Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až na niekoľko vydarených a vskutku vtipných scén (celkovo asi 15 min. filmu) je Taxi štyri skôr sklamaním fanúšikov série. V skratke: viac dobrodružstiev v Marseille s rýchlym taxíkom a pomalými policajtmi. Zďaleka však nie taký dobrý, ako tie predchádzajúce a snáď trochu dúfam, že je aj posledný, pretože priamo úmerne klesajúca kvalita každým dielom je pre diváka sklamaním. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

A je tu již čtvrté dobrodružství naší známé dvojky, taxikáře Daniela (Samy Naceri) a policisty Emiliena (Frédéric Diefenthal). Naši dva hrdinové konečně žijí, v celku poklidný život se svými rodinami, ale po chvíli, se opět musí pustit do vyšetřování případu. Ze zadržení policie, totiž uniknul Belgický a nebezpečný zloděj a naši dva hrdinové, společně s nemotorným kapitánem Gilbertem (Bernard Farcy), ho budou muset dopadnout a poslat za mříže. Zápletka je tak strašně obyčejná, až mi přijde, že celé to dějové schéma bylo načmáráno za pár minut. Luc Besson, mě tentokrát se scénářem zklamal na celé čáře. Vtipných scének tady naleznete po čertech málo a zběsilá, dynamická akce, která zdobila minulé díly, se stala nudnou a nepřehlednou a navíc jí je tady minimálně. Prostě všechny akční kousky a honičky jsou špatně natočené. Tedy až na tu, na začátku film, kde se náš taxikář dostane až na fotbalový stadión. Celkově musím říct, že tento díl Taxi, se neměl nikdy točit, protože k trilogii Taxi vůbec nezapadl. Hlavní chybou bylo prostě postavení děje na trapném komisaři Gilbertovy. Prostě další tuctový, zbytečný film. 1 hvězda. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No muselo to přijít... Todle je opravdu smutné. Naprostou většinu se jen kecá a není to moc vtipné. O to víc zamrzí, že potenciál byl protože pár míst se relativněpovedlo a závěrečá přestřelka je poměrně slušně bizarní - i když ti poskoci belgického mafiána jsou jako vyšití ze Sejmi eso!... Samy Naceri by měl zhubnout, než bude hrát v dalším filmu... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Trojka maximálně, ale toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Je tu sice borec Daniel a jeho TAXI, ale samotných honiček a dopravení cestujících včas na určité místo je neskutečně málo. Snad jednou nebo dvakrát na to Samy Naceri šlápne a to je opravdu málo, oproti skvělé akční jedničce a slušné dvojce. Děj nyní není přihlouplý, ale totálně dementní a samotné scény vyznívají většinou naprosto antivtipně. Emil zase vyvádí psí kusy ale má aspoň charisma, na druhou stranu absolutně zklamal Giber, který zaslouží za tento výkon ODPAD!. Vše zachraňuje sexybomba Petra. Dějem a samotnými scénami jde toto dílko rovnou do Odpadu!. Je nutné ovšem brát zřetel na hlavní hrdiny, kteří zůstali věrni... Jen doufám, že nebude TAXI 5. 25% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)
  • V tomto díle řídí taxikář Daniel (Samy Naceri) tehdy nový Peugeot 407, který nahradil starší model 406 z předchozích dílů. (korbitch22)
  • Televízny hlásateľ, ktorý informuje na začiatku filmu o futbalovom transfere, je legendárny francúzsky hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor, považovaný za najznámejšieho fr. hlásateľa. V záverečných titulkoch má aj špeciálne poďakovanie, spolu s Djibrilom Cissém. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama