Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V akomsi írskom Zapadákove kŕmi miestny farmár dobytok zdochlinami, čo má za následok infekciu, premieňajúcu zvieratá a ľudí na zombie. Mladý pár (Helena a Martin) počas výletu autom omylom zíde z plánovanej trasy a ocitne sa práve v tomto Zapadákove. Horšie je, že vďaka neopatrnosti zrazia a usmrtia miestneho obyvateľa. Keď ho naložia do auta, ukáže sa, že s jeho smrťou to nie je až také vážne. Dedinčan sa totiž zahryzne Martinovi do krku a Helena má pred sebou problém. Manžela premeneného na krvilačného zombíka a okrem toho celé obyvateľstvo dediny, kde už nákaza postihla takmer každého... (Nick Tow)

(více)

Recenze (18)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl Dead Meat hodnotit pouze jako nízkorozpočtový horůrek, tak by to možná bylo i víc než na tři hvězdy. V porovnání s jinými zombie filmy ale musím nadšení mírnit a dát pěkných 60%. Hlavní hrdinka je dostatečně sympatická, úplně nejvíc mě film bavil, když utíkala samotná, nástup dalších (ne tolik sympatických) postav snímku v mých očích spíš ublížil. S filmem jsem ale více než spokojen, na zabití deštivého červencového odpoledne posloužil dobře. PS: Irský venkov je pro horor luxusní destinací. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mutácia vírusu šialených kráv zasiahne írsky vidiek a mení ľudí na zombies... Jeden z tých (naj)vydarenejších novodobých zombie hororov, ktorý sa nesnaží hrať na nejakú originálnosť či revolučnosť, ale skromne (no účinne) hrá s kartami, ktoré má k dispozícii. Takže to je priamočiary zombie flick, akým dal základ "Night of the Living Dead" a prakticky od úvodných minút rozbieha skvelý, neutíchajúci zombie survival, ktorý je napínavý ako staré klasiky, pôsobivo natočený (nálety kamery ako v "Evil Dead"), atmosféricky využíva prostredie írskeho vidieka (príroda, úzke cestičky, zrúcaniny, hrad...) a do toho hádže krvavé scény s luxusným gore prevedením, pár veselých nápadov (zmutované kravy, desivo škriekajúce zombie...) a graduje až do (možno trochu príliš) frenetického a temného nočného finále. Škoda, že mi film dlhšie unikal, no aspoň o to väčšiu radosť mám z neho teraz! Režisér je talent, ako to už dokázal v minuloročnej hororovej komédii "Stitches" a verím tomu, že to ukáže aj v tohtoročnom, nádejne pôsobiacom "From the Dark". ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dead Meat nedělá ostudu zombie filmům, ale nutno dodat jedním dechem že také nepřináší zhola nic nového. Na filmu je vidět že jej samozřejmně dělali velcí hororový fanoušci. Jenže vykrádáním úspěšných filmů (Evil Dead, romerovky, 28 dní poté) ještě nikdy nic úžasného nevzniklo. Potěší sympatické výkony poloherců a hezké masky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Irská amatéřina,která si uvědomuje svoje hranice,bohužel se je nesnaží malinko a odvážněji překročit.Tvůrci si jeli ten jednoduchý styl,bez přílišného vysvětlování a všechny peníze evidentně nacpali do masa od řezníka,aby sním mohli po zásahu lopatou zběsile házet kolem.Nebudu mluvit o příšerné hudbě,neskutečně nesympatických hercích,kostýmech či lokacích.V tom se dá i při amatérské tvorbě udělat hodně a na to se tvůrci vysrali jako naše vláda na lidi.Prostě nahnali bandu amatéru do lesů a valili masky,masky,krev a krev.Škoda,jako 20 minutový kraťas by to fungovalo dobře,ovšem jako hodinu dvacet dlouhý celovečerák vás to neskutečně nutí k zývání.Dvě dávám za pár originálních nápadů jako byl vysavač,pouho pouhá lopata,pár vtipných dialogů a konec,který vteřinu smrděl profesionalitou.Nezbavim se dojmů že to šlo udělat mnohem lépe a upřímně se těším na podobně laděného Colina,který má být o pořádný kus levnější,ale taky o pořádný kus atmosferičtější.Mno,malý respekt za snahu,zklamání nad celkovým odpudivým vizuálem všeho,od herců,přes kostýmy až po lokace. 35%. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Podle mě velice okopírovaná rádoby zábava ve stylu 28 dní poté a klasických zombiovek...Pár solidních gore scének,jinak celkem nudná podívaná...s velice trapnými hereckými výkony. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová kravina, která sice má pár momentů, které stojí za pozornost a určité náznaky vtipu, ale to nestačí. Po solidním úvodu přijdou první rvačky se zombíkama, které se neustále opakují pořád dokola a celkem záhy začnou nudit. Když pak děj přejde do tmy, je to úplně o ničem. 30% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Zručne natočená jednohubka. Tvorcovia sa našťastie nebrali príliš vážne a miestami na fanúšika žmurknú hnisavým okom: raz milým fórikom (scéna s vysávačom, prípadne "odpálkovanie" zombíka z idúceho auta nazvané "írsky šport"), inokedy odkazom na klasické romerovky. Dead meat síce zombícky subžáner neoplodnil ničím mimoriadnym, ale rozhodne mu ani nerobí hanbu. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Vesnický zombie film, z toho jsem měla opravdu radost:). Irsko je krásná země, zejména věčně zelený venkov, a zasadit do takového prostředí zombie epidemii mi od začátku přišlo jako docela dobrý nápad. Začíná to klasicky, plíživě. Pár zažije podivnou nehodu a když se vydává hledat pomoc, rozjede se hra na schovávanou před mrtvými-živými vesničany. Herecké obsazení je sympatické tak akorát, zombíci jsou zvládnutí dobře (místy jsou fakt odporní) a děj postupně nabírá na dynamičnosti. A uvidíte i zombie krávu:). Abych to shrnula: hlavní pozitivum filmu je ve výběru prostředí a na to, že se jedná de facto o amatérský film, je scénáristicky i dějově zvládnutý dobře. Konec je sice nadbytečně megalomanský, ale i tak je to něco, co bych spíše doporučila. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nasbírali inspiraci snad ze všech úspěšných předchůdců počínaje Braindead, přes klasické romerovky až po 28 dní poté. Nutno říci, že se jim ale podařilo namíchat povedenou, velmi přímočarou věcičku s několika originálními nápady a nekompromisním závěrem. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová irská zombie a chvílema i komedie, natočená od fandů pro fandy. Ze začátku vypadá slibně, ale časem se vtip vytrácí a nastupuje nuda. Škoda. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Tenhle nízkorozpočtová amatéřina, nesoucí se v duchu tradičních zombiáren uspěla právě tou svou nekomerčností. Velmi dobře zvolen ponurý a šedý obraz, kde tmavé prostory opuštěných stavení nebo starého hradu skvěle vynikaly. On vlastně stačil krátký pohled na kymácející se polorozpadlá těla, pochodující po dříve tak krásné a zelené pláni, kde teď slunce pohltila šeď hustých mračen, jako by i matka příroda tušila blížící se konec. Zkrátka tohle působí na člověka tím správným úzkostlivým a depresivním dojmem. Atmosféra se zde vskutku povedla. A černý Irský humor? Nic vtíravého a hlavně ne trapného. Musím hodnotit nadprůměrně a zároveň i pochválit. 3,5* ()

jamesjimbo 

všechny recenze uživatele

musím uznat, že se zde nachází pár nových nápadů (nakažená kráva, spící zombie), ale bohužel to nestačí... film je slabšího kalibru, ale zas na druhou stranu je nízkorozpočtový, takže to asi odpovídá... ale mě prostě nepobavil. ()

SimonShot 

všechny recenze uživatele

Skvělý horrorový zombie snímek z Irska. Ta irská angličtina stojí za to chvilkami mi to připadalo jako italština nebo španělština pár slovům bez titulek ani nerozuměl od kdy se slovo stuck čte stok ????? :DD, ale film byl super napětí bylo znatelné a bavilo mě to takže 90 % ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

POVEDENÁ ZOMBI KOMEDIE KDE NAJDETE VŠE OD ÚSVITU AŽ PO 28 DNÍ POTÉ, ALE TO ROZHODNĚ V TOMTO PŘÍPADĚ NEVADÍ. jE JASNĚ VIDĚT, že to točili hororový fandové pro hororový fandy a to se počitá. Mě osobně se to dost líbilo a vidím to jasně na průměr se vším všudy. Jo a ty zombíci vypadali opravdu dobře. ()

Reklama

Reklama