Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kiritani Shuji je velmi populární mezi spolužáky všeho druhu, ať už mají zájmy a záliby jakékoliv. Nemůže vystát spolužáka jménem Kusano Akira. Pro Shujiho je Akira otravný, mluví divně, jedná směšně a navíc si myslí, že je Shujiho nejlepší přítel. Věci se změní, když přijde nová žačka - Kotani Nobuko, dívka bez sebevědomí, která je terčem šikany a posměchu. Shuji a Akira se rozhodnou nepromarnit mládí a udělat z Nobuko nejvíce populární dívku na škole. Samozřejmě nikdo se o jejich snaze a přátelství nesmí dozvědět. (Vavča)

(více)

Recenze (31)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Plný počet s vědomím, že člověk méně zvyklý na asijskou kinematografii nebude chápat. Příběh o přátelství. Dívka totálně bez sebevědomí a dva kluci, kteří se rozhodnou, že ji pomohou být populární. Zajímavý příběh. Okamžiky, které jsem neočekával, některé vážné (jeden, evokující Love Exposure, byl doslova "šílený"). Vedlejší postavičky obarvující děj. V rámci žánru dokonalé. A některých postav mi bylo upřímně líto. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to dvakrát. Po druhé se mi to líbilo ještě víc. Jen na začátek - všimli jste si/všimněte si ve 3. dílu České vlajky?! Nobuta wo produce je opravdu krásný příběh o přátelství. Sledovat rodit, vzkvétat a zrát ten vztah mezi třemi lidmi je opravdu něco krásného. Méďa Brumík (Kazuya Kamenashi - než bych ho tak žrala, jen mi tak připadala), Yamapi i Maki výborně ladí dohromady, jejich hra vydává zvuky lahodící mému uchu. Jsem moc ráda, že jsem to viděla. A takový "přednobutovský" speciál si také pusťte, je to legrace, když hlavní postavy mezi sebou soutěží :-) Přeloženo. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nobuta wo Produce (野ブタ。をプロデュース, Nobuta. wo Purodyūsu, 8 * 47min, 1st & End episode 60 min) Hodně jsem přemýšlel mezi 4 a 5, ale nakonec dám za 5 * , i přes již několikrát viděný a ohraný snímek o "ošklivém kačátku" jak již napsal mi0, tak i přesto si seriál získal rychle mé sympatie a hodně často mě některé vtípky sestřelovaly z židle a Nobuta wo Produce je přesně tou ztřeštěnou školní komedií, kterou jsem hledal. "Akira Down . . Kon - Kon " NwP je nenáročnou příjemně lehkou praštěnou komedií bez většího zvratu, kde si zamilujete hlavní hrdiny, které postupem času spojí pevné přátelství. Hodně se mi také líbila kamera a i přes celkovou délku jsem se ani na okamžik nepřestal bavit. Konec mi přišel trošku střelenej, ale už jsem si za ty roky zvyknul. ♫ Friends ♫ 85 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách jsem to chtěl dropnout, ale pak se to začalo vyvíjet vskutku zajímavým směrem, bylo to skutečně bez patosu a působilo to hodně opravdově, ne že bych potřeboval kapesník, ale dojalo mě to někdy. Obsazení(Horikita Maki, Yamashita Tomohisa, Kamenashi Kazuya) a některé hlášky byly výborné. Nikdy by mě nenapadlo, že lze ohranou zápletku tak civilně a citlivě zpracovat, aniž by byla snaha od tvůrců citově vydírat diváka, už chápu proč se to považuje ze jedno z nejlepších doramat. Něco takového prostě není časté. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak tohle j-dorama se skutečně povedlo. Myslím, že málokterý jiný japonský hraný seriál by tenhle předčil. I když se zpočátku může zdát, že Nobuta wo produce je spíše obyčejný a povrchní seriál o přetváření nespolečenské a stydlivé holky ve hvězdu školy, vůbec to tak není. Hlavním tématem je zde přátelství mezi třemi středoškoláky, které je zachyceno tak přirozeně a s citem, že se mi nakonec po zhlédnutí posledního dílu stalo to, co už tady psala Geminia. Po třech hlavních postavách se mi začalo stýskat. Ať už mají jakkoliv odlišné charaktery, člověk se s nimi v průběhu sledování seriálu musí chtě nechtě sžít a prožívat celý příběh s nimi. Opravdu mě to dostalo. Výsledek je jasný: Silných 5 hvězdiček: ~(4,8)~ ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ha! Koukám, že jsem Nobutu asi hodnotila v době, když jsem ještě nepsala komentáře. Ale i když je to už cca dva roky, co jsem ji viděla, tak si troufnu na pár slov: Nádherný a duši hladící příběh, kterému věříte od začátku až do konce. A ten Yamapi... Můj první a přesně si pamatuju, co jsem po pár minutách jeho prezentace na monitoru utrousila ke své spolukoukatelce: "Hele, není on permanentně ožralej?" Nebyl, ale někdy by si podobnou roli mohl zase střihnout. Už by to chtělo, aby ukázal víc než jenom tu věčně našpulenou pusu. A jak zmínila Zíza - i speciál stojí za to. Na tříkolkách, bo co to bylo, to oběma chlapíkům fakt slušelo. :^) ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první japonský hraný seriál, co jsem viděla, a hned takto dobrý. Kdyby u země původu byla napsána jiná země, ani by mě nenapadlo se dívat na nějakou proměnu osamělé dívky v tu nejpopulárnější hvězdu školy. Ale vím, že Japonsko dokáže udělat i s hloupým a ohraným tématem divy. Nobuta wo produce mě chytlo už od první epizody, a to natolik, že jsem měla chuť si ji hned celou pustit podruhé. Naštěstí mě seriál s dalšími epizodami nepustil, naopak mě naprosto dostal a stýská se mi po něm už teď, několik hodin po zhlédnutí poslední epizody. Seriál v sobě mísí prvky dramatu, ale také komedie plné neodolatelného šíleného humoru. Je to přehlídka těch nejšílenějších postav. Ne vše, co se tam odehrálo, jsem zcela pochopila, ale myslím, že to byl i záměr. Svět v Nobuta wo produce je takový trochu jiný svět, v němž jsem se ale velmi ráda ztrácela a nechala se unášet jedinečnými nápady japonských tvůrců. Těch 10 hodin jsem nemohla strávit příjemněji. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré dorama, mezi můj top ale nepatří. Přál bych si, aby mělo trošku zajímavější děj i konec. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

První japonský seriál a musím říct, že jsem si vybrala velice dobře. Moc se mi to líbilo. Teď však k tomu proč jsem dala*. Mno japonský humor asi nikdy nepochopím, jejich učitele a modly asi také ne. to mi asi nejvíce vadilo. jinak velice sympatický seriál a já jsem Nobutě moc fandila. No ten konec asi mohli nějak víc dovysvětlit. To je asi každému záhadou :) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mé první dorama a hned takový úspěch. Vědět dopředu, o čem seriál bude, asi bych se do něj tak vesele nepouštěl. Proto se ho ani nebudu snažit moc popisovat. Stačí, že je to dramatičtější školní komedie, a to určitě jedna z nejlepších. Ten spád a lehká šílenost mi teď budou po dokoukání velice scházet. Scénář je postaven na slavné předloze, od které se liší jen v pár drobnostech: V knize je Nobuta kluk a žádný Akira neexistuje :-) Mezi hlavní sponzory patří třeba Kodak, Nissan nebo Coca Cola, takže o finance není v žádné scéně nouze. Především kamerové záběry jsou na neakční seriál z reality výjimečné. A nešetřilo se ani na ničem dalším. Hudba pasuje perfektně a herci jsou tak dobří, že si je nedovedu představit žít jiný život. Jo, tohle mi bude chybět. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nobuka je dívka chodící neustále se sklopenou hlavou, což zároveň zrcadlí její slabou sebedůvěru. S lidmi komunikuje velmi křečovitě a to nejen verbálně, ale i neverbálně. Je velice citlivá, emočně nestálá, uzavírá se do sebe a žije jen se svými vlastními myšlenkami. Prostě maximální introvert a pro okolí typický podivín. ■ Shuji je přesný opak Nobuky. S lidmi komunikuje s přirozenou lehkostí, ale všechny vztahy vnímá povrchně. Jde mu jen o to být populární a stále se přetvařuje. ■ Potom tu máme Akiru. Ten je ze všech tří nejkomplikovanější. Viděl bych ho spíše na člověka introvertnějšího, ale oproti Nobuce ve společnosti obratnějšího. Přátelství pro něj znamená hodně a dle toho se také chová. Jednoho dne se sblíží s Shujim a Nobukou, která začne chodit do jejich třídy. Ta je zpočátku šikanována a Shuji s Akirou se rozhodnou, že z ní udělají nejoblíbenější osobu na škole. ■ Nobuta je seriál kladoucí důraz na sílu přátelství a jeho síla je převážně ve spoustě barvitých charakterech. Co se mi však špatně snášelo, tak to byl japonský humor. U dosti scén jsem se upřímně smál, ale celková šílenost s jakou tento seriál útočí, není nic co by mě zrovna oslňovalo. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Proměna zakřiknuté Nobuty je jen spouštěčem něčeho docela jiného. Ústřední trojce je tak dokonale rozdílná, že si svého oblíbence najde snad každý. Téma se zdá jako už stokrát omleté klišé, ale tady je proměna ošklivého káčátka opravdu vedlejší a navíc se z Nobuty nestane královna plesu. A nesmím zapomenout na skvělé vedlejší postavy - celý učitelský sbor, nalíčený knihkupec, Shujiho rodina atd. atd. SPOILER: Plus na závěr mi Akira trochu zamotal hlavu - byl teda zamilovaný do Nobuty nebo do Shujiho? :D ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Drželo si to podobnou úroveň po všech deset dílů a musím říct, že mě seriál dost překvapil. Bavil jsem se skvěle a vytýkat bych mohl opravdu jen minimálně. Nobuta power! Chunyuu! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

O přetvářce a ošklivém kačátku tak trochu jinak. Tématicky je seriál zaměřen hodně na mladé a ač mi pohled na roztomilé středoškolačky nijak nevadí (naopak :-)), tak přecijen mnohé scénky, zejména ty „extra zábavné“, jsem docenit fakt nedokázal. Seriál bez diskuse nabízí mnoho k zamyšlení vedoucích momentů i poučení o pravých hodnotách a bytí sám sebou, přesto mne hlouběji zasáhnout nezvládl, mimo jiné asi o pro často slabší hercké výkony a ty zmíněné „vtipné“ scénky zejména vedlejších postav. Zkrátka forma zpracování mne nedostala, ač pár opravdu silných momentíků se i zde najít dá. Dalo by se říci, že pro hrané japonské seriály asi nemám extra pochopení obecně, většina dosud odkoukaných skončí v hodnocení 6-7/10 a zde k odchylce nedochází. 68% ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem, jestli 4 nebo 5, ale nakonec to bylo jasné. Kame je vždycky skvělý, takže to nemusím ani komentovat. Ale to, co tam předváděl Yamapi, to bylo nepřekonatelné!!! Úžasné!!!!! :-D :-D :-D Dlouho jsem se tak nenasmála ... ()

skretik 

všechny recenze uživatele

výborná vecička... kiežby bolo viac takých ľudí, ktorí sa rozhodnú "byť producentami" a pomôcť tým šikanovaným a odstrkovaným... začalo to pomaly a nenápadne, myslela som si, priemerný seriál... prečo má aké vysoké hodnotenie? po chvíli (asi 3-4 dieloch) som zmenila názor a po 7. som sa stala addicted :) zatiaľ som na 7. epizóde... POZOR!!! Malý spoiler :) Komentovať som sa rozhodla už teraz, aby som nezabudla toto: Shuuji - "What do you want to do with her?" Akira - "Marry her." hahahahaha... ma fakt dostal :)... po 8. diely... waw, ešte lepšie ako fantastické... tento diel bol zatiaľ najlepší, som zvedavá na 9. a 10. ... klobúk dole pred "zástupkyňou" - výborná postava, výborne zahraná... a fakt moc moc obdivujem Tomohisa Yamashitu za jeho herecký výkon... Určite si pozriem aj iné veci s ním a uvažujem, že si zmením desiatku obľúb. hercov :)... 9. a 10. ešte geniálnejšie... silné slová dobre vsadené do textu... páčilo sa dávanie si vianočných darčekov aj výlet k oceánu (kto videl, pochopí XD)... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem soudil, že se bude jednat o seriál velice blbý, neb chování jednotlivých postav bylo buď velice špatně zahrané (v tomto ohledu vynikal zejména Shujiho otec, který si mě ale v dalších dílech získal ve scénce "já tak nenávidím svoji práci", a pak Nobuta, která si mě naopak nikdy v pozdějších dílech nezískala a jejíž představitelka patrně nikdy žádnou nesmělou osobu neviděla, protože furt jen nepřesvědčivě čučela do země a cupitala sem a tam, jak kdyby zapila okurky mlékem a wc nebylo nikde v dosahu), a/nebo taaak trapné, že už to ani nepůsobilo vtipně (mám na mysli zejména Shujijovu komunikaci se spolužáky, od úvodní říkačky po příchodu až po bajbajsikl). Pak jsem ale asi nějak otrnul a další tři čtyři díly mi přišly velice vtipné, zejména exceloval onen člověk, co u něj bydlel Akira (jéé, mně vyrostly vlasy.... aha, to jsou jen řasy!, pak pronásledování od pravdivého muže - kam na to ti Japonci chodí?). No a z posledních několika dílů se jako již tradičně v japonských seriálech humor vytratil a byl nahrazen nekonečnou sentimentalitou a nudnými semipsychologickými a filozofickými rozbory, takže kvůli tomu srážím hodnocení o jednu hvězdičku. Zajímavost: Akirovo tolikrát opakované gesto, kdy pravou rukou ukazoval paroháče a líbal ho, proniklo již krátce po natočení seriálu do Guinessovy knihy jako to nejhorší, co se kdy ve světové kinematografii vyskytlo. Mimochodem, na druhém místě skončila Nabuta povr. ()

mi0 

všechny recenze uživatele

Japonská stredná škola - príchod novej žiačky vo forme "škaredého káčatka" - jej šikanovanie - dohoda s dvoma spolužiakmi o tom, že ju spravia populárnou. Myslíte si, že už dopredu tušíte, o čom to bude a ako to dopadne? Omyl. Treba si uvedomiť, že nepozeráte na Americký seriál. Pre mňa rozhodne príjemné prekvapenie... ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Nobuta wo Produce je seriál plný metrosexuálov, ktorí sa sústavne potkýňajú o každý jeden roh, naozaj čudných čudákov a to s veľkým Č, no a v neposlednom rade sa tu mihne nejeden psychopat, zlomí sa nejedno srdce, samozrejme že prídu aj duchovia a množstvo iných potvoriek. Znie to teda dosť extravagantne, ale veď čo iné by jeden čakal od japonskej doramy. Napriek nie príliš pútavému príbehu si Nobuta drží dobré tempo až do polovice, čiže do piatej epizódy. Po spomínanej piatej epizóde je divák uvedený do stavu limba a všetko, čo bolo dovtedy zaujímavé sa zmení na priemernú až nudnú rutinu. Za svet som si nemohol zvyknúť na postavu Nobuty a myslím že tieto typy charakterov fungujú len a len v anime. A ten uliaty koniec... Pochváliť môžem vtipných scenáristov a veľmi individualistické herecké výkony. Na zabavenie sa a zabitie pár hodín denne je to ideálny seriál. ()

Reklama

Reklama