Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (494)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leslie Caveny .. Zapomeňte na Burtona (nikoliv, že by byl horší - to v žádném případě) resp. přirovnávání k němu, ten je v hodně rozličné a mnohdy morbidní sféře. Mark Palansky jde jinou cestou, tak berte tuto svéráznou pohádku v producentské záštitě Reese Witherspoon takovou, jaká je. Kouzelná s hravou atmosférou, až fantaskně kýčovitou, zasazenou v barvitém Londýně, který ač moderní má příjemnou, hřejivě barevnou patinu a romantický náboj, kde setinové zvíře hledá svého krasavce. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Penelope je v podstate hraná rozprávka a zároveň dosť odpudivé dielo. Na rozdiel od bežných rozprávok vo vlastných fiktívnych svetoch sa tu snaží ísť inou, nie neznámou a celkom nudnou cestou. Využíva reálne prostredia (Londýn, +- 30.roky 20. storočia) a dáva im kúzelné prvky pre malých i veľkých divákov. Lenže to nefunguje. Sci-fi rozprávka, ktorá sa hrá na reálny svet nemôže fungovať. Niežeby bol tento spôsob realizácie taký neoriginálny, no v podaní Penelope pôsobí veľmi trápne. Pritom miera bizarností sa drží v stanovených hraniciach a nesmeruje k absolútnej absurdite. Žánrový kritik môže dokonca správne podotknúť, že rozprávková je skôr iba prvá hodina a posledných 40 minút sa prehupne na vlnu romantickej komédie a vyznávania citov vo väčšej frekvencii, ako by divák pôvodne očakával. Na záver treba podotknúť, že ak sa jedná o mužského diváka, pri pohľade na prasačí rypák Christiny Ricci sa z neho ako lusknutím prsov môže stať 100%ná bukvica, ktorá už pri pohľade na akúkoľvek ženu nadobudne dávivý reflex. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Moderní verze pohádky o princezně, kterou strašlivá kletba a zlá macecha uvrhly do vysoké věže, a ona čeká až jinějaký zamilovaný princ osvobodí... aneb one woman show Christiny Ricci, která dokáže být neodolatelná i s prasečím rypáčkem místo nosu. Děj je relativně prostý, žádné velké drama se taky nekoná a protože film není hloupý a nebojí se ironického nadhledu, tak se v něm emocí ždímaných až na dřeň taky nikdo nedočká... ale dívá se na něj velmi příjemně. 7/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Je příjemné jednou za čas narazit na film, který stojí na romantice a ta romantika skutečně funguje tak, že se při závěrečném polibku hlavní dvojice přiblblě usmíváte. V Penelope na sto procent funguje nejen spojení sympaťáka Jamese McAvoye a skvěle hrající a s tím rypáčkem roztomilé Christiny Ricci. Máte tu pohádkovou atmosféru moderního Londýna, morální poselství, rychle odsýpající příběh (pravda, nepříliš překvapivý) a nějaký ten humor navíc. Některá pohádková klišé, např. o vysvobození princem nebo o ošklivém káčátku, jsou tu převrácené, což se skvěle hodí ke konceptu moderní pohádky. Penelope je zajímavý film, který patří k těm, které si za rok dáte znovu a znovu vás příjemně překvapí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá něco označit slůvkem milý, pak je to tenhle film. Moc příjemná romantická skoropohádka o dívce, stižené rodinným prokletím. Líbila se mi postava trpasličího reportéra, samozřejmě Penelope, které prostě musíte fandit (mimochodem ten rypák jí docela slušel) a především Max. To byl strašně fajn kluk. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Christina Ricci musela vyzkoušet 15 verzí prasečího rypáčku než našli ten "pravý". (Fredy176)
  • Christina Ricci nemusela prejsť castingom. Oslovila ju Reese Witherspoon. (ladko)
  • Nasadzovanie prasačieho nosa na Christinu Ricci trvalo jeden a pol hodiny. (ladko)

Reklama

Reklama