Reklama

Reklama

Sairen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Spisovatel Yuki Amamoto se se svým synem a dcerou stěhuje na vzdálený a řídce obydlený ostrov. Krátce po jejich zabydlení je přichází přivítat soused a dává jim rady pro život na tomto ostrově. Jednou z nich je rada, která jim přikazuje zůstat v domě a nevycházet ven, když uslyší ostrovní sirény. (Chatterer)

Recenze (35)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako napísal Sysel_CZ, aj podľa mňa je to jeden z najlepších japonských hororov za posledné roky. Aj keď nefunguje na brutalite a ľakačkách, koncentruje sa najmä na zaujímavý príbeh, slušnú vizuálnu stránku a predovšetkým na brilantnú atmosféru, ktorá mi v ázijských hororoch dosť často chýba. V horore som našiel množstvo prvkov zo Silent Hill, príp. Dagon, ale režisér nás nechával dosť dlho na pochybách, ako sa to všetko zvrtne a čo sa to po tom zaznení sirény vlastne deje. Záver bol teda poriadne prekombinovaný, nevedel som, či ho chváliť alebo naňho nadávať. Tak či onak - nie je to najlepší ázijský horor, ale je to jednoznačne najlepší japonský horor. Doteraz u mňa viedol Ekusute, ale tento film ho hravo prevalcuje. A ak ho mám porovnať priamo so Silent Hill, je taktiež jednoznačne lepší - lepšie prostredie, lepšia atmosféra, viac napätia, lepšia hudba!!! (Silent Hill je podľa mňa skôr taká rozprávočka). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ach jo to zase byla Japonská Tragédie a Mé další Asijské utrpení! Film jsem si pustil v domnění, že si zlepším Náladu.. A ono se jedná o další nON SENSE cONversation S komediálními Prvky.. např:Na konci, Stařík mával s lopatou všude možně a říkal si Jaký já jsem FRajer! Policajt zažívající epileptický záchvat střílící do Vzduchu.. Je tohle normální?? Žádná krev, Vražda, Atmosféra, Lekačka, Tenhle film postrádá vše důležité, co horor má vlastnit! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Když je horor bez pořádné atmosféry a sebemenšího náznaku napětí či - nedejbože - strachu, je někde něco sakra špatně. Žádné překvapení, lekačky nebo vybroušená pointa, spíše názorný příklad toho, jak se strašidelné filmy točit nemají. Forbidden Siren tak sbírá body jen za exotické prostředí a absenci (konečně!) dlouhovlasých duchů. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Znáte to... Osoba přijede na odlehlý ostrov v japonských vodách, od počátku je konfrontována s podezřele strnulým chováním domorodců, jí přidělený barák není právě utěšeným místem a když jí místní podivín několikrát zopakuje, co že nemá dělat - stejně to udělá. Ve spoustě horrorů se lidé se železnou pravidelností chovají jako blbci... Sairen je po Silent Hill další filmovou adaptací úspěšného herního survival horroru, jmenovitě Siren 2 pro Playstation 2. Nakolik je snímek věrný předloze, posoudit nedovedu - hrál jsem pouze první díl, ve kterém se několik postav pokoušelo uniknout z ostrova zamořeného zomboidními vesničany s krví podlitýma očima a ostrým zahradním náčiním v rukou. Ve filmu podle jeho mladšího brášky jde víceméně o to samé. Co posoudit naopak dovedu - je zábavnost a horrorovost snímku. A z toho dostává jen tak tak dostatečnou... Největší "šok" tu přichystá skok přerostlé stonožky, posedlí ostrované vypadají jako kdyby vylezli z nízkorozpočtové zombie komedie Wild Zero, typicky plíživou atmosféru japonského horroru kazí střih a nájezdy kamery (ne že by to bez toho bylo o moc lepší), o pitomém chování hlavní postavy už byla řeč... S výborným Silent Hill se tahle laciná splácanina nemůže srovnavat. Když tu zazní zlověstný zvuk sirény, klidně si běžte ven založit táboráček a opékat buřtíky, není se čeho bát. 3/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa spolu so svojim otcom a bratom presťahuje na málo obývaný ostrov, pretože brat má zdravotné problémy a dúfajú, že v tomto prostredí sa mu polepší. Ale už čoskoro si uvedomuje, že s celým ostrovom nie je niečo v poriadku, má tajomnú minulosť a so všetkým súvisí zvláštna siréna, po ktorej zaznení sa začnú diať nepríjemné veci a tak urobí všetko preto, aby brata ochránila. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Spočiatku to vyzerá výborne, pôsobí to tak správne tajomne a vyvoláva viaceré otázky, ktorých zodpovedanie môže byť nadmieru zaujímavé a aj následne sa na to pozerá celkom dobre, lenže nanešťastie už čoskoro je jasné, že z tohto nič výnimočné nebude. Po celý čas z toho cítiť veľký potenciál, nájde sa tu množstvo zaujímavých prvkov, ale celé je to podané tak vlažne, že si ma to nedokázalo až tak dobre získať a tak mám z toho skôr len priemerné dojmy. Ale aspoň trochu to vylepšuje záver, ktorý síce nie je šokujúci, ale určite som ho nečakal a tých pár informácií, ktoré ponúkne ma v kontexte filmu zaujali. Po hororovej stránke to tiež pôsobí len takým obyčajným dojmom. Atmosféra je všadeprítomná, ale len taká nevýrazná, napätie som vôbec nepocítil a na tých samotných hororových scénach je najzaujímavejšie, že trvajú pomaly až polovicu času filmu, takže niečo hororové sa tu odohráva často, ale aj tak je to len taký priemer, ktorý neurazí, ale ani moc nezaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe sympatická Yui Ichikawa, ktorá takmer ani nezmizne z obrazu, ale ani tých pár výraznejších zvyšných postáv, ako jej brat alebo doktor nesklamú. Réžia a technická stránka na mňa celkovo pôsobia len priemerným dojmom, síce majú svoje lepšie, ale aj horšie chvíle. Sairen je pre mňa vzhľadom na ten celkový potenciál, ktorý z toho cítiť určite sklamaním, ale inak to nie je zlý film, dej stále ponúka niečo aspoň trochu zaujímavé a aj hlavná hrdinka to ťahá do čiastočného nadpriemeru. 62% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě zarazila jen ta velmi prostá japonština - v celém filmu nebylo snad jediné slovo nebo obrat, kterému bych nerozuměl - což se mi normálně stává spíš u dětských filmů. Možná to bylo vyprávěním děje z pohledu středoškolačky s ušima jako plachty? Co se týče příběhu, je to místy tak nějak divné, ale ne "divné" kvůli žánru, ale jinak divné, trochu nevyzpytatelně ujeté a příjemně mysteriózní. Co vypadá v rámci té divnosti nepřirozeně, má svůj silný důvod a mě těší, jak se to vše dokázalo propojit... Ve snaze vyhnout se spoilerům jsem to napsal asi trochu moc zaobaleně, co se dá dělat... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V prackách šikovného remeselníka s tučným rozpočtom potenciálna pecka (ktorá len vyzerá stupídne). Pointa je aj cez trojté nastavovanie celkom fajn, trocha tej gýčovej estetiky na záver (evidentne vizuálna citácia hernej prelohy) a hudba budú jediné milé spomienky na hodinu 20 niečoho, čo nedokážem nazvať ináč ako lajdácke cvičenie s kamerou a hercami prváka na filmovke. Filmársky jednoducho na pätorku, dramaturgia nulová a všetko sa deje podľa toho kam zdrhne ten malý fagan. A to je fakt HOROR. 30% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fuuuuuha - že 62 % :D Čo to pozerali žiaci v družine?? :) Tento film by som odporučil len niekomu koho by som chcel veľmi nasrať, ALEBO pokiaľ niekto má problémy so spánkom a už si ozaj nevie rady - berie XANAX, OXAZEPAM a iné sračky - TAK TOTO HO ZARUČENE USPÍ TAK, ŽE SA O NEHO BUDÚ BÁŤ AJ RODIČIA ČI SA DO KÓMY NEDOSTAL. Neskutočné sklamanie pre mňa. To hra na PS bola oproti tomuto výhra v ruskej rulete.. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Hru som nikdy nehral, ale súdiac podľa videí na YouTube, je to niečo iné. Film nie je veľmi hororový a jediná krv je tam malý fľak na stene. Ale atmosféra tajomného ostrova je super a keď prvýkrát zaznie siréna, je to čistý Silent Hill. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nakonec to docela ušlo, chvílema mi děj přišel dost nelogický, ale to bylo možná způsobeno tím, že jsem něco přehlédla. Při druhém sledování by se to třeba vyjasnilo, ale za druhé sledování to tedy zase nestojí. Od poloviny filmu mně rudly oči stejně jako záhadným obyvatelům ostrova při x-tém vypísknutí jména "Hideóóóó " hlavní hrdinkou. To bych jí teda fakt už ubila tou lopatou. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jeden z nejlepších japonských hororů posledních let, co mi bylo ctí vidět. Atmosféra i děj děsivé, hlavní hrdinka k nakousnutí (ano, i to se u hororů počítá) a dojde i na nejnižší způsob, jak točit horor - ano, lekačky - a i ty jsou natolik povedené, že film neshazují. Nemám co vytknout, snad až na zjevně časté nepochopení filmu ostatními. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Pointa docela fajn. Ale film byl zcela bez atmosféry a byl hodně divně natočen. Velice nudné záběry s obyčejnou kompozicí, divné barvy, asi 5 minut blikající scéna v domě mě moc neuchvátila. max. 40% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Sairen mě zajímal hlavně kvůli jeho mysterioznímu obsahu. Začáteční seznamování s ostrovem a pochyby byly skvěle atmosfericky natočené. Potom nastoupil dost nelogický děj a dlouhé čekání na konečné vysvětlení, která nebylo nějak zvlášť originální. Mírné zklamání. Jméno Hideo už nechci více slyšet. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Má to fakt hezky vybudovanou atmosféru, ale jinak to dost ztrácí na lehce nešikovné režii a příběhu, který je po svém rozuzlování takový..mdlý.... Dobrý pokus. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hledá se Hideo . . . Nápad to byl bezpochyby zajímavej, ale zpracování mi moc nesedlo. Film dle mýho neumí pořádně přitlačit na pilu a ani když se dělo něco zajímavýho, tak to se mnou nějak výrazně nehlo. Po zvukové stránce mi to přišlo dost slabý. Ikdyž jsem se díval v noci, sám a pustil jsem si to do sluchátek, nenastal žádný moment, kdy bych trnul, co se bude dít. Atmosféra byla dobrá, ale celkový potenciál osamnělého ostrova se záhadou mi přišel dost nevyužitý. Se současným hodnocením (60%) můžu jenom souhlasit. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný japonský horor, vraj podľa hernej predlohy. To však posúdiť neviem, keďže som hru nikdy nehrál a poznám ju len z počutia. Čo ma, ale zaujíma je výsledná kvalita oného filmu. A ten sa podaril takmer po každej stránke. Začiatok je síce trocha zdĺhavejší, no spríjemňujú ho rôzne kamerové nájazdy/vychytávky. Celkovo film pôsobí Á-čkovým dojmom (neviem, či to je zásluha vyššieho rozpočtu - i keď ten sa u moc japonských hororov nevidí alebo je to zásluha šikovného režiséra). Atmosféra funguje taktiež na výbornú, dôjde aj na nejaké tie lakačky, a príbeh (čo sa v tomto žánry nevidí až tak často) je taktiež vynikajúci (hlavne posledných pár minút ma dostalo - tentokrát som naozaj vôbec nečakal, že to ukončia takto). K plným 5* tomu síce ešte niečo chýbalo, no pod 4* by som nešiel v žiadnom prípade. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha zajímavých japonských kousů, kerý těží hlavně z ponuré a tajemní atmosféry uzavřeného ostrova a v moment překvapení spolu se závěrečnou pointou. Funguje to. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě po většinu času působil poněkud zmateně, skoro jako by tvůrci sami nevěděli, co z toho má ve finále vzniknout. Atmosféra zde není špatná a ostrovní prostředí je krásné, což dojem trochu napravuje, ale nelogičnosti v ději stejně jako účelovost některých scén (ten hošina, co se pořád někde ztrácí) jsem už přehlédnout nedokázala. Poněkud okatá inspirace Silent Hillem mi zde nevadila, protože to bylo zpracováno zcela jiným způsobem a dá se říci, že poměrně originálním. Akorát jedna věc je škoda: zatímco při sledování Silent Hillu mě začalo mrazit pokaždé, když zazněla siréna, zde jsem se toho samého efektu nedočkala. To, co se totiž začne s rozezněním sirény dít, není zase taková pecka a ani zdaleka to na mě nezapůsobilo tak, jak jsem očekávala. Další věcí, která mi trochu vadila, byla hlavní hrdinka... dlouho jsem neviděla tak nesympatickou japonskou herečku. Zbývá dodat, že ačkoliv má tenhle film spoustu chyb, z nějakého důvodu mě bavil a tak ho hodnitím spíše jako průměrný. ()

Reklama

Reklama