Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze uživatele Oskar k tomuto seriálu (1)

Susedia (2006) 

Protože jsme na Česko-Slovenské filmové databázi, tuším možné nedorozumění a radši hned na začátek píšu, že NEMÁM NIC PROTI SLOVÁKŮM. Moje matka je původem Slovenka, půlka mého příbuzenstva žije kdesi tam na východě, moje oblíbená veterinářka je Slovenka atd. Ale popravdě, máloco mě uvede do větších rozpaků, než slovenský humor. Třeba to, s jakou nenuceností Slováci používají drsné výrazy, kde se to vůbec nehodí. Ta zmíněná veterinářka například nedávno prohlížela mé boxerce pooperační ránu a konverzačním tónem prohodila "Teraz jej tam jebnem dajakú zeleninu," což ve volném překladu znamenalo "Ošetřím ránu desinfekcí." ;o) Někdy se v němém úžasu dívám na zábavné pořady tv Markíza a... nechápu. Největší záhadou je pro mě právě dvojice Marcin-Kraus. V kabaretu jménem Uragán strávil Peter Marcin většinu času v přestrojení za ženu. Koketně pomrkával, co chvíli si zvedal sukni a pořád si sahal na poprsí. Diváci se smáli. Andy Kraus se proslavil rolí zaostalého Maďara. Diváci se smáli, až padali ze židlí. Můžete namítat, že to byl kompars a asi byl, ale pak přišli Susedia. Nevídaně trapný a neprofesionální pokus o sitcom a - nejsledovanější tv pořad na Slovensku. Někdy se mi zdá, že kdykoli přepnu na Markízu, jsou tam. Vůbec to nechápu. Slovenské televize pravidlně udivují tím, že pořady jako Superstar nebo Let´s Dance mají tak o dvě třídy lepší (a vtipnější!) než my - a současně je baví taková duchamorná slátanina? :-o Ale když vidím ta hodnocení kolem, stále je tu i možnost, že Susedia jsou intelektuálním klenotem, na který můj prostinký rozum nestačí. 20% ()

Reklama

Reklama