Reklama

Reklama

Skutečný příběh zdravotníka amerického letectva U.S. Air Force, Williama H. Pitsenbargera, jehož statečnost zachránila ve Vietnamu desítky životů. V roce 1966 se poblíž Saigonu odehrála jedna z nejkrvavějších bitev vietnamské války. Během záchranné mise 11. dubna se jednadvacetiletý medik přezdívaný Pits rozhodl dobrovolně opustit relativní bezpečí záchranného vrtulníku, aby pomohl vojákům na zemi. S neobyčejnou odvahou a odhodláním osobně zachránil a dopravil do bezpečí více než 60 mužů 1. pěší divize americké armády. Poté, co mu bylo nařízeno využít místo v posledním vrtulníku, odmítl a zůstal se zbytkem armády uprostřed těžké palby. O 32 let později dostane ambiciózní byrokrat z Pentagonu Scott Huffman na starost dokončení posudku, který má rozhodnout, zda údajné hrdinské činy vojáka Pitsenbargera zaslouží nejvyšší ocenění za statečnost – Medaili cti. Huffman sbírá svědectví armádních veteránů, kteří byli přímými účastníky bitvy. Během jeho vyšetřování vyplouvají na povrch závažné utajované skutečnosti, jejichž zveřejnění může Scotta stát víc než jen kariéru… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (107)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi pekna a smutna drama,ktora nie je doslovne,ze vojnova,necakajte velke bojove sceny a podobne,je to podla skutocnej udalosti,ktora sa odohrala pred viac ako tridsiatimi rokmi vo Vietname,kde sa jeden letec zachoval ako hrdina a zachranoval zivoty vojakov,ktorych ani nepoznal a nemusel to ani urobit,no urobil a zomrel pri tom,no nebol za to oceneni najvyssou cenou za statocnost a tak sa toho ujme po tak dlhej dobe jeden clovek z ministerstva obrany,aby to vysetril,herecke vykony su na urovni,cele to pekne ubieha a dve hodiny su raz-dva fuc,aj som si poplakal pri sledovani tohto filmu...:-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja keď počujem, že US Army a všetky jej odnože, ihneď sa vo mne otvárajú negatívne pocity. Ono vlastne v súvislosti s vojnou sa tie pocity vyvolávajú asi s každou armádou, ale toto sú za posledných 75 rokov určite najväčší teroristi. Už len tá premisa filmu, že "záchranná akcia vo Vietname", teda vec, ktorá sa nikdy nemusela stať, veď ich tam nikto nevolal. Celý film je o skúmaní, čo sa vlastne v tej vojenskej akcii stalo, aby sa stanovilo, či je onen človek hodný nejakej medaily za to, že zachraňoval ľudí, aby tí mohli ďalej zabíjať. Film o čistom americkom patriotizme, teda vlastenectve. Len škoda, že to vlastenectvo sa odohráva zvyčajne tisíce kilmetrov od hraníc USA. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film dvou tváří.Na jedné straně je to trochu zbytečně ukecaná a zdlouhavá nuda plná patosu,ale na straně druhé je to film,který se občas dokáže najít a nabídnout poměrně silné momenty.Těch je ovšem méně než toho zbytku,takže žádná nová válečně dramatická klasika se nekoná.Sebastian Stan v hlavní roli odvádí průměrný výkon a skoro v každé scéně je přehráván někým jiným (Plummer,Hart,Jackson,Harris)...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MLUVIT O BILLOVI PATŘÍ K NAŠIM NEJVĚTŠÍM ŽIVOTNÍM RADOSTEM. UDRŽUJEME HO TÍM NAŽIVU A NÁS TO POSILUJE…“ ///    Vlasteneckej film. A připomínka války ve Vietnamu. Někdy je to pro našince trochu votrava. Hlavně když se mluví. Nebo když se rozjímá. Občas to všechno „zní“ jako balada: „O statečném a mrtvém…“. Víte co – ať dělají, co dělají, stejně ho kurva neznám! Povídaj vo něm, (furt dokola) ukazujou těch pár záběrů z války, umejvaj… Film má naštěstí jedno eso v rukávu (a nejsou to umírající vojáci)… Takže dva příběhy v jednom. A ten příběh, jestli mu dají nebo nedají medaili, je zajímavější. Závěr je vojensky dojemnej, což voceňuju.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zeman mi nechce dát metál. 2.) Operace Abilene. 3.) Když vidím válku, cítím hanbu. /// Thx za titule „espectro“.     /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa venovať téme - "bojovali sme za vlasť a padli sme hrdinskou smrťou", keďže tá vlasť je vzdialená tisícky kilometrov od bojiska. To je každého osobná vec, pokiaľ chce ísť niekto do vojny (aj do vojny vo Vietname sa hrnuli dobrovoľníci, nielen chudáci ktorých vybrali a vylosovali a museli) tak nech si ide. Ale nech potom nefňuká.... V každom prípade tento film trhol asi všetky rekordy ohľadom patetických prázdnych kecov o hrdinstve a patriotizme, z ktorých sa slušnému človeku skrátka musí obracať kufor, aj dva krát. Hviezdu dávam jedine za tú hviezdu zostavu, ktorá tu figuruje, takže sa tu dá aspoň spočinúť zrak na pár hereckých velikánoch. Hlava mi však nepobrala, prečo sa dali nahovoriť na takúto sračku? Asi tomu veria či verili... smutné. A ten "hrdina" vo filme? Podľa môjho názoru nie hrdina, ale človek bez pudu sebazáchovy a samovrah. Ale rodičia po ňom nakoniec dostali pekný metál, to im ho určite vynahradí.... Na hranici odpadu, a po obsahovej stránke ešte horšie. 20/100 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Během bitvy padlo nebo bylo zraněno 80 % ze 134 vojáku Charlie Company, 2. praporu, 16 pluku. 34 vojáků bylo zabito a 71 bylo zraněno, Někteří zranění později podlehli svým zraněním. (ARI50)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v USA, Thajsku a Kostarike. Celkovo trvalo od 7. apríla 2017 do 30. júna 2017. (MikaelSVK)
  • Film je založen na skutečné události. (ARI50)

Související novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama