Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

17 ročná stredoškoláčka Lisa (Anna Paquin) sa stane svedkom autobusovej nehody. A je presvedčená, že nehodu, pri ktorej vyprchal jeden ľudský život, nepriaznivo ovplyvnila. Pokúša sa veci napraviť a pokračovať v predošlom rytme života, lenže naráža na odpor a neúspech. Začína psychicky týrať svoje okolie, ubližovať ostatným, ale hlavne ubližovať sama sebe. Za drámou, v ktorej ružové ideály mladosti konfrontuje a deformuje dospelácka realita, je podpísaný rozbiehajúci sa tvorca Kenneth Lonergan. Spájať by ste si ho mohli s pozoruhodným celovečerným debutom NA MŇA SA MÔŽEŠ SPOĽAHNÚŤ (2000). Táto dráma mu zaručila dve oscarové nominácie plus vyhrala desiatky ďalších cien. (murakamigirl)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Annu Paquin. Leze mi na nervy od Piana a ejhle? Kouknu na Margaret, kde mě opět nepřekvapila ničím. Někdo to vnímá jako herecké umění, já nevím... Domnívám se, že tahle ženská nehraje. Je prostě nesympatická. Film byl dlouhý, úmorný, roztříštěný, uvřískaný... Nikdy více! Jedna hvězdička za to, že jsem to dokoukala. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu mě nejvíce fascinuje ta stopáž - a to jsem viděla jen tu verzi 150 minut :D Žasnu nad tím, že to někdo dokázal - tak - nechci použít slovo "běžný" film, ale není to prostě velkofilm, který někdy až bojuje o 120minut...Ale jak tu již zaznělo - postavy za mě byly krajně nesympatické - vyjma malého bratra,který tam měl "štěky" :D Ale Lisa je puberťačka, která až při pohledu smrti do tváře (a to reálně), pochopí, jak se během pár vteřin dokáže život změnit. Jen si říkám - její chování, které vyvrcholí nechráněným sexem, za mě - údajným - potratem a přiznáním lhaní u výpovědi - "promíjíme" jí to pro to, že je to holčina pod 20let a prostě s ní mlátí hormony? Nebo ji prostě všichni nemůžeme za toto chování vystát a vlastně na konci filmu nevíme co si o ní myslet? Za mě film, který obsahuje obrovské množství známých tváří, hodně smrti, za mě nesympatickou Annu Paquin (o které si myslím, že svého Oscara získala neoprávněně) a přitom téma, které nám může být tak blízké...každou vteřinu... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som si nemohol pozrieť nezostrihanú verziu. V tejto bolo viditeľné, ako niektoré scény boli nasilu useknuté, čo bola škoda. Film je jeden veľký emočno - herecký koncert, kde kraľuje Anna Paquin. Prerod z uplne v pohode na uplne šialenú síce trvá pomerne dlho, ale stojí zato. Na konci, keď sa zamyslíte, máte chuť ju nakopať. ostatný herci na čele s Renom skvelý a vierohodní. A to je ďalšia vec, čo sa mi páčila. Scény boli miestami ako z reálu, nemal som pocit, že sledujem film. Dosť ma to nadchlo. Príbeh, aj keď chcel byť jednoduchý, bol prešpikovaný toľkými vetvami a gradáciou, že v konečnom dôsledku bola z toho plnohodnotná dráma. Fajn. Dokonca mi nevadila ani dlžka, čo som sám zo seba prekvapený. Silné 3 z 5 ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film, který je jednoduše otevřený a na nic si nehraje. Pro mě tak trochu kříženec mezi reality show a home videeem. Postavy jsou reálné, situace taktéž a dialogy jakbysmet. Hysterické hraní Anny Paquin pro mě nebyla žádná novinka, a tak mohu upřímně říct, že se mi film, až na ten nepovedený film, líbil. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Anna Paquin ma v tomto filme totálne uhranula. Sledovať jej postupnú vnútornú premenu, k tomu ešte urýchlenú vďaka jednej nešťastnej tragédii a teraz s ňou prežívať ako na ňu dolieha ta nekompromisnosť a reálnosť vonkajšieho sveta, ako sa rúcajú jej detské ideály, tak to bol naozaj zážitok. Na dôvažok k tomu vyhrávala aj parádna hudba. Z tohto pohľadu teda veľká spokojnosť. Jediné čo mi trochu vadilo bolo miestami zbytočne až príliš pomalé tempo. V kratšej stopáži by mi to tak nevadilo, ale vzhľadom na to, že ide o pomerne dlhý film, tak ku koncu ma to už začalo trochu umárať. 75/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní domovní dveře řidiče autobusu vypadají jinak zvenku a jinak zevnitř. (vojacekr)
  • V závěrečných titulcích je uveden rok výroby 2008. Margaret se však dočkala premiéry až 30. září 2011, což bylo způsobeno sporem o konečnou délku filmu. Studio Fox Searchlight Pictures preferovalo nakonec uvedenou 150minutovou verzi, což posvětil i sám režisér Kenneth Lonergan, producent Gary Gilbert však trval na původní tříhodinové verzi. Rozhodnout musel až soud. (peetriss)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama