Reklama

Reklama

Kriminálka Bombaj

(festivalový název)
  • Indie C.I.D.
všechny plakáty

Obsahy(1)

Redaktor novin Shrivastav je zabit v době, kdy chce vydat článek o podezření spolupráce několika bohatých a vlivných osob z podsvětím. C.D.I. inspektor Shekhar (Dev Annand) je přeřazen na vyšetřování tohoto případu. Vyšetřováním pojme podezření na muže jménem Dharamdas (Bir Sakuja) a jeho kumpány. Ale Dharamdas se mistrně vylže až nakonec padne podezření na samotného inspektora Shekhara. Ten je posléze obviněn a propuštěn z práce. Dharamdas a jeho muži tak mohou ve své činosti pokračovat. Ale inspektor Shekhar ještě neřekl poslední slovo. (Terva)

(více)

Recenze (2)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Má to poutavou kriminální zápletku a postavy, je to vtipné a ta hudebně-taneční čísla jsou boží! Kdybychom si tenhle přístup přenesli do všednodenního života – vesele si zazpívat a zatančit v pauze mezi řešením problémů – svět by byl krásný! Politice a školství by to obzvlášť pomohlo. ✌🏻 – Nebojte se delší stopáže a předsudky stranou – zpívané pasáže jen zdánlivě zastavují děj a divák/divačka se s vystupujícími v sedě vlní do rytmu a dobře si u toho protáhne krční páteř. 💁🏼‍♀️ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

V zásadě nemám nic proti muzikálům, ale asi existují žánry a témata, s nimiž muzikál dohromady moc funkčně skloubit nelze. Krimi thriller o vyšetřování politické vraždy novináře, o falešném obvinění a očistění člověka před justicí je podle mě přesně takovým případem. Nevěřil bych, že se někdo o takovou kombinaci reálně a už 65 let zpátky pokusil, kdybych to na vlastní oči a uši neuviděl a neuslyšel, ale indičtí tvůrci z Bollywoodu by si ty své usměvavé popěvky a tanečky s hábity zřejmě spolehlivě propašovali i do filmu o teroristických masakrech. :o) Menší tragedií bylo, že to na mě vážně dohromady nefungovalo, protože z velké části ten film plyne ve vážné rovině, má seriózní nadčasový děj, velmi kvalitní atmosféru, zatímco pravidelné muzikálové popěvky jakoby vypadly z nějaké lidové vesnické hříčky. Ještě větší tragedií bylo, že mě z té řady písní celkem zaujala jen jedna (hned ta druhá, v podání zlodějíčka Johnnyho Walkera) a některé byly pro mě vyloženě neposlouchatelné, až mi to dívčí trdlikání do orientální hudby neskutečně pílilo uši... Svým způsobem jde pro mě o výjimečný zážitek, protože něco podobného asi mimo indickou kinematografii člověk nemá šanci vidět, ba skrze ten netradiční děj a téma ještě výjimečnější, než kterákoliv z bollywoodských romantických klasik typu Statečné srdce získá nevěstu. Ale já tomu Bollywoodu na chuť asi úplně nikdy nepřijdu, ač musím říct, že k zahození to úplně ani tentokrát nebylo. Dokonce to v jedné chvíli, kdy film dost dlouho plynul bez hudebních čísel a napínavé dění se silným tématem se přesunulo do soudní síně, vypadalo z mé strany na vyšší hodnocení, ale po těch dalších popěvcích a nezáměrně vtipných akčních scénách s hlavní hrdinkou v dlouhých šatech na útěku z toho vzešla na můj vkus ještě větší kuriozita, než po jaké bych případně toužil. [55%] ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama