Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1971 a zhruba 320 000 korejských vojáků se účastní války ve Vietnamu, kde bojují po boku Američanů. Soon-Yi je obyčejná žena v domácnosti, jejíž manžel je právě na bitevním poli. Protože jejím koníčkem je zpěv, rozhodne se vydat do Vietnamu a zpívat tam vojákům, aby je rozveselila, a tím pomohla také svému manželovi Sang-gilovi. (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, ta cesta Ae Su za svým mužem do války ve Vietnamu je úžasně dojemná a to nejen díky skvělýmu příběhu nebo hudbě nebo okolnostem za kterých tam jede, ale hlavně díky Ae Su, která je zprvu tak nevinně tichá a ustrašená, že je jí člověku až líto, že tohle musí podstupovat. Škoda jen trochu přehnaných a zbytečných pasáží s Vietcongem a s americkým kapitánem, který se sem moc nehodily a trochu kazí dojem,ale jinak krásnej film ()

May 

všechny recenze uživatele

Lee Jun-ik rozhodne ma vlohy pro srdcervouci dramata typu King & the Clown. Z tech valecnych je Nimeun meongose urcite jednim z vyjimecnejsich. Na valku se diva skrze hudebni skupinu objizdejici jihokorejske vojenske tabory uprostred valky ve Vietnamu. Ztvarneni tohoto tematu oklikou z pohledu lidi 'pouze' ovlivnenych dusnou atmosferou a moznosti kdykoliv prijit o zivot svuj nebo nekoho z blizkych, tu funguje dobre az do chvile, kdy se na valecne pomery zacnou objevovat az prilist absrudni a ne uveritelne okolnosti, ktere zavedou film uplne k jinemu konci, nez by mu slusel. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Plný počet nedám jenom proto, že den před tím jsem viděla Naději, která mě emocionálně naprosto vyždímala. Přesto se mi film hrozně moc líbil. Někdy mám pocit, že mě romantické filmy už ničím nemohou překvapit. A pak se najednou objeví nějaký Lee Joon-ik a střihne si úplně jinou romantiku, která začíná podobně jako pohádka o ošklivém káčátku. Soo Ae zase dokázala, že je jednou z nejlepších korejských hereček. Od ušlápnuté puťky, které se sype manželství, a která se ve všem podřídí svojí tchýni, se pomalu stává neskutečně krásná a silná baba. Její příběh je podtržený dokonalou kamerou, která dávala úžasně vyniknout kontrastu mezi hipíky a válkou, skvělou muzikou a dokonalým koncem. Moje konspirační já si od půlky vymýšlelo přeslazená klišé a konec jak z emerickýho dojáku. Jenže on ten konec nebyl snad ani korejský. Byl geniální. :^) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Miluju song Danny Boy. Už od filmu Gajok vím, že Soo-Ae má krásný hlas. V Sunny ho prodala maximálně. A nejen to. Je jedním ze základních pilířů příběhu. Ten přitom není jen o ženě, která nemá jinou možnost, jak se potkat s manželem, než přidat se k popové skupině hrající pro vojáky ve Vietnamu. Hned na začátku se dovídáme, že jejich manželství příliš nefunguje. Není to vysloveno, ale já to cítím, že Soon-Yi (Sunny) odchází do Vietnamu nejen kvůli poslednímu pokusu o záchranu vztahu, ale také, aby unikla z konzervativního světa, ve kterém žije. Její postava se nebojí vyvíjet a možná, že se finálně dostává až na příliš tenký led. Pohybem děje připomíná film trošičku Forrest Gumpa - kdyby byl žena, nevtipný, drsnější a smutnější. Film, po jehož skončení si říkám, že škoda. Škoda, že o osudech Soon-Yi nevím dál víc. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3hM3skaBlMc ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Kombinace krušného dramatu (žena se vydává hledat do Vietnamu svého manžela) a hudebního filmu. Aby se totiž hlavní hrdinka mohla do Vietnamu vůbec dostat, přidává se k rokenrolové skupině, která má za úkol hrát pro vojáky účastnící se války ve Vietnamu. Příběhová linie je dost neotřelá a bylo zajímavé sledovat, co všechno se hlavním hrdinům přihodí než se konečně dostanou k cíli své cesty. Místy se sice objevují docela absurdní a nerealistické situace, ale vůbec to v kontextu celého filmu nevadí. ()

Zajímavosti (2)

  • Scény z Vietnamu se natáčely v Thajsku. (Jirka_Šč)
  • Režisér Lee Joon-ik vytvořil tento film v reakci na kritické hlasy, že jeho díla jsou převážně mužsky orientována. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama