Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si říkal, kdy asi tak příjde další díl. A v duchu doufal, aby už nepřišel. Ne proto, že trojka nebyla vyloženě špatná, ale sérii docházel dech a jak říká známé pravidlo: v nejlepším přestat. Další díl ale přišel. A mé obavy se potvrdily, a to, že s taxíkem to má pramálo společného. Přitom začátek byl slušně rozjetej a i konec byl nadupanej, hlavně komisař a jeho arzenál, to mě pobavilo. Ale to mezi tím bylo jak s jinýho filmu. Kdyby se to nejmenovalo Taxi, dal bych i vyšší hodnocení, ale takhle to špiní podle mě celou sérii. Alespoň představitelé dílů minulých to drží na úrovni místami vtipné komedie. Belgičan pro změnu vypadal jako můj bývalý učitel matematiky, takže i ten mě bavil :-) Přesto musím konstatovat, že se jedná opravdu o nejhorší díl, který ale může v určitých pasážích pořád bavit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po otrasnej trojke prichadza dalsi diel, ktory sice ani zdaleka nedosahuje kvalit prvych dvoch dielov, ale aspon je bez problemov pozeratelny a obsahuje aj par dobrych scen. Napriklad tie dynamicke futbalove titulky, alebo zaverecna megaprestrelka vo vile. A ani nevadi, ze je inspirovana ved vy viete ktorym filmom. Hlavnym plusom je, ze znova funguje chemia medzi Danielom a Emilienom. Emilien uz väcsinou nepôsobi ako tupec ako v trojke, ale iba ako roztomily nesika. Teda s vynimkou toho, ze nespozna Petru v parochni. Scenarista (ano mam na mysli teba Lucu) sa pri vymyslani vtipov znova nenadrel. Daniel na druhej strane je pre vyriesenie pripadu tentokrat uplne zbytocny a okrem pohodovych rozhovorov s Danielom tu ani nema, co robit. Jeho taxi sa v celom filme prevetra dvakrat a z toho jednu jazdu ani poriadne neukazu. Do popredia sa preto dostal komisar Gibert z ktoreho sa stal uplny dement a jeho cierny poskok. Ich vtipy su sice uplne primitivne, ale vdaka komedialnemu talentu Bernarda Farcyho je tak polovica z nich celkom usmevna. Lilly tu tentoraz vôbec nie je a vzhladom na to, ze bola s kazdym pribudajucim dielom otravnejsia, tak som tomu nakoniec rad. Za zaporakov su tu tentoraz Belgicania a pozor, znova vykradaju banky. Ale tentoraz na tuto liniu Besson navliekol dalsiu absolutne necakanu pointu, ktora potvrdzuje mimoznost celej ten policajnej stanice, ktorej veli Gibert. Akcie tu vlastne ani vela nie je. Jedna tradicna rychla jazda taxikom, par zdemolovanych aut a zaverecna prestrelka. Ale aspon je to lepsie natocene ako v trojke. Takze nakoniec je tento diel pozeratelny priemer a snad nadobro posledny. 5/10. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, určitě se na to dá dívat, ale nemůžu si prostě pomoc, tahle série by se klidně obešla bez té kupy nadsázek, které jsou v ní díl od dílu čím dál tím víc. Něco je v pohodě, ale něco je kolikrát už moc přehnané, že byste tomu neuvěřili ani po vypité flašce slivovice. Co sem vypozoroval, připadá mi, že hlavním zdrojem zábavy se již zcela jistě stal sám šéf inspektor, což není špatné, ale pokud ho někdo vyloženě nesnáží, tak má zkažený celý film. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už opravdu přespříliš. Žádná akce v taxíku (kromě uvodní s Djibrilem Cissé). Toto pokračování je zcela hloupé a postrádá absolutně vše, co zdobilo první dva díly. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Série, která kdyby zůstala u 2 dílů, tak by byla kvalitnější.... ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Rozverná partička kolem komisaře Giberta se opět vrací, aby oloupila diváky kin a k penězům si přišla. Kariéra našich starých známých se nehla tak jak by si představovali, tak se logicky rozhodli, že ji píchnou trošku vitamínů a vrátí se zpět do populárních rolí v blázdnivé komedii T4xi. Jenže tenhle díl už nemá koule, Daniel stačí oprášit svůj taxík jen na začátku, aby nahrál policistům v příjemné citační scéně a pak musí uvolnit prostor nudné konverzačce s minimem akčních scén. Většina fórů je víceméně trapná, povětšinou právě z důvodu nepochopitelného opakování již několikrát viděného. Nápady scházejí a ani několik odkazů na světoznámé filmy nemůže tuhle polívčičku zachránit. Absolutně chybí nějaká změna oproti předchozím třem dílům, pominu-li již zmiňovaný rapidní úbytek akce a dva malé chlapce, kteří se beztak po splnění svého úkolu vytratí k dědečkovi a jsou vyškrtnuti z děje. Gibert chybuje a řve do kamery, Daniel mudruje, Emil skuhrá a Petra se snaží být sexy. Závěrečná přestřelka ala Zjizvená tvář sice chvilkově potěší, ale během pár sekund se propadá do trapné frašky. A tak se to má s celým filmem, dobré scény zůstávají pouze v náznacích a jsou okamžitě zpraseny mizerným scénářem. Absolutně fádní a nudné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)

Reklama

Reklama