Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ali je mladý egyptský scenárista, ktorého cieľom je byť úspešný. Doma v egypte by to možno nebol taký problém, ale Ali si za miesto, ktoré chce dobyť, zvolil Londýn. Miluje umeleckú a politickú slobodu a všetko, čo súvisí s umením. Lenže jeho peniaze sa už minuli, študentské víza sú tesne pred vypršaním a naviac musel opustiť svoju izbu v podnájme. A tak si Ali musí nájsť novú izbu, vďaka ktorej spozná hneď niekoľko ľudí. Marka, fotografa so skutočne osobitým štýlom; Lindu, mladú, blond, sexy modelku, ktorá miluje Marilyn Monroe a slečnu Stevensonovú, ktorá je presvedčená o tom, že Ali je reinkarnáciou jej dlhé roky mŕtveho egyptského milenca. A k tomu všetkému nesmieme zabudnúť na Aliho problém s vízami, ktoré mu neustále unikajú... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

X stará blbinka, která neurazí. Na začátku filmu se ocitnete jako někde v Káhiře, a ejhle, toť Londýn. Hlavní roli mírně potrhlého "spisovatele" - Egypťana Aliho, hraje Saïd Taghmaoui, který se narodil ve Francii rodičům, kteří zdrhli z Maroka. Dočkáte se i reinkarnace. Celkově ale film hodnotím jen jako mírný nadprůměr ... 5666 ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Roztomilému vyprávění se sympatickým hlavním představitelem do vyvážené zábavy přece jen chybí soudržnost a emocionální základ. (Ci 04/2008) ()

Suki 

všechny recenze uživatele

Výborný pohodový film o egyptskom scénaristovi, ktorý robí všetko preto, aby ho nevyhostili z UK, a k tomu naivná "Marylin Monroe" , brušné tance, homosexualný kamarát a iba 3 mesiace času... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Khalid Al-Haggar získal cenu diváků Středomořského filmového festivalu v Kolíně nad Rýnem. (Terva)

Reklama

Reklama