Reklama

Reklama

Když se účastníci nové reality show pod vedením režiséra Murphyho vydají do virginských lesů, netuší, že kromě kamer je budou sledovat oči zmutovaných kanibalů, toužících po čerstvé mase. Tentokrát půjde skutečně o život a ten, kdo prohraje, nepřežije...  Měla to být skvělá rodinná reality show odehrávající se v západní Virginii. Pod vedením režiséra Dalea Murphyho (Henry Rollins), který kdysi sloužil ve speciálních jednotkách, se skupina odvážlivců rozdělená na dvojice pokusí přežít v divočině pokryté neprostupnými lesy. Ovšem záhy se ukáže, že účastníky soutěže nesledují pouze kamery. Nikdo nepočítal s tím, že se ve stínu stromů skrývá rodina zmutovaných kanibalů, kteří baží po čerstvém mase. A hodlají ho ulovit za každou cenu. Nejbrutálnější reality show všech dob začíná, tentokrát půjde skutečně o život. Ten, kdo prohraje, skončí pod rezavým sekáčkem nenasytných lidojedů... V dalších rolích hrají Erica Leerhsen, Texas Battle, Daniella Alonso, Crystal Lowe ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli: nejslavnější kanadské jezero, přilehlé lesy a parta vymaštěných kreténů točících ultra dementní survival show. Kde se jednička ještě snažila o nějakou atmosféru, dvojka je klasický do absurdna vyhnaný nechutný gorefest s jebnutejma postavama a over-the-top mordama. A to celé podpořené laciným lookem s mnou neoblíbeným epilepticky klipovitým střihem, typickým pro mnoho hororových béček z tohoto období, který je navíc pocitově strašně uspěchaný a nectí takový ten správný timing pro budování napětí. Ale je to alespoň vtipně nahláškované a má to pro Beara McCrearyho tolik charakteristické bubny. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa pozastavovať nad mnohými logickými dierami v scenári. Nejdem ani kritizovať povrchosť príbehu, s čiste účelovou, nereálnou zápletkou o akejsi reality show. Na niečo podobné ma už stihla pripraviť prvá časť tohto filmu. Jedná sa o rýdzi béčkový vyvražďovací horror, ktorý spestruje svojimi akčnými scénami vyprsený, potetovaný veterán, Henry Rollins. "Wrong Turn" je lacná vykrádačka horrorových klasík "Texaský masaker motorovou pilou" a "Hory majú oči". ** ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Wrong Turn, ač nepokrytě vykrádal jak Texaský masakr, tak Hory mají oči, mě překvapil tím, jak byl dobře, zajímavě a napínavě natočen. Na dvojku jsem byl hodně zvědavý, a asi proto jsem byl hodně zklamaný. To že to je opět vykrádačka a jedno velké klišé, mě ani tak nepřekvapilo, ale že to bude tak nezáživné, nudné a poruší to jedno z hlavních pravidel hororou, že málo je někdy více, jsem opravdu nečekal. Tady toho není více, tady je toho hodně, a až moc hodně. Veškerá děsivost (a takový ten respekt z ní) mutantní rodiny je rozmělněna rádoby romantickými motivy a snahou ukázat ji, coby sice dost zdeformovanou a s netradičním jídelníčkem, ale jako klasickou fungující rodinu. Na můj vkus se tady objevují až moc často a na dlouhou dobu. A to je špatně. Nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo to znechuceně vypnout. Kapitolou samou o sobě jsou hlavní postavy určené na porážku – vyjma Henryho Rollinse si všichni, co ve filmu zemřeli svou smrt „zasloužili“ a já jim ji přál. Ale to už je asi klasický fakt současných hororů. Wrong Turn 2 trpí všemi klasickými neduhy pokračování, ve snaze být drsnější a akčnější, se utopí v nudě, trapnosti a rádoby šokantnosti, která však působí spíše trapně odpudivě. Ani pořádně nevím, čímty dvě hvězdičky obhájit, snad první vraždou a Henry Rollinsem (a u něj ještě částečně ze solidarity, že jsme oba [byli?] punkeři). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V niečom to bolo lepšie ako jednotka a v niečom horšie. Jednotlivé vyvražďovačky boli lepšie zvládnuté a pridalo sa na krvi aj gore efektoch. Scenár sa mi zdal tiež zaujímavejší a masky ušli. Na druhú stranu sa však postavy chovali ešte hlúpejšie ako v jednotke a maník z Vietnamu vyznel skôr komicky ako neohrozene. Mutanti sa mi zdali ešte viac nezničiteľní ako predtým. Jedného prejde auto, on sa iba opráši a ide ďalej. Druhý tresne lebkou o kameň, sekne krkom a všetko v poriadku.... Inak celkom spokojnosť. 60/100 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra je tu ze začátku narušena natáčením realityshow. Jak přijdou na řadu zmutovanci, tak aktérům začíná docházet to, že můžou přijít o život a od té chvíle začíná opět starý dobrý Pach krve. Nechybí tu brutální scény, které ještě z mého pohledu mohly ukázat víc a do poslední chvíle nevíte, kdo a zda vůbec někdo přežije. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (21)

  • Keď Kimberly (Kimberly Caldwell) zrazí na začiatku filmu v lese mutanta a ten na ňu potom vyskočí a zahryzne sa do nej, je vidno, že ju hryzie niekde do krku, ale keď sa Kimberly tacká preč, chýba jej pol líca s ústami. (ČSFD)
  • Jak někteří z vás možná spatřili, na konci filmu Wrong Turn přežil jeden mutant. Ten samý hraje v tomto pokračování a na konci filmu ho můžete uvidět také - čili také přežil. (Dines)
  • Při poslední scéně, kdy kanibal krmí zmutivané dítě uříznutým prstem, se vlastně jedná o gumový prst. A dítě, které prstem krmí, je pohyblivá panenka. (Dines)

Reklama

Reklama