Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Jonáš a Melicharová domýšlí další příhody obou protagonistů. Oddaná uklízečka Melicharová totiž pečuje o nemocného pana Jonáše, v jehož horečnatém blouznění se objevují další poklady z nejslavnější éry Suchého a Šlitra. Vysloužilý kabaretiér Jonáš opět bloudí Prahou, tentokrát proto, aby našel dárek k narozeninám pro svou starostlivou uklízečku Melicharovou. Moc nadšený není, ale nedá se nic dělat. Nakonec jí v dešti přitáhne domů starý vyřazený televizor, který našel na smetišti. Melicharová má sice radost, avšak Jonáš dostane se svých toulek a mokra horečku. Zatímco ona se o něj pokouší poněkud nemotorně postarat, Jonáš ve svých horečnatých snech potkává atraktivní krásku Olivii, filmovou hvězdu, jejíž fotografii má na nočním stolku. Běhá s ní po rozkvetlé louce, ale i tady narazí na Melicharovou, která opodál pase krávy. Když se pokouší skládat, Melicharová se mu do toho opět připlete, a tak to jde stále dál. Ať Jonáš ve svých horečnatých snech podnikne cokoli, vždy je tam kromě jeho snové krásky Olivie také Melicharová. Vždy ochotna pomoci, plná obdivu připravena nadšeně vyslechnout Jonášovo vychloubání a obdivně sledující, jak se starý kabaretiér ve výletech do minulosti předvádí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Aky 

všechny recenze uživatele

Semafor se dá těžko stavět do konkurence konsolidovaných filmů zde. Je to spíše kabaret, volná hra se slovy, s vtipem, fantazií, hříčky a písničky. Jestliže přistoupíte na tuhle hru, určitě se pobavíte. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Takový milý úlet a v celku zajímavý pokus o přenesení poetiky Semafiru na televizní obrazovky či filmové plátno. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Typický humor pana Suchého,jeho písničky a bezelstnost a něha Jitky Molavcové... Pro natáčení některých scén si tvůrci odskočili ze socialistického Československa do Anglie do Londýna, točilo se v Londýnském muzeu dopravy, metru,pře Big Benem, ale vše na zapřenou, bez oficiálního povolení londýnských úřadů. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Alternativní superdlouhý videoklip prokládaný fantaskními scénkami. Hudba je neoddiskutovatelně vynikající, ovšem poloha blouznícího Jonáše mě poněkud minula. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Pro ty co mají rádi Semafor tento film není úlet ani špatný snímek. Naopak - poetika Semaforu (80.let, kdy vzniklo duo Melicharová/Jonáš) je tu velice hezky převedená na filmový pás. A ačkoliv se děj dá shrnout jednou holou větou, tak je plný výborných písniček a slovních gagů. Asi ne pro každého, ale pro mě oblíbený snímek. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

My se u toho tenkrát v kině královksy bavili! Je to úlet jen co je pravda! Ale aspoň zjistíte, jak je důležité míti Melicharovou! :) Stopování v Anglii a pijte - nepijte, pane Jonáš mě dostalo úplně nádherně do kolen! :-D ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Něco Suchý ukradl ze Starců na chmelu, něco zcizil z West Side Story . Celou tuto pomatenost komentuje Jonáš a Melicharová a je kuriozní, že se těmito postavami živí Suchý dodnes. Jinak je to podívaná pouze pro pár pamětnických důchodců , protože ostatní ukrutně nudí . Ale i ti senioři určitě celou dobu zívají . ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Docela zmatený film, kouzlo prvního dílu už je zcela pryč. Mám pocit jakoby se od té doby vytrácela semaforská poezie a originalita a Semafor se stával svým vlastním muzeem, což platí bohužel dodnes. Jinak ale má Jiří Suchý můj respekt, což platí i o Jitce Molavcové .... ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

V porovnání s předchozím dílem méně přesvětlená a nudná kamera, méně hezkých písniček, méně archivních klipů, stále naprosto neschopná režie, chybějící bonus lokace starého Semaforu a neskutečně plytký "děj" propojující hudební vystoupení. Součástí je "klip" k písni "Podivná hodina v Los Angeles", který je dobré srovnat s technicky daleko omezenějšími archivními černobílými klipy z předchozího dílu. Bolestně na něm vynikne absence kreativity, důvtipu i řemesla. Věčná škoda. ()

JSYSMHJF 

všechny recenze uživatele

Spousta lahůdek Suchého poetiky, kde vlastně ani nejde o děj, ale o jiné vidění věcí, světa, spojování nespojitelného na perutích jemného humoru...Podivná hodina v Los Angeles, Londýn (Horažďovice), jízda na kole, trychtýř...nad tím vším semaforská "suchá" duše zajásá...Na klasický film poněkud nepřehledné, rozvětvené, fantasmagorické...a to to mohlo být ještě "horší", kdyby nebylo poetična nechápavého režiséra Síse. ()

Reklama

Reklama