Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý džokej, unavený zo života, pomôže mladému dievčaťu pripraviť divokého, no neuveriteľne nadaného koňa na britskú národnú jazdeckú súťaž.
Mi Taylor (Mickey Rooney) bol mladý pútnik a oportunista, ktorému otec poskytol "všetky cesty v Kráľovstve", aby mohol cestovať. Jedna z týchto ciest, ktorú objaví prostredníctvom oznamu v denníku svojho otca, ho privedie do pokojného anglického vidieckeho sídla rodiny Brownovcov. Najmladšia dcéra rodiny Velvet (Elizabeth Taylor) miluje kone, a keď v mestskej lotérii vyhrá temperamentného žrebca menom Pie, je odhodlaná vytrénovať ho na Veľkú národnú - najväčšie jazdecké preteky Veľkej Británie. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Epistemolog

všechny recenze uživatele

Volný přepis populární knihy. Rodinné drama, ve kterém si pamětníci mohou připomenout okatou Elizabeth Taylor jako dětskou hvězdu. V době natáčení jí bylo 14 let. Příběh se točí kolem dívky Velvet a jejího koně jménem Pie. Velvet přesvědčí bývalého žokeje, k tomu, aby jejího koně trénoval pro slavný závod Velká národní. Po natáčení bylo Elizabeth dovoleno, aby si koníka nechala. Původně měl být snímek natočen už od tři roky dříve a hlavní role měli hrát Spencer Tracy a dětská hvězdička Shirley Temple - té ale účast nedovolila její matka. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je tento film naivní,přesto má v sobě něco víc.Líbilo se mi nahlédnout do rodiny Brownových, kde každý měl svůj malý příběh. Obyčejné radosti i starosti, které nakonec gradovaly v ty neobyčejné. Podle mě byla moc hezky napsaná ( a zahraná ) role matky i otce. Elizabeth byla úžasná, zajímalo by mě, jestli i předtím jezdila na koni. Pokud dobře počítám, tak jí bylo 12 let. Prostředí dostihů bylo zajímavé, a co se vlastně tenkrát klidně mohlo stát, by v dnešní době bohužel nešlo. Škoda. Pro mě absolutně nejlepší scéna byla ta rodinná večeře, kdy každý tajně dával kousky masa psovi. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Klerens Hnedy mal pravdu - i pocas najbrutalnejsich bojov WWII boli oazy pokoja a kludu - nielen ze v USA sa nebojovalo /kontinentalnom USA, ostrovy bojovali/ ale oazy kludu boli i v Europe - Island, Irsko, Portugalsko ...... Elizabeth Krajcirka ma rada neparnokopytniky /kone/ a je ochotna takehoto kona vytrenovat na dostihy - volajake miestne dostihy, nepamatam sa jaxa to volalo. Naivny, ale pekny, kludny oddychovy film, kde okrem Krajcirky hrala vtedy este mlada Angela Lansburry a slusny Mickey Rooney /Snidane u Tiffanyho, tajna Invaze/ : 77 % ()

Faye 

všechny recenze uživatele

..„Taky si myslím, že by měl mít každý možnost se jednou pustit do bláznovství, které bere dech“. Hodně naivní, ale miloučký film ( podle knihy Enid Bagnoldové ) o obrovské vůli, která dokáže splnit každý sen. Velvet je dvanáctiletá dívka, která miluje koně „Každý den se modlím k Bohu aby mi dal koně, nádherného koně a já bych byla nejlepší jezdkyně.“ Přání se jí splní, vyhraje v loterii, za cenu jednoho šilinku, koně Páje. Společně se svým kamarádem ho připravují na překážkový dostih ve Velké národní, jenže žádný žokej koni nevěří. Velvet je první velká role Elizabeth Taylor, při natáčení spadla z koně a poranila si páteř, následky zranění pociťovala celý život a vedly k užívání silných léků a pravděpodobně přispěly i k její pozdější drogové závislosti. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Po natáčení bylo Elizabeth dovoleno, aby si koně mohla nechat. (Epistemolog)
  • Ve studiích MGM v Culver City museli nechat architekti Edwin Willis a Mildred Griffith postavit celé liveropoolské dostihové závodiště, neboť v autentickém prostředí Velké liverpoolské se kvůli válce točit nemohlo. [Zdroj: Jiří Žák – kniha Elizabeth Taylorová – Nebezpečný život] (Pavlínka9)
  • Elizabeth Taylor během natáčení spadla z koně a zranila si páteř. Po zranění musela užívat silné léky. (M.B)

Reklama

Reklama