Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Statistiky jsou alarmující: Poruchou příjmu potravy trpí jen ve Spojených státech pět miliónů lidí a více než deset procent s diagnózou mentální anorexie na její následky zemře. V rámci tohoto dokumentu se uznávaná fotografka Lauren Greenfield vydává do centra Renfrew v Coconut Creek na Floridě a seznamuje se s tvářemi, které se skrývají za hrůzostrašnými statistikami. Výsledkem je dojemný záznam boje s příjmem potravy a hmotností – a samozřejmě mnohem hlubšími problémy, které v sobě mají tyto ženy zakořeněné. Pacientky těchto center doslova umírají touhou být hubené… (HBO GO)

(více)

Recenze (7)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý vhľad do života anorektičiek a bulimičiek. Ale až na konci filmu pri výstupe Brittany vidieť, o čom tá porucha je. Keď na kosť vychrtlé dievča, ktoré v ústave prinútili aspoň trochu jesť, plače, že ju tam poslala matka, no ona sa nechce liečiť, ale byť chudá a zase schudnúť. No a potom by ma zaujímalo, prečo HBO rozmazáva informačné popisky v dokumentoch! To je už asi tretí, čo som takto videla. Počas filmu sú v obraze očividne titulky k tomu, čo vidíme, ale sú rozmazané, aby boli nečitateľné a nikto ich nenahradí ani titulkami ani slovne. Nič, nada, niente. Toto ma fakt serie, lebo divákovi unikajú dôležité veci! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Je to boj a celkem brutální boj, nejsem profesionál, ale nepřišlo mi, že by zobrazované zařízení postupovalo nějak šikovně. Ani oni profesionálové mi nepřišli ve svém počínání moc profesionální a obecně ty postupy co se tam uplatňovaly a provozovaly (v téměř všech oblastech) mi přišly úplně špatně. Působilo to na mě tak, že se to zařízení vůbec nesnaží odstranit nějakou příčinu problému, jen se snaží odstranit jeho následky. Takhle by to přeci nemělo snad být ne ?A navíc jak přesvědčivě na vás působí to, že si člověk který chce chronicky hubnout dá housku s máslem? Jak dlouho tohle asi může fungovat? Evidentně moc dlouho ne. A o náznacích psychického vydírání a manipulace snad raději jen pomlčet. Ale i tak je to zajímavý dokument. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Smutná reportáž zobrazující v plné šíři jak závažným a těžko podchytitelným psychickým onemocněním poruchy příjmu potravy jsou. Zajímalo by mě, jak vysoké procento úspěšnosti dané centrum má, vzhledem k tomu, že velké číslo pacientů jej opouští s předstihem kvůli krátkodobé pojistce. Hradit si léčbu z vlastních zdrojů zřejmě nebude ve Státech žádný med. ()

Furry_Sheep 

všechny recenze uživatele

Dokument Lauren Greenfield zachycuje neustálý a krutý boj pacientek s poruchou příjmu potravy. Divák má možnost nahlédnout nejen do mysli nemocných dívek a žen, ale i do chodu specializované kliniky, jejíž personál má zjevně co dělat s vlastními problémy a klientkám mnohdy více škodí, než pomáhá. Jedna z hrdinek dokumentu, Polly Williams, byla v roce 2008 nalezena mrtvá. Na Youtube jsou ke zhlédnutí vystřižené scény: Shellyina terapie, sebevražedný pokus jedné z pacientek, arteterapie, diskuse o zdravotních dopadech PPP a "terapie" na pláži. ()

Reklama

Reklama