Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kiritani Shuji je velmi populární mezi spolužáky všeho druhu, ať už mají zájmy a záliby jakékoliv. Nemůže vystát spolužáka jménem Kusano Akira. Pro Shujiho je Akira otravný, mluví divně, jedná směšně a navíc si myslí, že je Shujiho nejlepší přítel. Věci se změní, když přijde nová žačka - Kotani Nobuko, dívka bez sebevědomí, která je terčem šikany a posměchu. Shuji a Akira se rozhodnou nepromarnit mládí a udělat z Nobuko nejvíce populární dívku na škole. Samozřejmě nikdo se o jejich snaze a přátelství nesmí dozvědět. (Vavča)

(více)

Recenze (31)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Plný počet s vědomím, že člověk méně zvyklý na asijskou kinematografii nebude chápat. Příběh o přátelství. Dívka totálně bez sebevědomí a dva kluci, kteří se rozhodnou, že ji pomohou být populární. Zajímavý příběh. Okamžiky, které jsem neočekával, některé vážné (jeden, evokující Love Exposure, byl doslova "šílený"). Vedlejší postavičky obarvující děj. V rámci žánru dokonalé. A některých postav mi bylo upřímně líto. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mé první dorama a hned takový úspěch. Vědět dopředu, o čem seriál bude, asi bych se do něj tak vesele nepouštěl. Proto se ho ani nebudu snažit moc popisovat. Stačí, že je to dramatičtější školní komedie, a to určitě jedna z nejlepších. Ten spád a lehká šílenost mi teď budou po dokoukání velice scházet. Scénář je postaven na slavné předloze, od které se liší jen v pár drobnostech: V knize je Nobuta kluk a žádný Akira neexistuje :-) Mezi hlavní sponzory patří třeba Kodak, Nissan nebo Coca Cola, takže o finance není v žádné scéně nouze. Především kamerové záběry jsou na neakční seriál z reality výjimečné. A nešetřilo se ani na ničem dalším. Hudba pasuje perfektně a herci jsou tak dobří, že si je nedovedu představit žít jiný život. Jo, tohle mi bude chybět. ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nobuka je dívka chodící neustále se sklopenou hlavou, což zároveň zrcadlí její slabou sebedůvěru. S lidmi komunikuje velmi křečovitě a to nejen verbálně, ale i neverbálně. Je velice citlivá, emočně nestálá, uzavírá se do sebe a žije jen se svými vlastními myšlenkami. Prostě maximální introvert a pro okolí typický podivín. ■ Shuji je přesný opak Nobuky. S lidmi komunikuje s přirozenou lehkostí, ale všechny vztahy vnímá povrchně. Jde mu jen o to být populární a stále se přetvařuje. ■ Potom tu máme Akiru. Ten je ze všech tří nejkomplikovanější. Viděl bych ho spíše na člověka introvertnějšího, ale oproti Nobuce ve společnosti obratnějšího. Přátelství pro něj znamená hodně a dle toho se také chová. Jednoho dne se sblíží s Shujim a Nobukou, která začne chodit do jejich třídy. Ta je zpočátku šikanována a Shuji s Akirou se rozhodnou, že z ní udělají nejoblíbenější osobu na škole. ■ Nobuta je seriál kladoucí důraz na sílu přátelství a jeho síla je převážně ve spoustě barvitých charakterech. Co se mi však špatně snášelo, tak to byl japonský humor. U dosti scén jsem se upřímně smál, ale celková šílenost s jakou tento seriál útočí, není nic co by mě zrovna oslňovalo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to dvakrát. Po druhé se mi to líbilo ještě víc. Jen na začátek - všimli jste si/všimněte si ve 3. dílu České vlajky?! Nobuta wo produce je opravdu krásný příběh o přátelství. Sledovat rodit, vzkvétat a zrát ten vztah mezi třemi lidmi je opravdu něco krásného. Méďa Brumík (Kazuya Kamenashi - než bych ho tak žrala, jen mi tak připadala), Yamapi i Maki výborně ladí dohromady, jejich hra vydává zvuky lahodící mému uchu. Jsem moc ráda, že jsem to viděla. A takový "přednobutovský" speciál si také pusťte, je to legrace, když hlavní postavy mezi sebou soutěží :-) Přeloženo. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ha! Koukám, že jsem Nobutu asi hodnotila v době, když jsem ještě nepsala komentáře. Ale i když je to už cca dva roky, co jsem ji viděla, tak si troufnu na pár slov: Nádherný a duši hladící příběh, kterému věříte od začátku až do konce. A ten Yamapi... Můj první a přesně si pamatuju, co jsem po pár minutách jeho prezentace na monitoru utrousila ke své spolukoukatelce: "Hele, není on permanentně ožralej?" Nebyl, ale někdy by si podobnou roli mohl zase střihnout. Už by to chtělo, aby ukázal víc než jenom tu věčně našpulenou pusu. A jak zmínila Zíza - i speciál stojí za to. Na tříkolkách, bo co to bylo, to oběma chlapíkům fakt slušelo. :^) ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama