Reklama

Reklama

Já, Barbie

(TV film)
Německo, 2003, 29 min

Obsahy(1)

Příběh Cindy Jacksonové, která absolvovala více plastických operací než její jmenovec Michael, zaujal režisérku Marianne Schaefer-Trenchovou. Vznikl pozoruhodný dokument, portrét ženy, která měla sen. A co je panenka Barbie, ví dnes každé děvčátko. Senzační blondýna, vypadá jako panenka Barbie. Dnes je jí už 52 let. Skoro všechno má nové, umělé - stejně jako Barbie. Plastické operace ji proměnily v živou pannu. Dobrovolně se podrobovala trápením, aby se konečně stala takovou, jakou se viděla ve svých snech. Vždycky chtěla být naprosto stejná jako Barbie. Oblékat stejné šaty, vyznávatstejný životní styl, oslňovat stejnou krásou. Aby si tento cíl splnila, šla pod nůž. Díky nekonečným plastickým ji zapsali do Guinnessovy knihy rekordů. Více než 100 000 Eur stála změna farmářského děvčete v umělou figurku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokument o syntetické člence Menzy, ve kterém vystupuje rovněž německé synonymum tuposti v ženském těle. Člověk by nevěřil, jak můžou být někteří vzdělaní lidé hloupí a jak někteří hlupáci hloupí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska zpracování podprůměrný kousek, nicméně téma je zajímavé - panenka barbie jako vzor pro zamindrákované ženy, které touží po úspěchu...Nic zásadního se nedovíte,duševní obzor se vám zaručeně nerozšíří, nicméně řada z nás bude mít po shlédnutí pocit, že jsou na světě ještě větší troubové...Celkový dojem 45 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra zajímavý dokument o plastických operacích, který spíše než o této proceduře dokáže objasnit některé otázky týkající se ženské mentality. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přízrak dámského rodu, který vyplázne sto tisíc dolarů v honbě za vizáží Barbie, a který tvrdí, že mužům je jedno, když je žena umělá, tak taková dáma že má IQ génia? Bezva. Takže, milé slečny prahnoucí po nesmrtelnosti, kráse, obdivu a štěstí. Šup na operační sál nechat si nafouknout rty, vyfouknout boky, zvětšit poprsí, zmenšit nos, napnout obličej, vyhladit vrásky, vytetovat permanentní make-up a zaoblit prcinu. Jedině tak totiž dosáhnete svého. Muži po vás budou šílet, budou se za vámi otáčet, budou vás nahánět, budou slintat, budou vás chtít teď a tady! Jenže až se teď a tady udělají nad vaším dokonalým tělem, utečou a vy je už nikdy neuvidíte. Který muž by se chtěl ráno probudit vedle něčeho, co sice vypadá jako člověk, ale technicky vzato jde spíš o plastikovou figurínu? Který muž chce být u toho, až nafouknuté rty prasknou, silikon vyteče, nos upadne, za ušima rupnou napínací kolíčky a vymazlená prcina nevydrží neúprosný tok času? Vážené dámy; myslíte, že je takových mužů adekvátně tomu, na kolik peněz vás přijdou všechny ty vychytávky? Nezapomínejte na to, že jsme tvorové jednoduší. Láska a štěstí se nedají koupit. A to ani luxusními šperky, ani mazlavými implantáty. O nevěře nemluvě. Muži vám budou nevěrní, i kdybyste třeba jako ideál jeho krásy vypadaly. Tak nebuďte hloupé a naivní. Děkujeme, vaši muži. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou Barbín, plastických operací a života před nimi a potom. Jedné to pomohlo, druhá vypadá jako opravdu opuchlá zrůda, která měla pár vystoupení v televizi, ale v mozku má přece jen trochu prázdno. Vše má své pro a proti. ()

Reklama

Reklama