Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá něco označit slůvkem milý, pak je to tenhle film. Moc příjemná romantická skoropohádka o dívce, stižené rodinným prokletím. Líbila se mi postava trpasličího reportéra, samozřejmě Penelope, které prostě musíte fandit (mimochodem ten rypák jí docela slušel) a především Max. To byl strašně fajn kluk. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Díky prasečímu rypáčku a v závěru zopakované ponaučení jde o velmi bajkovité vyprávění moderního střihu. Christina Ricci přitom hraje (svou) nejnormálnější postavu. Jako malá princezna nechápavě bloudí od jedné podivné existence k další a zjišťuje, před jak rozporuplným světem byla dosud chráněna. A její velký princ, James McAvoy, stylizovaný do umělce dandyovského typu? Ten by tvořil sympatický páreček s kýmkoliv. S Christinou jsou přímo k sežrání. Slova „páreček“ a „sežrání“ v kontextu zápletky asi vyznívají poněkud morbidně, ale to těch pár letmých, ve filmu přítomných pozdravů Timu Burtonovi též. Vegetariáni, masožravci, burtonovci – všichni budou nakrmeni. 80% Zajímavé komentáře: Eddard, Mahalik, Dallas ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně kouzelný film, kterému z hlediska příběhu a nápadu lze těžko něco vytknout. Avšak až na tu lehkou bizarnost je to jen prvoplánová romance, na níž se pěkně dívá a poslouchá, ale která se drží všech pravidel mainstreamu a nebudu jí milovat jen proto, že je mírně posetá Burtonovskou stylizací, příjemnou nadsázkou a sympatickými hrdiny....Mám rád podobné filmy, ale tohle mě hold nějak nedostalo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdyby byla ošklivost zločin, zatknu půlku města.." ;) Psasečímu rypáku navzdory krásná Christina Ricci není znovu Sama doma, jakkoli by k tomu účast Catherine O'Harra mohla svádět, přesto je však doslova proklatě osamělá.. Zde jednoho musí zaujmout práce castingu, který naopak paradoxně vsadil na herce právě do rolí, které v jejich případě právě těmi klišé přímo páchnou jako prase, právě do rolí v podobě škatulek z nichž se většina tak chce vymanit, což báchorce v důsledku dodává jakousi bizarní věrohodnost.. Skutečně hraniční, leč nesmírně zábavná, žánrová podívaná, která se však tak sympaticky urputně zuby nehty snaží svěží hrou se schématizmy a klišé právě těmto vyhnout, až se jeden skutečně diví, s jakým úspěchem se to nadšenému skorodebutantovi Marku Palanskydu daří.. Jen ta groteskní nálada a stylizace až zoufale drhne.. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skoropohádka s rozkošným scénářem, kterému prakticky nic nechybí, ať už to je romantika, napětí, humor různých barev od růžového až po ten temně černý. První část "klábosení po hlase" mi připomnělo můj oblíbený Go-Getter, ovšem tady to bylo umocněno očním kontaktem z pohledu Penelope. Ostatně ani ostatní postavy nezůstávají pozadu, jsou vypiplány do posledního detailu a i záporáci jsou záživní a člověk jim občas i fandí (za mě hlavně vytrvalý liliput fotograf) Ideální romantická oddechovka. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Rusko byla první země, kde se film objevil ve videopůjčovnách. (Dlee)
  • Christina Ricci musela vyzkoušet 15 verzí prasečího rypáčku než našli ten "pravý". (Fredy176)
  • Pre Reese Witherspoon to je prvý film, u ktorého figuruje ako hlavná producentka a zároveň herečka. (ladko)

Reklama

Reklama