Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (305)

heyda 

všechny recenze uživatele

Perfektní začátek :-D To mě ještě teď rozesmívá. Ale pak se to žene do záhuby až to skončí konečným hvizdem píšťalky sudího a celkový pocit? 2 hvězdičky a to jsem ještě hoodně na pochybách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taxi 4 (tedy t4xi) si neklade za cíl nic jiného, než Troškovy Kameňáky - prostě pobavit na známé a dané téma. Když tedy zapomenete na logiku a vysoké filmařské cítění, můžete se skvěle pobavit. Už třeba úvodní "fotbalovou" scénou, která je natočena velmi vtipně. Bohužel však jen tato úvodní scéna, i když se film i nadále motá kolem fotbalu. Původní překvapení z bláznivého taxikáře a hloupého policajta už dávno odeznělo, a v novém pokračování chybí něco navíc, nějaké další ozvláštnění. Rovněž akčních scén už není tolik, i když natočeny jsou solidně. Navíc ústřední postavou už není ani taxi, ani Daniel, ani Emilien, kteří mají rodinné a rodičovské starosti, ale komisař Gilbert, který předvádí jednu potrhlost za druhou, dokonce se mu podaří se pěkně zkouřit. Pokud budete následovat jeho příkladu, i ten čtvrtý díl Taxi vám přijde báječný a skvělý. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/taxi-4.html ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Furt mi vrtá hlavou. Když toho Belgičana pustili, kde vzal prachy na taxík? to našel v tom pučeném rybářském oblečení? :D ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě rozlučkový díl s ústřední dvojicí, protože po průserech Samy Naceriho ho už filmaři moc nechtějí obsazovat. Což se následně ukázalo v pětce. Je to velká škoda, měl jsem ho jako herce docela rád a s filmovým Emilem byli celkem zábavná dvojka této série. Jenomže ani čtverka není žádný zázrak a kvalitou je hodně podobná suché trojce. Taxi jsme si tu užili velmi málo, spíš se všechno točilo okolo debilního komisaře, který mi od dvojky lezl neskutečně na nervy a ultra drsného leč dalšího kokota belgického mafiána. Daniel se tu potloukal s dvěma dečkami, místo aby byl pořád ve středu dění, no a moje „platonická láska“ Marion Cotillard se na to vysrala raději úplně a ani se tu neobjevila – což mě mrzelo asi nejvíc, protože já tuhle ženskou prostě žeru. Ten ujetý závěr stál totálně za hovno, ale i tak zůstanu na průměrném ohodnocení za povedený začátek a pár vtipných scén a zřejmě i trošku z nostalgie, že ty dva ocasy už asi nikdy spolu neuvidím… ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Už to není, to co bývalo. Taxík jakoby ztrácel koně pod kapotou. Ačkoliv se jedná o neslabší taxíkovský film, určitě to není na zabalení celé série a pořád se to u mě vejde do nadprůměru. Velmi dobrý začátek leccos sliboval, ale po odchodu Djibrila Cissého jakoby film trošičku ztrácel tempo. Možná by nebyl špatný nápad, nechat hrát "hvězdu" déle (to platí třeba i pro Taxi 3, kde se taky na začátku krátce objevil S. Stalone) - určitě by to bylo zajímavější. Ale na druhou stranu opět potěší standartní herecké obsazení, nějaká ta akce a samozřejmě plno fórků. Pro příští díl Taxi tvůrcům doporučuju vymyslet něco opravdu originálního, víc akce a ježdění, opět pozvat nějakou celebritu a trochu víc si pohrát se scénářem. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, určitě se na to dá dívat, ale nemůžu si prostě pomoc, tahle série by se klidně obešla bez té kupy nadsázek, které jsou v ní díl od dílu čím dál tím víc. Něco je v pohodě, ale něco je kolikrát už moc přehnané, že byste tomu neuvěřili ani po vypité flašce slivovice. Co sem vypozoroval, připadá mi, že hlavním zdrojem zábavy se již zcela jistě stal sám šéf inspektor, což není špatné, ale pokud ho někdo vyloženě nesnáží, tak má zkažený celý film. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Prvni taxi bylo v pohode a vtipne... Dvojka se jeste dala, i kdyz chyby byly uz ve vetsi mire ... trojka jeste horsi ale jeste stale obsahovala par dobrych vtipu a veci.... ale tenhle dil je uz cerpani penez ze zabehle znacky. Film neobsahuje skoro zadny vtip a celou dobu jsem si rikal tohle tady uz bylo. A nejvice me sklamali ze vymenili peugeota 406 za tohle auto ktere vypada jako auticko z obchodu. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Má to být o taxíku, bohužel, známý bílý super taxík se tu moc neobjevuje a jeho řidič taky ne. Ale objevil se Djibril Cissé. I když to taky není žádná výhra. Zasmál jsem se jednou, jinak nudný, trapný odvar předchozích dílů. 2/10 ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Sice to už není taková řacha jako trojka, ale i tak mě to skvěle pobavilo. Gilbert je zde stejně dementní jako v předešlých dílech a za tu vůni marihuany hvězdička navíc. Btw Djibril Cissé kope líp než Milan Baroš. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Co na to říct, rozhodně se tento díl nevyrovná 1,2,3. Všechny díly 1-3 mě teda fakt bavily, ale toto... Toto je pro mě dost velkým zklamáním, rozhodně jsem čekal něco více, ten děj byl opravdu téměř o ničem.... Vlastně se v tom filmu skoro nic nedělo, žádná akce, prostě nuda. Podprůměrný film 45% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co vy dva ?? Měli jste být dvě hodiny hodní, a ne zničit dědovi obývák !!" - "On si začal !! My chtěli hrát dámu.." ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po otrasnej trojke prichadza dalsi diel, ktory sice ani zdaleka nedosahuje kvalit prvych dvoch dielov, ale aspon je bez problemov pozeratelny a obsahuje aj par dobrych scen. Napriklad tie dynamicke futbalove titulky, alebo zaverecna megaprestrelka vo vile. A ani nevadi, ze je inspirovana ved vy viete ktorym filmom. Hlavnym plusom je, ze znova funguje chemia medzi Danielom a Emilienom. Emilien uz väcsinou nepôsobi ako tupec ako v trojke, ale iba ako roztomily nesika. Teda s vynimkou toho, ze nespozna Petru v parochni. Scenarista (ano mam na mysli teba Lucu) sa pri vymyslani vtipov znova nenadrel. Daniel na druhej strane je pre vyriesenie pripadu tentokrat uplne zbytocny a okrem pohodovych rozhovorov s Danielom tu ani nema, co robit. Jeho taxi sa v celom filme prevetra dvakrat a z toho jednu jazdu ani poriadne neukazu. Do popredia sa preto dostal komisar Gibert z ktoreho sa stal uplny dement a jeho cierny poskok. Ich vtipy su sice uplne primitivne, ale vdaka komedialnemu talentu Bernarda Farcyho je tak polovica z nich celkom usmevna. Lilly tu tentoraz vôbec nie je a vzhladom na to, ze bola s kazdym pribudajucim dielom otravnejsia, tak som tomu nakoniec rad. Za zaporakov su tu tentoraz Belgicania a pozor, znova vykradaju banky. Ale tentoraz na tuto liniu Besson navliekol dalsiu absolutne necakanu pointu, ktora potvrdzuje mimoznost celej ten policajnej stanice, ktorej veli Gibert. Akcie tu vlastne ani vela nie je. Jedna tradicna rychla jazda taxikom, par zdemolovanych aut a zaverecna prestrelka. Ale aspon je to lepsie natocene ako v trojke. Takze nakoniec je tento diel pozeratelny priemer a snad nadobro posledny. 5/10. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nejedná se sice o kdovíjaký skvělý akčně komediální film, ale i přesto mi humor byl docela příjemný. V nejeden moment jsem se musel zasmát pár scénám, které se povedly. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli série Taxi v minulých dílech dělala z policajtů blbce, tak čtyřka z nich dělá vyloženě retardy. Ale nemůžu si pomoct, mě to přišlo vtipné a dost nahláškované, byť pár zbytečně dementních scén dojem trochu přeci jen kazí. A i ten Danielův taxík šel tentokrát dost do pozadí, hlavní slovo dostávají Emilien a komisař Gilbert. Čtyřka je více než akční krimi komedie spíše taková neškodná taškařice připomínající staré bláznivé francouzské komedie. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Francúzi ma veľmi potešili štyrmi skvelými dielmi o športovom taxíku. Tieto filmy majú grády, majú mnoho udalostí, vynálezov, zaujímavých postáv, dynamický dej, prekvapenia, hefty, zábava je vygradovaná, proste nenudím sa skoro vôbec pri nich. Sem tam je to prehnané, ale mne sa to aj také páčilo. Týmto dielom s Djibrilom Cissém a Olympiquom Marseille ma veľmi potešili, chýbala mi však len Marion Cotillard, ale aj tak som si to užil. Naozaj neviem, ktorý diel sa mi páčil viac, či tretí alebo tento štvrtý, možno ten tretí lebo mám naň naviazané aj určité konkrétne spomienky, ale tento bol určite honosnejší. Samy Naceri s jeho bielym taxíkom opäť nesklamal a je to práve on, kto drží tento film vo výšinách. Trampolíny, špionáž, vily, proste scenár na výbornú, dej na 1-, postavy za 2, hudba za 1-, réžia 1-, kostýmy 1- a celkový dojem s ostatnými vedľajšími efektmi ma presvedčil dať tomu 4 hviezdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Viac trápnejší humor ako v predchádzajúcich dieloch, až v štýle keystoneovských policajtov, rozhodne však ponúka dobrú hodinku a pol zábavy. ()

Reklama

Reklama