Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Spíše televizní drama s výborným Phoenixem (netypicky zarostlý). Psychologicky to mohlo být propracovanější, vznikl by pak větší snímek. Náhod bylo snad až příliš a Ruffalo by mohl být trochu chytřejší (scénář by tedy měl být chytřeji napsaný). Atmosféra po incidentu u pumpy je vystižena emocionálně velmi silně. Za ni tu třetí hvězdičku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh silný, zaujímavý a plný predpokladov niečo vyťažiť i po dramatickej stránke. No nebolo to celkom ono, čakal som niečo hlbšie a vzhľadom na smutný námet aj niečo emotívnejšie. Asi je to hlavne tým scenárom. Herci boli dobrí, no dejová linka sa často vyberala smermi, ktoré mi vyznievali trochu povrchne a miestami i prvoplánovo podľa vopred nalinajkovanej očakávanej šablóny. Na takú jednohubku, ku ktorej sa už nikdy nevrátim to ale celkom ušlo. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Takové silné téma, ještě silnější zápletka a oni to tak domrdaj! Představte si americkou odpověď na 21 gramů, ale totálně bez emocí a dopadu na diváka. Přitom obsazení skvělé, vystavění příběhu v pořádku, jen tam prostě chybí to, proč si zmíněný počin pouštím pořád dokola - totiž ten svíravý pocit prázdnoty, strachu a nekonečného žalu nad ztrátou potomka a zoufalé snahy najít útěchu v pomstě. Sotva za tři... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár stavia čisto na psychologickom základe, pričom tá výstavba nie je bohvieako pevne postavená. Na krimi strunu sa tu príliš nehrá, ako sa veci majú vieme hneď od začiatku a pátranie Ethana nie je pre diváka nijako napínavé, čo by samozrejme nevadilo, ak by film fungoval na všetkých ostatných úrovniach uspokojivejšie. Veľa zachraňujú samozrejme herci, bez Ruffala a Phoenixa by išlo o vec, po ktorej by nikto nesiahol. Je to škoda, cítime, aký potenciál sa v príbehu skrýval a ostal nevyužitý a predpokladám, že kniha poskytuje zrejme intenzívnejší a uveriteľnejší zážitok. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo moc autentický. Mark Ruffalo je stižený syndromem-vrchní-prchni, jak jsem si pracovně pojmenoval situaci, kdy se hrdina zavrtává hlouběji a hlouběji do sraček, přičemž tvůrci nenehávají diváky na pochybách, že si to, ať je to cokoliv, nakonec odskáče. Reservation Road vyjma tohoto nepříjemného pocitu, servírovaného víc Ruffalem než režisérem tak, že zmučeného otce a matku, jeho protivníky v podání Phoenixe a Conelly, ani nevnímáte, nenabízí. Zbytek obnáší řeči o andílcích, světlušky, nechtěně absurdní situace, slzavé údolí a poněkud povrchní úvahy o spravedlnosti, božích mlýnech, dělbě bolesti mezi pachatele a poškozeného, nezbytnosti nechat věcem volný průběh a tak - prostě voda na mlýn cynikův. Trochu škoda. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama