Reklama

Reklama

Kwaegeolchoonhyang

(seriál)
  • Jižní Korea 쾌걸춘향 (více)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Příběh začíná ve chvíli, kdy je Lee Mong Ryong nucen přestěhovat se s rodiči ze Soulu do malého městečka. Zde potkává Sung Choon Hyang, chytrou a bláznivou dívku. Jejich první setkání není zrovna to pravé ořechové, ale kvůli nešťastné shodě okolností jsou nuceni tito dva vzít se kvůli jejich pověsti a pověsti jejich rodin, přesto si slíbí, že až všechno utichne, v klidu se rozvedou. Lee Mong Ryong má ale svou první lásku Hong Chae Rin. Když je Sung Choon Hyang potkává a vidí, jak se ti dva k sobě chovají, pomalu ale jistě začne žárlit. V tu dobu potkává výkonného ředitele velké společnosti, Byun Hak Doa, který se do ní zamiluje a když je odmítnut, rozhodne se donutit Sung Choon Hyang stůj co stůj, aby ho milovala. (Zíza)

(více)

Recenze (7)

vett 

všechny recenze uživatele

Humor sester Hongových je velmi slučitelný s tím mým, takže dokud ho rozdávají plnými hrstmi, jsem spokojená. Někde okolo sedmého dílu se bohužel začne pozvolna vytrácet, aby se nakonec vytratil úplně a jenom velmi omezeně se znovu objevil až úplně v závěru. Naštěstí tenhle seriál není jenom o humor, ale má i povedený příběh a opravdu velmi ale velmi sympatickou hlavní dvojku, která tomuhle seriálu propůjčila opravdu jedinečné kouzlo a navíc láska a partnerství jako takové je v jejich podání pro mě velmi srozumitelná, protože dva lidé, aby se mohli mít rádi spolu prostě musí něco prožít a to jak toho zlého (což jak všichni víme umí Korejci vykreslit velmi barvitě a uslzeně) tak i toho dobrého (což Korejci většinou bohužel s radostí vynechají), a právě v tomhle seriálu z hlavní dvojky skutečně sálá radost z toho, že jsou spolu. Soka i sokyni v lásce jsem ze srdce nesnášela (a zjevně existuje nějaké pravidlo, že konkurz na "toho druhého" prostě musí vyhrát největší slizoun ze všech adeptů), ale o to bezpochyby šlo, takže i tady spokojenost. Jediné, co bych téhle prvotině výše zmíněného sesterského dua vytkla je, že mu poněkud chybí něha v některých scénách, které si o to doslova říkají. Ale jinak bych kritizovala jenom maličkosti a do toho se mi nechce, takže u mě dobrý:) Ale teda chudák hlavní hrdina se vážně hrozně naběhal:D ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě několikrát hodně rozesmál, a občas i dost dojal. Mong Ryong a Choon Hyang mezi sebou mají naprosto jedinečný vztah, proto se dá dívat i na přihlouplé situace, u kterých bych jinde zavírala oči. Scénáristky sestry Hong mi opět dokázaly, že mají perfektní smysl pro humor. Negativní postavy tentokrát opravdu nešetřily, proto je děj poměrně pestrý. Jinak Jae Hee se mi ze svých seriálových rolí zatím líbil nejvíc právě tady. 4* ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

S postavami si člověk projde hned třemi obdobími/etapami jejich života, takže si s nimi prožijeme pár let, ale znáte to, to je takovéto "o několik let později". Dobře ty etapy od sebe rozeznáte - hlavní herečka má pokaždé jiný účes (pěkné, že? :-D) a v té poslední je hlavní mužská postava skoro k nepoznání - brejle dělaj člověka. Ani nevím, proč to zmiňuji, asi mě to svým způsobem zaujalo. Tohle bylo první dorama, kde jsem hlavnímu páru nepřála být spolu, ale přála jsem to hrdince a "tomu vedle", u kterýho je jasný, že s ní nikdy nebude, tahle kombinace u mě nachytala pár kladných bodíků. Jenomže to bylo na začátku. Potom, v průběhu, jsem mu ji nepřála ani trošičku. Dost mě překvapil vývoj jeho postavy, některá jeho rozhodnutí pro mě opravdu byla překvapení vzhledem k tomu, jakým byl na začátku. A hlavní mrcha mě sice u konce (jako opravdu u konce konce :-D) nepřekvapila, ale přestala si zasluhovat všechnu tu nenávist, kterou jsem k ní vysílala a která málem vznítila obrazovku... vlastně tohle je první dorama, kde se můj názor na postavy měnil, někdy opravdu rapidně. Jsem tomu ráda, protože alespoň s tím lze vidět určitý vývoj postav. Jejich základ, to, z čeho vzešly, se nemění, ale určité maličkosti ano a je moc pěkné, že si toho divák dokáže všimnout a dokáže to ovlivnit jeho smýšlení o postavě; jako v životě. Zbytek postav, ať už více důležitých, nebo sekundujích sekundantům, bylo fajn, šlo s nimi žít, akorát ta jeho máma mi občas svýma kecama lezla na nervy. Ale je to fajn, že "hodnou" hrdinku neberou všichni. Toliko k postavám, nemá cenu se více rozepisovat, pro mě u nich byl důležitý ten vývoj. Jinak jako v každém korejském dorama - ty ženský jsou strašně uřvaný... :-) Pokud bych se měla zmínit o hudbě, udělám to krátce, protože ač jsem to zhlédla před dvě dny, už si ji moc nepamatuju, což znamená, že zásadní a nezapomutelná nebyla, ale stěžovat si na ni nemohu, vím, že jsem se nikdy nepozastavila nad tím "cože to zase vybrali za doprovod?" nebo "tady by to chtělo frknout nějaký hudební podklad". Hudba nechyběla, nepřebývala. Kamera jako v každém standardním dorama. Herci fajn, taťku už jsem znala z dřívějška a to až konečně tady jsou ho viděla hrát úplně kladnou postavu, takže jsem si jeho výstup pořádně užívala (ale to jeho pokašlávání dělá úplně všude :-D). Hlavní hrdinové sice nejsou mimořádnou krásou obdaření, ale jsou sympatičtí a klidně se na ně těch 17. dílů vydržíte koukat a říkáte, že byste vydrželi víc (jen ne tohodle příběhu, 17. dílů je akorát (možná víc jak dost... :-D)). Dala jsem to hezky najednou, ale klidně se dá vydržet třeba den nevidět další díl, zas tak napínavé to není, já jen prostě nemohla spát ^^ Jen taková zajímavůstka na konec: poslední asi 3 díly byly v žebříčku sledovanosti na prvním místě, podle mě skoro s legendární přes 30-ti% sledovaností. Krásné číslo, ne? :-) Lepší 4* Přeloženo. ()

Wajny13 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem se rozhodovala, zda si tento seriál vůbec pustím - ještě, že jsem to udělala. Skvělý příběh, neuvěřitelné scény a úžasní herci. Díky tomuto seriálu se ze mě stal opravdový "závislák". Díly ubíhaly rychle, až na pár scén, které se zdály zdlouhavé (12. a 13. díl), ale pak přišla "akce" a moje oči dostali opravdu zabrat. Ředitel se mi zdál nesympatický už od začátku, na konci kdy se změní "zlí na hodné" se mi moc nelíbila. Nejvíce mě na seriálu zaujala přeměna rolí, hlavně ta vizuální (Lee Mong Ryong je jako DA Lee opravdu fešák :-). 5* ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Takú kravinu môžu vymyslieť len Kórejci: stredoškoláci sa musia zobrať, lebo strávili nevinnú noc v rovnakej miestnosti... veľa behania, veľa trapošín, ale občas aj pekný vývin lásky: najskôr zo žiarlivosti, postupne naťahovanie sa, priateľstvo a na koniec aj obeta... oproti tomu chlapík, čo radšej ublíži, len aby mohol mať niekoho pri sebe za každú cenu. Od sestier Hongových som navyknutá na lepšie... potešila ma roľa otecka, tohto herca poznám zásadne len z rolí slizkých joseonských zákerákov... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama