Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (305)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu slibuje skvělou jízdu a připomíná známou píseň Dana Landy "dvěstě v městě, třista z místa". Bohužel asi po dvaceti minutách se TAXI 4 zastavil a už se nerozjel - jen popojížděl. Je to úplně stejné jako když jedu po dálnici D1v koloně mezi kamiony do Brna. Popojížděmím se sice člověk dostane do cíle, ale vůbec si to neužije a je otrávenej. Myslím si, že bude lepší když Daniel už nechá svůj Taxi zaparkovaný v Marseille a my se na něj rádi budeme chodit dívat, za jeho skvělé adrenalinem našlápnuté a humorem tankované první jízdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

O kúsok svižnejšie a dejovo bohatšie ako trojka, ale zároveň aj stupídnejšie a strašne pritiahnuté za vlasy. Ultrazábavnosť dvojky to samozrejme nevidelo ani z Danielovho taxíku, vezúceho ženskú do pôrodnice ;-). Tri zásadné výhrady: z Emiliana nebolo treba robiť až takého kreténa (keď prvýkrát nespozná svoju manželku v čiernej parochni, je to vtipné, ale opakuje sa to až do konca a je to trapné!), nevtipný riaditeľ polície nemusel dostať toľko priestoru a predovšetkým (!!!) malo tam byť viac taxi! Kde je nejaká poriadna naháňačka, sakra? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky do trojky je to vcelku povedená vtipná záležitost, plná dobrých akčních scén. Mnoho lidí to zde odsuzuje, ale i tak si toho nevšímám a na trojku se s radostí znovu a rád podívám. Když jsem viděl že má vyjít čtyřka a ještě k tomu se točit kolem fotbalu puknul jsem radostí. Jenže ejhle. Při sledování už není tolik honiček jako dřív, akční scény jsou nemastné neslaná, nudné a hlavně je to všechno natolik bláznivé, že se čtyřka na rozdíl od předešlích dílů vcelku vyjímá. Ne svojí grandiózností, ale tím, že si z ní spíš i tvůrci dělají legraci, páč chvílemi je to nanejvýš zbytečné. Sice se tam pár scén objeví a i jsem se zasmál. To mi ale neutvrdí fakt, že jsem se také neskutečně nudil a divil, jak některé scény dokážou být natočen aniž by se v nich neobjevil kus dobrého vtipu. Jednou to přijít muselo, nejspíš se to stalo nyní. Po pár dnech sem dopisuji fakt, který jsem absolutně zapoměl a přitom mě děsně nasral! Když už je Taxi známé, tak také díky skladbě, která je tak známá už z Pulp Fiction. Proč teda doprdele do tohoto dílu dali tu dementní, prachbídnou verzi od Black Eyed Peas? --- Co se mu proboha stalo? - Prostřelil se uspávací šipkou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$?milionovTržby USA?Tržby Celosvetovo $65,114,802║ Nič nové u tejto sérii, len čoraz viac plytší dej, tupá zábavnosť a nevýrazné herecké výkony, ďalší zbytočný počin od Gerarda Krawczyka v tejto sérii. /20%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Martin Boissau (sound): 1 Black Eyed Peas "Pump it" ,2 Sniper "Quoi qu'il arrive" ,3 Kery James feat. Anissa Stili "Symphonie d'amour" ,4 Melissa feat. Akhenaton "Avec tout mon amour" ,5 J-Mi Sissoko feat. Lino "Ghetto" ,6 Bakar "Etre un homme" ,7 Shy'm "Victoire (remix)" ,8 El Matador "Génération Taxi" ,9 Tunisiano "Rien a foutre" ,10 Saian Supa Crew "Mets les gaz" ,11 K-reen feat. Ol Kainry "Anticonformiste" ,12 Médine "Les contraires" ,13 Mafia K'1 Fry "On vous gene..." ,14 Mélissa feat. Khaled "Benthi" ,15 Tairo feat. Diam's "Qui on appelle ??" ,16 Sir Samuel "Frérot" ,17 Akil "Nahreg alik" ,18 Sinik "Ennemi d'état" ,19 Nessbeal feat. K-Reen "Légende d'hiver" ,20 Rim'K feat. Gimenez.e "Hommage" ,21 L.I.M. feat. Larsen & Boulox "Taximan" ,22 Grodash "Ennemi public" ,23 Kalash L'Afro (Berreta) "Retour a la base", ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ma to svoje pro i proti. Proti je hlavne to, ze taxik je dost upozadenej, takze dojde jen na jednu jizdu a par mensich scen, coz je skoda, protoze zacina pripominat stihacku. No a pro je vicemene vse ostatni. Je tu fajn a typicky stupidni pribeh, oproti predchozimu dilu to vypada vic jak francouzska komedie nez americka, vratili se vsechny stary znamy postavy a vsechny jsou porad ve forme, i kdyz tentokrat je to spis o perfektnim veliteli policajtu a Naceri pusobi trochu unavenym dojmem a vypada, ze desne zestarnul. Sice to neni nejaka extra komedialni pecka, ale prijemne stravena devadesatiminutovka urcite. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Taxi počtvrté. Daniel tentokrát vyměnil svojí čtyřistašestku za novou čtyřistasedmičku, ale v akci ji uvidíte snad jen jednou. O taxi tu totiž už skoro vůbec nejde. Bláznivé dobrodružství táhne Bernard Farcy, coby komisař Gilbert, který jediný je zároveň opravdu zábavnou součástkou rachotiny s názvem Taxi 4. Naceri a Diefenthal se filmem v podstatě jen prokecají, Sjoberg nějak zmužněla, generál Bertineau zestárnul a Cotillard se na tuhle šaškárnu radši vykašlala. Kromě úvodních a závěrečných deseti minut mi už teď vše ostatní z hlavy vyšumělo. Ano, občas se zasmějete, fanoušky sportu potěší cameo Djibrila Cisseho, ale jinak nic, žádná vyloženě podařená scéna, za to spousta smradu ze spálených pneumatik, které se pár stovek metrů před cílem snaží, aby ta okoukaná popelnice, kterou vezou, alespoň tu cílovou pásku protnula. Další díl už ne, prosím! p.s.: český dabing tomu možná pomůže! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci, aby okolo něj bylo tolik policistů, aby přes ně neuviděl moře." Tak já se přiznám, že Nepřítel číslo 1 mě hodně, ale opravdu hodně nebavil. Ani ty rodinné trampoty s dětmi tomu nepřidaly, takže vše muselo zachránit ladění radaru na vysokou citlivost, součástky z Concordu v taxíku, sjetý trampolínový mistr Gibert a samozřejmě Korejec maskovaný za Djibrila Cissého. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No muselo to přijít... Todle je opravdu smutné. Naprostou většinu se jen kecá a není to moc vtipné. O to víc zamrzí, že potenciál byl protože pár míst se relativněpovedlo a závěrečá přestřelka je poměrně slušně bizarní - i když ti poskoci belgického mafiána jsou jako vyšití ze Sejmi eso!... Samy Naceri by měl zhubnout, než bude hrát v dalším filmu... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se už těžce vaří z vody, příběh je dosti málo napaditej, prakticky všechny fórky tady obstarává Bernard Farcy jako komisař Gilbert, ten tady dostal neobvykle hodně prostoru a i když je to fakt hodně přehnaný, tak to ději jenom prospělo, protože jinak se vůbec, ale vůbec nic neděje a i v prvních 3 dílech výborná dvojička Samy Naceri a Frédéric Diefenthal byla totálně nulová, kvůli fakt hrůzostrašnýmu scénáři. No tak teď sem to pěkně zkritizoval. A proč tomu teda dávám 3*? No protože ta řežba na konci nakonec aspoň částečně tenhle film zachraňuje. Nadopovanej komisař Gilbert s dvěma M60, prostě nemá chybu. A taky potěší malá rolička Djibrila Cissého ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Rozverná partička kolem komisaře Giberta se opět vrací, aby oloupila diváky kin a k penězům si přišla. Kariéra našich starých známých se nehla tak jak by si představovali, tak se logicky rozhodli, že ji píchnou trošku vitamínů a vrátí se zpět do populárních rolí v blázdnivé komedii T4xi. Jenže tenhle díl už nemá koule, Daniel stačí oprášit svůj taxík jen na začátku, aby nahrál policistům v příjemné citační scéně a pak musí uvolnit prostor nudné konverzačce s minimem akčních scén. Většina fórů je víceméně trapná, povětšinou právě z důvodu nepochopitelného opakování již několikrát viděného. Nápady scházejí a ani několik odkazů na světoznámé filmy nemůže tuhle polívčičku zachránit. Absolutně chybí nějaká změna oproti předchozím třem dílům, pominu-li již zmiňovaný rapidní úbytek akce a dva malé chlapce, kteří se beztak po splnění svého úkolu vytratí k dědečkovi a jsou vyškrtnuti z děje. Gibert chybuje a řve do kamery, Daniel mudruje, Emil skuhrá a Petra se snaží být sexy. Závěrečná přestřelka ala Zjizvená tvář sice chvilkově potěší, ale během pár sekund se propadá do trapné frašky. A tak se to má s celým filmem, dobré scény zůstávají pouze v náznacích a jsou okamžitě zpraseny mizerným scénářem. Absolutně fádní a nudné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To byla jízda! Jako když nasednete do taxíku, který stojí na špalkách, protože mu zrovna ukradli všechny čtyři kola.. Samy Naceri by už měl pomalu směrovat svou drožku do kovošrotu, protože zplodiny retardovaného humoru začínají znečišťovat ovzduší a akčních scén je méně než v taxíku Aleše Hámy. Luc Besson zaslouží klepnout přes své nenechavé producentské prsty, neboť evidentně neví, kdy přestat.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Napočtvrté se strašně málo jezdí a děsně dlouho mluví. Chápu snahu o totální nadsázku, problém je v tom, že to stejně není vtipné. Ocenit musím jen povedenou akci v závěru a jedinou, opakuji jedinou, taxi jízdu z úvodu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem ako je to možné, ale po bezduchej a po humore vyprahnutej trojke sa séria znova trošku postavila na nohy. Aj keď preslávenú cestu taxíkom vidíme v plnej kráse len raz a aj postava Daniela sa stiahla do úzadia, na scénu nastupuje hlavne magor Gibert, smoliar Emil a dokonca aj lepšia zápletka. Očakávaná zmena karosérie však u mňa svoj úspech nezožala, 406-tka bola jednoznačne akčnejšia a coolovejšia. 65%. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Řikám si, "Viděl jsem zatim všechny díly, kouknu i na čtyrku". Výsledek: Obrovské zklamání. Čekal jsem, že už se u toho asi tolik nezasměju, ale tohle byla hrůza. Nikdy v životě jsem se u komedie tohoto typu tak nenudil. Nezbylo nic z minulých dílů, jen herci, a i ti byli tentokrát hrozní. Chybí tu především to nejpodstatnější: samotná jízda taxíkem. Ta tu byla asi jedna a ještě extrémně chudá, blbá a nepovedená, navíc počítačem zprzněná. Jediná postava, která mi bývala dříve nepříjemná, komisař, je zde skoro pořád. Nevim, ale připadá mi, jak kdyby bylo na tenhle film mnohem méně financí než na předchozí. No nic. Je mi to trochu líto, ale dlouho jsem si nebyl Odpadem tak jistý. Tenhle film si radši vymažu z paměti, nebo ho budu přinejmenším považovat za nesouvisející s trilogií Taxi. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri filmoch z tejto francúzskej série si vždy spomeniem na svoju malú, červenú 206, na ktorej som pred pár rokmi brázdil cesty. "Taxi" bolo vždy plné Peugeotov. Prvá časť bola sviežim, svižným počiatkom. Druhú považujem za vrchol. Tretie pokračovanie sa mi už moc nepozdávalo, ale aspoň si tam dal jazdu s taxikárom Danielom sám Sylvester Stallone. No a tento posledný diel je úplne zbytočný. Ubudlo akcie a o veškerú zábavu sa stará jedine komisár Gibert. Proste to prestalo fungovať. Motor sa síce ešte úplne nezadrel, ale pod kapotou Bessonovho "Taxi" to už poriadne škrýpe. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a po pár letech tu máme další pokračování série Taxi. Tentokrát s novým autem, Belgičanama, fotballem a zase s menší porcí humoru. Tenhle díl má hlavně hodně prostoru komisař Gilbert, který se z velmi vtipné roličky dostal do ne už tolik vtipné role hlavní. No ale přežit se to ještě naštěstí dá. ()

Reklama

Reklama