Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Astrea Hill je svaté místo, kam nikdy nevkročil žádný muž. Na vrcholu kopce je katedrála a okolo ní stojí tři dívčí školy: St. Miator Girl's Academy, St. Spica's Girl's Institute a St. LeRim Girl's School. Dívky ze všech tří škol společně bydlí na koleji zvané Strawberry Dormitory (nebo taky Ichigo-Sha). A právě do Miatoru byla přeřazena Aoi Nagisa. Její rodiče odcestovali do zahraničí a její teta kdysi chodila do Miatoru, tak zařídila neteři velmi neobvyklé přeřazení do čtvrtého ročníku (Školy konbinují vyšší stupeň základní školy a střední školu. To, co je na střední škole prvním ročníkem, je tady považováno za ročník čtvrtý).
Hned první den se Nagisa seznámí se spoustou lidí. Se svou novou spolubydlící, velmi milou a ochotnou Suzumi Tamao. A také se záhadnou dívkou s dlouhými bílými vlasy, kterou potká v lese. Tahle dívka se chová velmi zvláštně a dost vyvede Nagisu z míry. Nagisa se dozví, že ona záhadná dívka se jmenuje Hanazono Shizuma a je to místní Etoile. Etoile je nejoblíbenější a nejváženější dívka ze všech tří škol. Je nadřízena i dívčím školním radám, z čehož vyplývá, že má hromadu povinností. Jenže Shizumu její povinnosti moc nezajímají, pořád se někde schovává nebo někam utíká. Jediné, co ji přiměje zabývat se úkoly plynoucími z jejího postavení, je buď řádná domluva dlouholeté kamarádky Miyuki Rokujou, která je presidentkou školní rady Miatoru nebo trochu nesmělá žádost Nagisy, která tvrdí, že Etoile si všichni váží a proto ji potřebují. Shizuma má totiž pro Nagisu zvláštní slabost. A i Nagisa se o Etoile zajímá víc, než je obvyklé. (aramejkaX)

(více)

Recenze (6)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Od "legendárneho" zástupcu yuri anime, ako sa tu teda spomína, by som čakala naozaj niečo lepšie a niečoho, zrejme toho yuri! viac. Ani sa nečudujem, že v myanimelist som to mala viac ako 4 roky v zozname odložených anime. Teraz som sa k tomu vrátila aby som si to v tom zozname vyčistila ale, že by to bolo tak úžasné to nie, stále čakám, že tam toho yuri bude viac... Samozrejme nečakám, že si tam budú lízať šušky alebo čo.... na to je hentai ale proste príde mi to celé zpomalené. Každý predsa vie, kto chce koho ale tu to trvá tak 5 častí kým to vyjde akože na povrch. Som za polovicou a stále dúfam, že sa seriál spamätá. Aj všetky tie baby v tom anime..... Zatiaľ 3* ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Toto je určite nadštandard. Niektoré vzťahy sú popísane tak dobre, že je prakticky nemožné necítiť ich spolu s postavami. A ktorého džentlmena nechá chladným pohľad na slzami zaliatu milú slečnu, ktorá sa práve chystá omdlieť vám v náručí :-). Pár vecí sa dá vytknúť, ale ak mi niečo naozaj vadilo, tak uponáhľaný koniec (najmä akcia nemocnica), ktorý ubral príbehu na reálnosti (v zmysle mohlo by sa to tak aj naozaj stať). A spevácky zbor s ich jedinou skladbou. Nespievajú zle, ale mohli toho nacvičiť aj viac ;-). Najobľúbenejšia postava: Chikaru "Carmen" Minamoto. ()

Reklama

NairuWana 

všechny recenze uživatele

Strawberry Panic je legendární zástupce yuri anime. Je to naprosto nereálné, přeslazené a chvílemi utahané dílo, ale vůbec to nevadí, protože všechny postavy vypadají hezky, Shizuma je neuvěřitelně cool, Nagisa je tak roztomile pitomá, že byste si jí chtěli vzít domů, o Hikari a jejím andělském vzezření ani nemluvě. I vedlejší hrdinky mají něco do sebe a každá je trochu jiná, nejsou monotónní a jako přes kopírák. Některé vztahy jsou nevinné a čistě platonické, jiné jsou tak sexy, že ani kvalitní lesbické porno vás tolik nenabudí. Prostě jedno z nejlepších yuri anime všech dob. // (2014) S odstupem času, kdy jsem viděla spoustu dalších yuri anime a četla hodně mang, snižuju hodnocení o 1 hvězdičku - přecejenom věcem jako Blue Drop se to nevyrovná. Na druhou stranu pořád mám anime ráda a jsem mu hlavně vděčná za to, že tak nějak nastartovalo dnešní českou yuri komunitu. Pro veterány doporučuju Strawberry Panic novelu, která je ještě o kousek lepší. :) ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Dívčí škola, ani jedna chlapecká postava, jedna roztomilá a pořád se červenající hrdinka Nagisa a její vztah se starší, úchvatnou Shizumou. Trošku legrace, více drama, temná minulost a city. A ke všemu nádherná hudba. A když vás hlavní dvojice omrzí, zaměříte se na další vztahy jako Amane a Hikari nebo podivný milostný několikaúhelník. Jednoduše jsem dostala víc, než jsem čekala (a to jsem tomu nechtěla dát šanci a hodit to po prvním díle do koše). ()

Gadamf 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadne, keď sa nasilu do japonského anime pchá európska kultúra. Náboženstvo, spôsob vyučovania, hudba... zo všetkého bolo cítiť pokus zeuropanizovania tohto anime, ale skončilo to akurát tým, že dlhé, pokojné zábery a zamyslenia postáv prestávali byť hlboké a začínali byť nudné. Tým pádom divák vycíti, že dej sa príšerne naťahuje a je málo intenzívny. Takisto hudba bola krásna, ale roztopašná - nedotvárala atmosféru tým správnym smerom, nedynamizovala jednotlivé epizódy, ale naopak - rozťahala každú časť do niečoho jednoliateho a divákovi tak uniknú mnohé súvislosti alebo ich nepochopí. Každopádne však dievčatká sú sympatické, rôznorodé a najmä teda nápad to bol zaujímavý. Spraviť anime seriál, v ktorom sa po celý čas ani náznakom, ani len dakde v pozadí/ v dave neobjaví žiadna mužská postava. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Mangu „Strawberry Panic!“ napsala Sakurako Kimino a ilustrovala Namuchi Takumi. (Shley)

Reklama

Reklama