Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by som mal film hodnotiť z pohľadu zaujímavosti príbehu, prevratných zvratov, či originálnosti záveru, asi by prepadol na celej čiare. Z nemilého postavenia štandardne dobrej drámy s prvkami thrilleru, sa však vďaka hereckým schopnostiam zúčastnenej plejády hercov a dobrej práce štábu za kamerou, podarilo tento film dostať až ku kvalitám veľmi uspokojivej a hlavne uveriteľnej drámy. Práve vďaka skúsenejším zúčastneným dostali mnohé situácie v príbehu humánnejší, prirodzenejší a uveriteľnejší feeling. Okrem skvelého Marka Ruffala má aj Jennifer Connelly svojich pár výstupov úplne dokonalých. Terry George si vybral pomerne klišéovitý námet, v ktorom ma tentokrát viac zaujala thrillerová stránka deja, emocionálne zostal film niekde v strede. Len škoda, že napätie z tej komornej atmosféry nevystrčilo rožky trošku viac, určite by to nebolo na škodu. 75%. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Pohled do duší těhotných smutkem a zločinem třech postav, ztvárněných tím nejlepším, co momentálně "mladší" Hollywood nabízí. Tíha některých scén pro mne byla možná ještě nesnesitelnější než v Hotelu Rwanda. O Connelly jsem si dodnes myslel, že nezahraje tragičtější polohu než v Rekviem za sen, po několikáté mi vyráží dech. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Naposledy mě takto citově rozložilo na kousíčky toto korejské drama. Reservation Road je film, u kterého mě snad nejvíce ze všech filmů, co jsem hodnotil, překvapuje tak nízký rating. Nemyslím si, že lidský smutek, zmar a totální ztráta motivace se dá zahrát ještě lépe, než-li se toho zhostili Phoenix, Connelly a Ruffalo. Toto je právě jeden z mála depresívních filmů, který právě tu depresi a dno lidských sil zobrazuje do puntíku............... moje hodnocení = 10/10. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl nepředstavitelně nudné stopáže. Asi tak bych shrnul dohromady tuhle nicnevzbuzující tragickou nicku. Smutný příběh, který podlemě do filmu vůbec nepatří, protože diváka nijak nezaujme a pak si jen vyčítá, že je nelidský, když ho emocionálně nepostihuje zabití 10letého chlpce při autonehodě. Hvězda že jsem neusnul. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na vynikající Krejčíkovo drama Svědomí T.George nemá, na to je jeho film příliš vyspekulovaný. Přesto stojí za pozornost už jen kvůli hereckým výkonům J.Phoenixe (otec se nikdy nesmíří se ztrátou jediného syna) a M.Ruffala, jehož duševní muka by mohla jako prevence zafungovat snad ještě lépe než právě startující (nákladná) Renčova kampaň plná automobilových karambolů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama