Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abe Dale (Nathan Fillion) má dobrou práci a milující rodinu. Jednoho dne je však před jeho očima rodina zavražděna mužem jménem Henry Caine (Craig Fairbrass). Z výčitek, že se mu nepodařilo své blízké zachránit, se pokusí o sebevraždu. Upadne do klinické smrti, ale přežije. Najednou rozeznává lidi, kteří jsou blízko smrti. Zachrání mnoho životů, ale pozná, že za každého zachráněného se nyní stává odpovědným. Pomalu začíná rozumět vyvraždění své rodiny a svým novým schopnostem, což ho žene na apokalyptickou cestu do pekla, z kterého není úniku. Zajímavost: V Americe zažije každý den průměrně 774 lidí klinickou smrt. 80% lidí uvádí, že vidělo oslnivé bílé světlo předtím než se vrátilo zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Náběh na 4* se jednoznačně konal, ale nebýt předvídatelnosti příběhu a hlavně konce, možná by na ně i došlo. Pár neskutečně lekavých scén, při kterých jsem opravdu málem vyletěl z kůže, byli pro mě po docela chabém prvním díle velké překvapení. Celý nápad se světlem, kterým svítí lidé, co zemřou je velmi zajímavý a chybí mu jen kousek k vrcholu promyšlenosti. Bohužel od prvního okamžiku, prvního světla u člověka, je vám jasné jak film skončí. Což je velká chyba, protože není nic horšího než průhledný horor, který vás nepřekvapí. Lekací scény jsem pochválil, ale je hodně cítit, že jsou do filmu poměrně vnuceně vloženy, příběhu neprospívají a "jen" vás vyděsí. Pokud bude trojka moc si neumím představit o čem bude. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Super obsazení plné výborných seriálových herců by mohlo značit kvalitní film. Leč druhý díl Hlasu smrti kvalitním filmem není. Je to čistokrevné béčko, které má s původním filmem společného pramálo. Nápad je to dobrý, pár scén dokáže vyděsit (lekačky jsou ale tak trochu násilně nacpány do filmu, většinou jde o různé děsivé xichty), ale oproti jedničce tomu chybí punc jakési uvěřitelnosti. S EVP to má společného minimum, příběh je patlaninou všeho možného a nádech tajemna rozhodně není takový, jaký bych býval chtěl. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Aspoň že si dvojka drží štandard nasadený prvým dielom, aj keď treba povedať, že moc vysoký nebol. Film som pozeral nadránom a pri tých podľa mňa nasilu vložených ľakacích scénach som si skoro odbehol sa posrať. Námet je pre mňa celkovo zaujímavý, tak ako v jednotke ale mám poct, že tvorcovia mohli z námetu vytlačiť aj viac. ()

tommco 

všechny recenze uživatele

Hlavnému protagonistovi na začiatku zastrelí chlapík za podivných okolností manželku a syna a potom obráti zbraň proti sebe. Zdrvený manžel a otec sa pokúsi o samovraždu, ale privodí si iba stav klinickej smrti a nakoniec prežije. Potom sa začína asi polhodinový úsek doslova prepchatý rôznymi vidinami a mysterióznymi prvkami, medzi ktoré patrí aj podivná žiara okolo niektorých ľudí. Keď už ma táto primitívne jednoduchá línia filmu začala štvať, dostal som ďalšiu ranu - Abe Dale si uvedomí že žiaru vidí okolo ľudí, ktorých čaká čoskoro smrť (mimochodom takýchto stretá na ulici desiatky). V tejto chvíli sa film začne extrémne podobať na supemana (už chýba iba kostým) a chlapík zachraňuje jednu obeť za druhou. Zvláštne, že vidí skoro samých mladíkov, ktorých čaká tragická smrť a nikoho takého, koho zabije choroba. Jedna z jeho zachránených obetí je navyše atraktívna zdravotníčka, ktorá je neuveriteľnou zhodou okolností už vdova a začne sa rysovať ľúbostný románik. Ako vyústenie tejto kraviny očakávam svadbu. V tejto chvíli sa môj prst začína približovať k tlačítku "off" na TV ovládači. Po asi 3/4hodine sa však film zvrtne do oveľa zaujímavejšej roviny a podľa mňa sa ho oplatí dopozerať, aj keď úplný konec je gýč. Je možné, že druhá polovica filmu ma uspokojila iba preto, že po zhliadnutí tej prvej som od toho už absolútne nič neočakával, ale rozhodol som sa dať zatiaľ slabé 3*. 50% ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že první půlhodina vypadá zajímavě a originálně, ovšem poté se film zvrhne v kýčovitý nesmysl plný stupidních výmyslů, který se marně snaží živit na vcelku zajímavé jedničce. S přihlédnutím oka 35%. P. S.: Hledali byste ve filmu zde zmíněného Coryho Monteitha, věřte, že se ve filmu mihne asi tak na jednu/dvě vteřiny... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • V čase 21:12 je vidět na zdi plakát k filmu Věc (1982). (Korbitch)
  • Z rozpočtu 10 000 000 amerických dolarů se do roku 2008 tvůrcům podařilo vydělat jen 8 milionů. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší DVD vydání. (Terva)

Reklama

Reklama