Reklama

Reklama

Nikdy neříkej sbohem

(festivalový název)
  • Indie Kabhi Alvida Naa Kehna (více)

Obsahy(1)

Rishi je trošku frajer, kterého ani nenapadne, aby své citlivé manželce Maye i po několika letech dopřál potomka a věnoval jí trošku lásky. Ta mu to oplácí chladem a ledovými pohledy. Veleúspěšná manažerka Rhea dává svému manželovi Devovi, který kvůli zranění musel přerušit fotbalovou kariéru, neustále najevo jeho podřadnost... a je jen otázkou času, kdy se všichni čtyři setkají a přijde láska, která zničí všechny. (bolly.cz)

(více)

Recenze (14)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 700miliónov($10,7milióna)Tržby USA $3,275,444Tržby Celosvetovo $32,575,443║ romantický príbeh zaujme ale tá minutáž, tá minutáž, nuž strihač nemal nožničky /60%/ ()

lenuse odpad!

všechny recenze uživatele

Já fakt nechápu, proč ta Priyanka v Salaam-e-Ishq tak chtěla hrát v Joharově filmu. Přitom vypadá on tak sympaticky. Vždycky dám nějakému jeho režijnímu počinu s odstupem času šanci, chci se přesvědčit, jestli přece jen... Ale ne, nejde to. Podstatnou část jsem prospala, ale zkoumat už to příště nebudu a nebudu. :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tento počin Bollywoodu jsem vstřebávala jen s obtížemi. Příběh se totiž soustředí na velmi nesympatickou dvojici rozvracečů manželství. I když se slovně tvrdí opak, tak ve skutečnosti je Dev hodně nepříjemný muž, zlý na manželku i malého syna a Maya se zase chová jako fňukna bez příčiny. To, že se tihle dva dají dohromady, je skvělým potvrzením přísloví: „Vrána vráně oči nevyklove.“ Snímek je příliš dlouhý na tak nevýraznou zápletku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to ťažko hodnotiť takýto film. Na jednej strane si zvolil veľmi tradičnú zápletku, ale snaží sa ju divákovi podať netradičným spôsobom. Čo sa totiž stane, keď vo filme neexistuje záporná postava? A hlavne ak sa jedná o vzťahový štvoruholník? Nájsť správnu mieru emotívnej zainteresovanosti a zároveň dej odľahčovať či už tancom, alebo humorom, je vždy tvrdý oriešok – hlavne ak má film cez tri hodiny. Ale Indovia sú v tomto majstri. Bez rozdielu či budete s vyvrcholením filmu súhlasiť, alebo nie, jedná sa o skvelú vzťahovku a skvelý romantický film. Síce mimo tradičného Bollywoodského štýlu – celý dej je zasadený do New Yorku, ale mimo to funguje v zaužívaných tradíciách romantickej drámy – v ktorej sú Indovia jedničky. Príjemný zážitok bez hluchých miest a s perfektným hereckým obsadením. Spokojnosť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film byl vychvalován za svůj neotřelý příběh i bollywoodskou estetiku, dostal mnoho cen a stal se kasovně nejúspěšnějším indickým filmem v USA... jo je to trochu delší, ale nebudete se nudit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to neznie ani zďaleka tak dobre ako to napokon v skutočnosti bolo. Tento milostný štvoruholník nám tu predviedol vcelku vydarenú love-drámu, ktorá má svojich iniciátorov (resp. vinníkov), no ani zďaleka nie je jednoznačne jasné, koho by sme tu mohli označiť za negatívnu či pozitívnu postavu. Celé sa to tak akosi prelievalo a nedostatky sa miešali s dilemami a tajomstvami do výsledných esencií Lásky a Nelásky. Herecké obsadenie skvelé, rovnako aj ich postavy, akurát ten Samarjit (Amitabh Bachchan) mi išiel dosť na nervy a nechápem načo bolo dobré tam pretláčať tie jeho "aférky". Ale inak veľmi dobré, Karan Johar má naozaj kvalitné filmy (väčšinou). 4* ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, obsah tu uvádzaný je nezmysel, písal ho niekto kto film nevidel. Toto je jeden z mála filmov kde nie je možné určiť kladných a záporných hrdinov, každý divák ho podľa svojich vlastných názorov a zásad hodnotí inak a rovnako aj správanie a jednanie jednotlivých postáv. Celý film vystihuje jedna veta, ktorá zaznela z úst Amitabha Bachchana, ktorý hral Rishiho otca a povedal ju na smrteľnej posteli, "Smrť a láska prichádzajú nepozvané." Je to presne o tom, dvaja ľudia Dev a Maya žijú vo vlastných manželstvách, ktoré ale nie sú naplnené láskou, Maya nadôvažok nemôže mať deti a Dev po utrpení zranenia skončil svoju kariéru futbalistu. Ich manželstvá nie sú naplnené a preto to obaja prejavujú vo svojom správaní, Maya prehnanou čistotnosťou a Dev svojim hnevom. Keď sa Dev a Maya po rokoch stretnú, začnú sa stretávať, aby si navzájom pomohli zachrániť svoje manželstvá, počas týchto schôdzok, sa ale nepozvane a nečakane dostaví láska, keď si to uvedomia, snažia sa zachrániť svoje manželstvá svojim rozchodom. Ale ako zase Rishiho otec povedal Mayi, "Opusti ho, keď s ním zostávaš, brániš nájsť skutočnú lásku jemu a aj sebe." Tento film nastoluje otázku, či má človek udržiavať nasilu vzťahy, ktoré už nefungujú a to z akýchkoľvek dôvodov a naviac v nich nie je skutočná láska (ako povedala Maya, láska sa častokrát zamieňa s priateľstvom), alebo ich radšej rozbiť a vybudovať nové, kde ak už nič iné, sa budú tí dva navzájom milovať. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Úžasné niečo! Neskutočne ma teší, že po niekoľkých nepodarených výstrelov do sfér bollywoodu som konečne narazil na takúto katarziu. Smial som sa nahlas a slzy som musel s premáhaním potláčať. Najviac ma prekvapilo, že najviac som si užíval vstupy Abisheka Bachcana (a to aj napriek tomu, že prvé husle dostal Shahrukh a legenda Amitabh síce tie druhé, ale čo do príbehu, tie najdôležitejšie...). Opäť neverím ako rýchlo mi ubehli vyše tri hodiny uplakaného a lehce aj uspievaného eposu. Nebojím sa vyjadrenia, že ide o snímok, čo ma dostal najviac za poslednú dobu. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Prvý a zatiaľ aj jediný bollywoosky film, ktorý som väčšinu stopáže nenávidela. Sebecké a nesympatické charaktery, nezmyselný príbeh a vraj tam je aj posolstvo. Hej, že keď budete dosť plakať a terorizovať každého okolo seba, nakoniec budete šťastný. Odmietam si pozrieť ďalší film od Karana Johara. Najradšej by som tomu dala mínusové hodnotenie, ale Abhishek a Preity boli veľmi dobrí. Sranda, že práve oni mi mali byť nesympatickí. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Milostný čtyřúhelník, kde ti z ústřední dvojice jsou rozhodně zajímavější, výraznější, chytřejší, i když všechny přívlastky v tomto filmu jsou relativní. Protože zbylí dva milují a snaží se a byli podvedeni někým, kdo si je vzal z jiných důvodů než z lásky. On snad ze zvyku, ona proto, že v klíčový moment jí to někdo poradil... V tomto ohledu je ústřední dvojice rozhodně záporná a taky za to trpí a jsou to opět ti podvedení, kdo má najít odpuštění? A kdo je tady pak silný a trpí víc? Možná se jedná o střet povrchnosti a lehkomyslnosti s hloubkou duše a dnem bolesti? Film o tom, co se stane, když při rozhodování neposloucháme své srdce, film o tom, jak se snaží indická kinematografie vypořádat s problémem rozvodu. A tak děj pro jistotu zasadila do NY, ale, a to je neobvyklé, se naprosto vzdala jakýchkoliv stop po patriotismu a stesku po domovině... ()

cunicekb 

všechny recenze uživatele

Film bych zkrátila tak na polovinu a to hned ze začátku - říkala jsem si, tohle nebude tak dobrý jako filmy, co jsem zatím viděla, ale v půlce se to zlomilo a film jsem hltala a můžu říct, že je opravdu skvělej. Nejhorší je, že si to musíte pustit i s tou první nudnou polovinou za kterou dávám hvězdu dolů, ale stojí to za to! ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů se SRK, který se mi nelíbí. Ani nedokážu říct proč. Nudný není, člověk se zasměje i pobrečí... Přesto nevím proč, ale působil na mě spíš depresivně. Navíc mi dost vadí charakter Shahrukhovo postavy (ale zahrál to jak jinak, než dokonale). Věčný cynismus a arogance. A to, jak se chová ke svému synovi...brrr. I když jsou tam chvíle, kdy dává malému Arjunovi najevo, že ho má moc rád. Dříve jsem si myslela, že jak někde hraje Shahrukh Khan, musí se mi to zaručeně líbit. Ale prostě už mi několik filmů (Devdas, Dil Se, Kabhi Alvida Naa Kehna...) dokázalo, že nemusí. Ale nemyslím si, že by to bylo vinou tvůrců. Ostatním se film asi líbit bude. Na mě prostě jen špatně působí z nevysvětlitelných důvodů (i pro mě samou). ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Maya se narodila s psychickou formou masochismu, kvůli které potřebuje v životě neustále trpět. Vzala si svého nevlastního bratra, kterého nemiluje a s nímž nesdílí žádné zájmy. Vcelku si v každodenním urpení libovala, dokud jí osud do cesty nepřivedl vyšší metu – Deva. Tento zlý, zahořklý a obhroublý člověk jako by byl pro ni přímo stvořen. Teprve s ním totiž zažije to pravé peklo, a bude konečně šťastná (ehm, nebo něco prostě). Podaří se jí to v 3 hodinách? ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhá stopáž a musím říct, že bych si spíš přála aby spolu skončili spíš oba zhrzení partneři, než nepříjemný zlý chlap a ženská, která neví, co chce. A těch slz! ()

Reklama

Reklama