Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A já mám dělat donašeče“? ,,Kromě tebe tam nikoho nemáme“….“. Silnou stránkou příběhu je, že se odehrává mezi lidmi, kteří k sobě mají nějaký blízký vztah. Rodina a ,,rodina“. Nečekají se podrazy. A když Bobbymu říkají: ,,Jsou na našem seznamu všichni. Teď prej převezme velení jeho fotr. Toho taky sejmem.“…nedokáži si představit svoji reakci na jeho místě. Zajímavý příběh drží tempo cca ¾ snímku. Pak už to asi scénáristu přestalo bavit a usoudil, že je potřeba vše hned ukončit. Opustí dramatickou linii, přerod J.Phoenixe z floutka na drsnýho a zkušenýho poldu je k smíchu. Vše se řítí rychle a tupě k vyvrcholení, ve kterém z oblak dýmu vychází J.Phoenix. Horší to snad být nemohlo! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedinej problem filmu je asi rezie, precejen by to chtelo misty krapet vetsi svih a lip vygradovat nektery sceny. Ale jinak to je povedena kriminalka ze stary skoly, ktera se snazi prijit s necim novym do zanru a obcas se ji to dari a vyvoj postav je zajimavej. Co se tyce hercu, nejvic za pozornost stoji samozrejme Phoenix, jehoz postava je nejlip napsana, ma nejvic prostoru a je zajimava, takze ma Joaquin co hrat a zvlad to perfektne. To naopak Wahlberg do toho moc nedava, ale to je tim, ze ma minimum prostoru. Nebejt ty misty krapet mdly rezie, moh se tenhle film dostat mezi hodne nadprumerny kriminalky, takle to jsou jen slusny 4*. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a zdravě přímočará cesta přerodu osobnosti (asi jediný styčný bod s Departed, stokrát zmiňovanou podobnost prostě nevidím), kterou James Gray dovádí do emočně dokonale vyhroceného závěru a kterou ukazuje, že gangsterky nejsou a ještě dlouho nebudou mrtvé. Perfektní atmosféra dává na vlastní kůži pocítit, jaké to je stát jednou nohou na správné straně zákona a zároveň tou druhou drhnout o dno jámy plné bahna. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Trošičku nadprůměrná detektivka, která má své světlé, ale i tmavé stránky. Herecké obsazení je dobré, Joaquin Phoenix si bere zaslouženě největší pozornost a trošku zastiňuje jiné herce, hlavně jeho bratr v podání Marka Wahlberga nedostal moc prostoru. Krásná Eva Mendes nerušila ani chvilku…Nejlepší scéna je bezpochyby nepovedený převoz a následná honička, jednou stačilo, znovu tento film vyhledávat nebudu…6/10* ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschoolová kriminálka, která i z nejklasičtější premisy vytahuje hodně zemitou podívanou. Skvěle zrežírovaná automobilová honička, sošné herecké výkony i teatrálně pojaté finále jsou ideálním lékem na policejní rychlokvašky, pod kterými se už prohýbá snad každý televizní program. Phoenix by měl dostávat víc takových příležitostí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Christopher Walken byl původně obsazen do role policejního šéfa Alberta Grusinskyho. Kvůli potížím s natáčecím rozvrhem se však musel role vzdát. Postava Alberta Grusinskyho tak byla na poslední chvíli obsazena Robertem Duvallem. (Caszidy)
  • V záberoch vidíme na niektorých policajtoch, že majú vyšité štíty s americkým emblémom. Tento znak sa ale v 80-tych rokoch nepoužíval, do platnosti prišiel až po vojne v Perzskom zálive ako znak úcty pre padlých. (vander19)
  • Původně patřil film pod Warner Bros., až poté ho získala firma Universal za 11 milionů dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama