Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, jako bych viděla úplně jiný film než všichni ostatní...strhující drama?emocionálně nejsilnější film na tohle téma? Ale no tak! Kde? Já se celé dvě hodiny nudila a slzy na krajíčku jsem měla jedině když už jsem si myslela, že na to nevydržím koukat. Jistě, Sandler tu předvádí úplně něco jiného, než doposud. Ale mě zrovna neodrovnal a do svojí role se mi vůbec nehodil. Don je sympaťák a takového přítele bych uvítala taky, každopádně to celou dobu hrozně nudilo. Jen proto, že se film mírně týká 11.září nadhodnocovat nebudu. Ale koloběžka byla super, až pojedu do New Yorku, taky se s ní vydám na noční projížďky:)) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do utrýznenej mužskej duše. Film o našich cestičkách, blúdnych kruhoch, v ktorých sa občas strácame. O ľuďoch, ktorých stretávame s úmyslom ich nenávidieť a nakoniec ich zovrieme ako naše jediné záchranné lano. Dráma disponujúca silným scenárom, vsuvka so ,,sexuchtivou" Saffron Burrows je vynikajúca a Adam Sandler je tak dokonalý, že pozdvihol moje hodnotenie o hviezdu vyššie. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené brnkání na city diváka. Z Adama Sandlera opravdu chytá za srdce a člověku osud jeho postavy ani nemůže být lhostejný. Pro mě zatím jeho životní role. Přestože si myslím že tato role pro něj nebyla zase tolik složitá, protože hlavně v počátcích kariéry hrál blázny jako na běžícím pásu. Don Cheadle perfektní jako vždy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ma volakedy velmi prekvapil komediant Tom Hanks z 80-tych rokov v prvej vaznej ulohe vo filme PHILADELPHIA (1993), alebo Jim Carrey v TRUMAN SHOW (1998), ma dnes taktiez totalne prekvapil Adam Sandler, ktoreho som si v takejto ulohe ani nevedel predstavit. Skutocne som vo filme vnimal smutneho Charlieho Finemana a nie Sandlera, ktory by sa akoze hral na vazneho, za co ma odomna poklonu. Taktiez i Don Cheadle HOTEL RWANDA (2004) po Sandlerovom boku zahral skvele. Je to krasny pribeh o priatelstve, pomoci v smutku, ale i akejsi nadeje, ktory stoji za to vidiet... 25.10.2008 _____ Adam Sandler - (Charlie Fineman) +++ Don Cheadle - (Alan Johnson) +++ Jada Pinkett Smith - (Janeane Johnson) +++ Liv Tyler - (Angela Oakhurst) +++ Donald Sutherland - (Sudca Raines) +++ Mike Binder - (Bryan Sugarman) +++ Saffron Burrows - (Donna Remar) +++ Hudba: Rolfe Kent +++ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Že Don Cheadle umí hrát, to nikoho nepřekvapí. To, co ale předvádí Adam Sandler, to jsem nevycházel z údivu. Ten jeho „v(d)ěčný idiot“ (jehož problesky byly i ve výborném Opilí láskou) je naprosto pryč a Sandler by si za tohle zasloužil nominaci na Oscara (monolog v čekárně mi doslova vyrazil dech). Nejen však Sandler se dokopal k životnímu výkonu, i Liv Tyler na malé ploše naprosto ohromila tlumeným a citlivým výkonem, v kterém dokonale rozebrala samotnou větu hlavního hrdiny „není na doktorku moc mladá?“. Mike Binder to nemá dějově úplně vyvážené, mírné zkrácení stopáže by neškodilo, ale ti herci jsou natolik výteční, že je radost je pozorovat i ve scénách, které pro celek zas tak podstatné nejsou. Milé překvapení. 4 a 1/2* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V soudní síni hraje Charliemu (Adam Sandler) do uší píseň „Love Reign Over Me“ z alba "Quadrophenia" britské skupiny The Who, které je ve filmu také zmíněno. Píseň byla i inspirací pro název filmu. Adam Sandler je sám velkým fanouškem kapely The Who. (oje)
  • ​V čakárni u ​terapeutky si Alan Johnson ​číta komiks o Kapitánovi America. O deväť rokov neskôr si jeho predstaviteľ Don Cheadle zahral vo filme Captain America: Občianska vojna (2016) a účinkoval aj vo viacerých ďalších marvelovkách. (mijec)
  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)

Reklama

Reklama