Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Recenze (617)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že u některých scénáristů je jejich stávka to nejlepší, co nás mohlo potkat .... James Gray sice jako reřisér úplně nezklamal, ale jako scénárista poslal logiku na mnoha místech totálně do kopru a to pak padá úroveň celého filmu ... Ještě štěstí, že si sehnal do hlavní role Joaquina Phoenixe, který jediný snese přísnější měřítka - hlavně proto, že má CO hrát. Ostatní tu jenom "přicmrndují".... Pro mě dost velké zklamání - 50% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschoolová kriminálka, která i z nejklasičtější premisy vytahuje hodně zemitou podívanou. Skvěle zrežírovaná automobilová honička, sošné herecké výkony i teatrálně pojaté finále jsou ideálním lékem na policejní rychlokvašky, pod kterými se už prohýbá snad každý televizní program. Phoenix by měl dostávat víc takových příležitostí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemné překvápko. James Gray se docela pochlapil, po předchozím velmi nudném, až televizně působícím ´The Yards´ je tohle tak o dvě třídy lepší. Občas dost napínavé (návštěva v drogovém doupěti, auťácká honička v dešti), občas směšně teatrální, celkově lepší 3*. Bezkrevný Wahlberg hodně upozaděn, Eva Mendes tu plní funkci pouhé dekorace, v podstatě celé to suverénně táhne božan Phoenix, v jeho případě strašná škoda, že hraje v tak málo filmech. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Od první scény je zřejmé, že Bobby má (rád) věci ve svých rukou. Tahle jistota, kterou od prvního dějového zvratu prudce ztrácí (až k notně nejistému bloudění dýmem) odráží pochyby Spojených států koncem 80. let. Padouchy jsou sice v duchu studené války Rusové (Sověti), ale pro vznikající multikulturní kotel přestává být národnost směrodatným rozlišovacím prvkem. Důležité jsou postoje, politika a zejména vztahy. Vztahy v rámci rodin i „rodin“. Zákon je překážkou. Jenom dvě věci spojují Bobbyho s mnohem zásadovějším Joem: autoritativní postava otce a náboženství. Aby našel k bratrovi cestu, musí přehodnotit svůj postoj k obojímu. Primárním tahákem We Own the Night není jedna a půl akční scény, jsou jím myšlenkové pochody dobře prokreslených hrdinů. Sledovat proměnu jejich chování je vtahující zásluhou herců i stísňující atmosféry, jež je obklopuje. Zločin číhá všude kolem, v bezpečí jsou jenom rodiny semknuté. Z dlouhých sekvencí tušíte něco zlého a víte, že co se má stát, stane se. Tato fatalistická „danost“ veškerého dění filmu dodává rysy antické tragédie, do které zapadá i zpomaleně snímané utrpení. Na americké mainstreamové poměry pozoruhodně pomalému, smutnému a pronikavému krimi škodí jenom pár hloupých momentů (před chvíli jsi byl skoro drogovým dealerem, ale teď ti dovolíme být poldou, protože musíš splatit svůj dluh). Jinak se doporučuji podívat také na předchozí Grayův film The Yards, který rozvíjí podobné téma a svým obsazením (Walhberg, Phoenix) k němu má také hodně blízko. 75% Zajímavé komentáře: betelgeuse, Radko ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JE LEPŠÍ, KDYŽ TĚ DVANÁCT SOUDÍ, NEŽ ABY TĚ ŠEST NESLO. Bílá Amerika forever? Tyhlety policajtský storky, pokud maj invenci a o nějaké to klišé se jen otřou, se nikdy neomrzí. A ta rodina! 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned tu úvodní scénu musel ocenit snad každej kluk, protože pánové, kdo z nás by nechtěl, aby se mu na gauči válela roztoužená Evička Mendes v sexy prádélku. Jestli takovej kluk přece jen je, tak by si zaloužil proplesknout, aby se vzpamatoval . Na takto famózní úvodní scénu navazuje příběh, který má velmi dobře vytvarovanou atmosféru a zejména díky režii James Graye a hereckýmu výkonu Joaquin Phoenixe se mě z těch rusáků stáhla strachy prdel. Některé scény, třeba příchod Joaquin Phoenixa do baráku, kde ošlehání kluci z východního bloku vaří drogy či vynikající automobilová honička v dešti, byly opravdu nadprůměrně dobře natočené. Film sice není dokonalej jako tělo Evičky Mendes, ale plastickou chirurgii skutečně nepotřebuje. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Milujem "starú školu" i tieto otcovsko-synovsko-bratovské vzťahové príbehy. Celý čas som sedel ako zhypnotizovaný. Chcel som dať plný počet, ale hoci zážitok z filmu bol výborný, po jeho skončení som si uvedomil svoje výhrady voči scenáru. Nevadí mi jeho predvídateľnosť (tá akosi patrí k veci), ale to, že odsunul (výborného) Wahlberga na vedľajšiu koľaj. Prehĺbiť jeho postavu a bolo by to dokonalé. Réžia si ale zaslúži len nadšené výkriky. Atmosféra dokonalá, akčné scény nevídané, neslýchané ("automobilovka" so zvýrazneným zvukom stieračov - bravo!) a realistické (t. j. extrémne brutálne). Nadchla ma záverečná prestrelka, ktorá šla dokonale proti očakávaniam i žánrovým pravidlám. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tahle nevyvážená policejní story trpí: a) akutním nedostatkem rázných drsňáků, b) vypravěčským diletantstvím, c) užvaněností. Propříště tedy: Mark Wahlberg se nehodí do rolí hodných taťků, kdyby nebyl Joaquin Phonenix takový machr, těžko bychom mu tu „rodinnou“ motivaci zbaštili, a bratrské vztahy se dají utužovat i v akci, nikoliv u probrečených košil v oblasti ramen. Jo a Departed je taky trochu o něčem jiném… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kopie Skryté identity je při sledování filmu zjevná a už jí to nikdo nikdy neodpáře. Jenže když vidím jak se herci snaží, jak trojúhelník Phoenix - Mendes - Wahlberg hrají herecký triangl tak brilantně, tak nemůžu filmu nedát šanci. Je to zvláštní, ale nechá se na to všecko koukat. Když nakonec sleduji závěrečnou scénu kdy Phoenix vyjde z pole, přičemž nechci spoilerovat, zastaví se mi srdce, že skoro přestanu dýchat a jen sleduju tu nádheru, která mi vlastně ukáže na co celou dobu čekám, a jak jsem se nakonec dočkal. Tím chci říct, že za tu závěrečnou scénu to stojí vidět, i kdyby jste v tom viděli kopii Skryté identity sebevíc. Netvrdím, že není. Je...a hodně, ale když tam pobíhá pěkná Eva Mendes a kolem ní herec, kterého mám osobně hodně rád, Joaquin Phoenix, který ještě před tímto filmem řekl, že už točit nebude, tak musím prostě mít radost. To jinak ani nejde. Film to sice nijak unikátní není, ale kouká se na něj opravdu zajímavě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $28,563,179Tržby Celosvetovo $54,926,441Tržby za predaj DVD v USA $22,462,733 //počet predaných kusov 1,187,715║ Nehorázne plochý film, z prázdnymi postavami bez vnútorného charakteru, jedine Joaquin Phoenix ako tak obstojí a to mal režisér James Gray k dispozícii dosť slušné obsadenie, len škoda že im chýbalo skutočné zanietenie pre úlohy čo hrali. Nájde sa tu zopár solídnych momentiek ale tie nespravia z tohto odbitého filmu vypätú drámu aká mohla v konečnom výsledku byť. Takto zapadne do rádoby podobných filmov o tom ako sa chcú policajti pomstiť mafiánom a vyrovnať s nimi účty. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě podceňované drama. Noc patří nám je ukázkovou žánrovou záležitostí s vynikajícími herci, dobrým příběhem a několika hodně silnými okamžiky. Nepamatuji si žádnou podobnou novou kriminálku, v které byl tak dokonale zpracována honička v autech v deštivém prostředí New Yorku. Ať Joaquin Phoenix, Mark Walhberg nebo nádherná Eva Mendes, všem se daří a film působí velmi věrohodně včetně "barové" atmosféry. Proč tedy tolik chválím, ale dávám "pouhé" 4*? Příběh není nijak neprůhledný a i pár slabších okamžiků se ve filmu objeví, ale nic z toho by mě od druhého shlédnutí nedokázalo odradit. Už teďka se těším na znovu prožití té honičky, která mi naháněla husí kůži... Snad se James Gray nezakope zpět k slabým obyčejným filmům bez stylu. "Lepší být souzen 12nácti než nesen 6ti..." ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V snahe byt oldschool a "iny" trpi hlavne temporytmus, ktory ako keby ani neexistoval... . V opozicii mame kvalitne herecke pozadie dodavajuce miestami atmosferu aj tam, kde logika Vam zdaleka lucmi vyklopkava na celo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poctivá a drsná kriminálka, která jakoby vypadla ze 70. let. Úplně jsem cítil jak je Phoenix vynervovanej a přestřelky a honičky byly taky takový neučesaný. Nic tam není přikrášleno, možná jen by se Bobby nepřidal hned tak k policii. Tu celkovou nekompromisnost skvěle vyjadřuje závěrečná scéna, když si Joaquin Phoenix myslí že zahlédl v davu Evu Mendes. Perfektní žánrový film, který je podle mě velmi nedoceněný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A já mám dělat donašeče“? ,,Kromě tebe tam nikoho nemáme“….“. Silnou stránkou příběhu je, že se odehrává mezi lidmi, kteří k sobě mají nějaký blízký vztah. Rodina a ,,rodina“. Nečekají se podrazy. A když Bobbymu říkají: ,,Jsou na našem seznamu všichni. Teď prej převezme velení jeho fotr. Toho taky sejmem.“…nedokáži si představit svoji reakci na jeho místě. Zajímavý příběh drží tempo cca ¾ snímku. Pak už to asi scénáristu přestalo bavit a usoudil, že je potřeba vše hned ukončit. Opustí dramatickou linii, přerod J.Phoenixe z floutka na drsnýho a zkušenýho poldu je k smíchu. Vše se řítí rychle a tupě k vyvrcholení, ve kterém z oblak dýmu vychází J.Phoenix. Horší to snad být nemohlo! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wojciech Kilar: 1. Heart of Glass ,2. Let's Dance ,3. Rapture ,4. Message to You Rudy ,5. A Little Bit of Soap ,6. Que Pasa/Me No Pop ,7. Should I ,8. Maraca ,9. I Ain't Got Nobody ,10. Mambo Diablo ,11. I'll Be Seeing You ,12. Club Raid ,13. Dad Visits Bobby ,14. Bobby Gets News ,15. Bobby Sees Joe ,16. Bobby Kiss Amada ,17. Bobby Breaks Leg ,18. Vadim Escapes ,19. Burt Dies ,20. Funeral ,21. Bobby and Joe Talk ,22. Planning the Bust ,23. Vadim Dies ,24. End Credits , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní thriller s perfektním hereckým cástingem, dusnou atmosférou a zajímavou zápletkou. Od začátku do konce film doprovází styl, brutalita, ruská mafie, drogy a spousta skvělých scén, obzvlášť skvěle vygradovaná scéna v drogovém doupěti či naháněčka v dešti. Kdo neviděl ihned dohnat. Za mě hodně velká spokojenost. 80% ()

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama