Reklama

Reklama

Sairen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Spisovatel Yuki Amamoto se se svým synem a dcerou stěhuje na vzdálený a řídce obydlený ostrov. Krátce po jejich zabydlení je přichází přivítat soused a dává jim rady pro život na tomto ostrově. Jednou z nich je rada, která jim přikazuje zůstat v domě a nevycházet ven, když uslyší ostrovní sirény. (Chatterer)

Recenze (35)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Sakra Sakra sakra....tož to bylo kruté :) Vězte, že pokavaď si pustíte tento film, první středu ve měsíci, večer, sami doma a teď to hlavní... se sluchátkami kde volume dáte trochu více než obyčejně, zaručeně ztuhnete jako socha. Masakrálně strašidelné zvuky, hudba. Neúprosný, bezútěšný zvuk sirén. Hlavní představitelka vypadala sice jako Gedžitka, ale svou úlohu perfektně zvládla. Při shlédnutí vás nejedna husina po těle přejede. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný japonský horor podle PlayStation2 hry sází na svíravou atmosféru odlehlého ostrova s krvavou historií, znepokojujícím folklórem, nepřístupným obyvatelstvem a nervydrásající, nebezpečí zvěstující sirénou; vážně nepoleví od prvních minut až k dvojznačné pointě. Nicméně bych měl výhrady ke klipovitému "modernímu" střihu a mnoha nadmíru natahovaným pasážím, majícím za následek pár útrpných odzívnutí. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dost netradičně pojatý horor (a to i na japonské poměry), který si zakládá na propracované atmosféře okořeněné výbornou hudbou a takovém tom mysteriózně tíživém očekávání, co se z toho nakonec vyklube. Určitě souhlasím s Ricci.s, že film tou svou hutnou atmosférou připomíná Silent Hill, což myslím jako poklonu, pač Silent Hill považuju za jeden z nejlepších hororů vůbec. Ovšem samotné zpracování filmu mi přišlo dost chaotické, především bleskurychlý střih mi tam místy dost vadil a navíc herečka v hlavní úloze zbytečně přehrávala, takže ty její neustále strachem vykulené oči mi už časem lezly na nervy, stejně jako její malý brácha, který se vždycky ztratil v tu nejhorší možnou dobu. Taky to bylo občas docela nelogické, ale vzhledem k tomu všeobecnému zmatku, který provází celý film, bych to asi neřešil. Samotné rozuzlení filmu mě maličko zklamalo, pač po tak náramně temném průběhu mi to přišlo docela tuctové. Celkově si nemyslím, že to je nejlepší japonský horor posledních let (to je dle mého názoru Noroi), nicméně jeden z těch lepších to asi bude. Čtvrtou hvězdu dávám za tatíka s lopatou, to je moc povedená pasáž. :-) ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Když zazní Sirena, tak nesmíš z domu. Myslím, že jsem byl svědkem nadprůměrného japonského hororu. Tady je vidět, že Japoncům tento filmový žánr vůbec není cizí, ba naopak, že jsou v něm učinění mistři. Kamera, střih - perfektní. A děj? trochu pomalejší rozjezd, ale o to víc strhující závěr a pointa. 80 % ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ze začátku jsem fakt oceňoval ten early 2000s feel. Natočeno na nejmodernější filmový pás a záběry přírody vypadají jak testovací obrázky od Panasonicu, ale ten konečný zvrat by zabil i lepší film. Navíc jestli si na hru vzpomínám dobře, tak šlo v ní o něco trochu jiného a obsahovala skutečné Silent Hill style příšery a boss fighty. Na to film samozřejmě nemá budget a tak končíme plochou a zkratkovitou psychologickou pointou jako z každého hororu o "bláznech". Jen krok od "byl to jen sen" konce. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Jasně, pokud jste zvyklí na klasické vyvražďovačky a čekáte vyvražďovačku dejte tomu 2-3 hvězdy. Pokud sem tam používáte tu věc na krku i na něco jiného než na čepici, možná tomu těch hvězd dáte víc. Nechci tvrdit, že je to geniální počin. Ale čím více u toho uvažujete, tím více to na vás udělá dojem. A pokud jste hráli hru, budete se nejspíš bavit ještě o kapku víc. (Nechci aby to vyznělo, že málo hvězd dá jedině hlupák - prostě záleží na vás, co od filmu potřebujete, ne?) ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Priemerná japonská hračka ktorá sa naplno rozbehne tradične až niekde 15 minút pred koncom. Záver chválim ale dovtedy je film vlastne taká tá ázijská klasika. Záhadný ostrov, postupné objavovanie stôp, sem tam záber na vystrašenú hlavnú hrdinku. No suma sumárum, vážne dosť obyčajné, možno až na ten koniec. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice slabé, dosti zdlouhavé a v podstatě i nudné. A v závěru zjistíte, že jste byli celý film za blbce. Navíc byl podobný námět již několikrát použit. 201410158344/8647 ()

CorvusBlek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toporné výkony herců už jsem dlouho neviděl! I ten nejslabší díl Ztraceni byl 100x lepší než tento pokus o tajemný-mysteriozní příběh... ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný horor, který nabízí jen občasné fajn záběry z pohledu potvor. Docela dobrý nápad, kterým se vyznačovala i původní hra (kterou jsem bohužel nehrál). Za finální cliffhanger, který jsem osobně od takového filmu nečekal, přidávám hvězdu navíc. Vše kolem je ale děsně pitomé. Dialogy (když zazní siréna, tak nikdo odtud neodejde. To znamená, že když zazní siréna, tak odtud nikdo neodejde. Coooooo?!), postavy, scénář, efekty (ty jsou obzvláště legrační) i masky. Možná bude mít film pro fanoušky hry nějaký hlubší význam. Ostatním ne-e. ()

chem.peace 

všechny recenze uživatele

Hideo, Hideo............Tohle jméno tam z úst hlavní hrdinky zazní asi tak tisíkrát, až mě to sralo a celkově je to kravina debiní s ještě debilnějším koncem... ()

Torcida.hr 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to špatné, ale že bych z toho byla nějaká nadšená, to se také říct nedá. Nějak sem nepochopila proč se nesmělo ven, když houkala siréna, co to bylo za lidi všude a tak. SPOILER!!! - nečíst dál, pokud nechcete vědět, jak to dopadne. Ten doktor teda byl mrtvej nebo ne? Nechápu to. Taky nechápu, jak Yuki mohla přežít pád z tak obrovský věže, ale budiž :))) co mě ale dostalo bylo to, že Hideo byl celou dobu mrtvý. To jsem vážně nečekala, takže třetí hěvzdička za to! :) ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Ako tu bolo spomenuté, atmosféra OK, zvuky OK, ale strašenie, lakačky proste nič. Možno v závere sa niečoho dočkáme. Japonci (okrem klasiky Ringu a podobných) mali aj lepšie veci, toto je taký pre našinca čudne spracovaný film spôsobom ktorému rozumejú len samotní japonci. Ale ako vidím niektoré vysoké hodnotenia, niekomu práve to môže sadnúť - ja to hodnotím čiste subjektívne. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Keď zaznie siréna, nevycházdajte von.. Veľmi dobré filmové spracovanie kultovej hororovej hry z čias Playstation 2, ktorá mi svojho času dosť znepríjemňovala dlhé zimné večery. Jedná sa bohužiaľ o (nie len v naších končinách) absolútne neznámy film, ktorý sa za hranice Japonska vôbec nedostal, a to ani na dvd. Prečo, to fakt netuším.. Je to škoda, pretože toto hororové dielo si zaslúži určite väčšiu pozornosť ako 99% iných videoherných spracovaní. A nie len to. Aj samostatne na poli japonských hororov patrí Siren medzi to najlepšie. Atmosféra krájateľná... (Film hľadaj pod názvami Forbidden Siren, Siren alebo Sairen). ()

Reklama

Reklama