Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (413)

BluT 

všechny recenze uživatele

Když jsem to jako kluk sledoval, tak to byl jeden z mejch úplně naprosto nejoblíbenějších pořadů.. Á, taková škoda, že už to asi nikdy neuvidim. Edit: 26.12.2011 - teď nedávno jsem si stáhnul jeden díl, protože jsem si na to po delší době vzpomněl a už mě to zas tak nebavilo. Vlastně jsem to ani nedokoukal. Ale i tak je to pecka. Old-schoolová, ano, ale pecka. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších soutěžních pořadů typu Pevnost Boyard či Po stopách Xapatanu. Sledovat jsem to začal více až někdy v 90. letech, ale dodnes si pamatuji i díly bez české účasti. Můžu to vidět i po několikáté repríze a pořád to přináší moře zábavy. Jenom naše moderátorka Marcela Augustová to trochu přeháněla z optimismem :-) Jsme čtvrtí nejlepší v Evropě a to je pořád skvělé :)) (ze 4 týmů) ()

Reklama

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Krásné to časy...takový první pokus o FearFactor:D Strašně rád vzpomínám na hry z Itálie, Portugalska a Švýcarska..tam byly překážky a úkoly krásné. Co ale z hlavy nemůžu vytěsnit jsou ty české verze...Kdy ve chmurném počasí před poloprázdnými tribunami závodí účastníci ve velice levných modelech úborů na překážkách z kulisárny Kavčích Hor vyrobených rukou Stanislava Holého, jenž mi vždycky připadaly víc než depresivní. To bere pořadu v mých očích jednu hvězdu dolů:/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem pořad sledoval. Bylo to trochu něco jiného než naše soutěže a navíc jsme zápolili se západní cizinou! Nedávno jsem měl možnost vidět díl z roku 1992 z Valašska. Soutěž probíhala u nás, pořadem provázel Pavel Zedníček a Martina Adamcová. Celé to na mne působilo již značně vyčpěle. Jo, tehdy jsme se ještě strašně těšili do Evropy netušíc co za 20 let nám všechno budou soudruzi z Brusele diktovat za kraviny...  * * * ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Na první dojem tento coubertinovský soutěžní pořad působil spíše infantilně, k čemuž ve velké míře přispívá i někdy obtížně snesitelný český voice-over, s přibývající zvyklostí ale tento formát zaujal i mě a i když jednotlivé disciplíny nijak zvlášť neprožívám, v momentu, kdy reprezentanti Československa se, třeba jen na chvíli, dostali do popředí celého klání, jsem přistihl své koutky úst, jak se cukají. Souhlasím s bergem.12, že tato soutěž podobně jako různá sportovní střetnutí podstatně více dokáží pozvednout národní hrdost a tzv. zmenšit svět, než kdejaké v zásadě nic neřešící oficiální summity. (Viděny pouze starší díly v rámci letní reprízy na ČT.) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama