Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětské filmy bývaly mnohdy využívány k natáčení nezastřeně moralistních příběhů, které nabádaly k žádoucímu jednání a naopak varovaly před špatnými cestami. V tomto případě se jedná o pochybné klukovské party, jejichž samozvaní vůdcové strhávají všechny účastníky k asociální činnosti - je velice obtížné pro čestné hochy takovému tlaku vzdorovat. Vykreslení motivací i podoby takových událostí je však v mnohém naivní, ani herecké ztvárnění nepřispívá k potřebné věrohodnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Normalizační blbůstka o hodných chlapcích, které strhne zlá parta. Tu zde vede Černý panter Jan Hrušínský. V černém křiváku s mikádem a kozačkách s třásněmi byl opravdu zhmotněním grázla.. .-). Naštěstí mezi dětmi nejsou jen ti zlí grázlové, ale i hodní, kteří na poslední chvíli zasáhnou... Celé to bylo takové ploché a málo uvěřitelné. Zaujal mne hlavně podnik Penny Lane, kde se dal hrát hazard na automatech... Myslel jsem, že tohle bylo v socialismu nemyslitelné. Já třeba pamatuji hrací herní (Sega) automaty, ale to bylo přeci jen něco jiného... Z celého naštěstí krátkého filmu vyzdvihuji hudbu, ta se opravdu povedla... Dávám dvě vkladní knížky. * * ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zpočátku to vypadalo slibně na dobrodrůžo pro kluky. Pak se to však zvrtne v nějakou prapodivnou psycho sondu někam a já měl po chuti. Od druhé třetiny filmu jsem se už jen nudil. Samozřejmě, že k takové hluboké sondáži musí být spousta retrospektiv. Pro mne hodina ztraceného času. Navíc ten idiotský konec... ()

Reklama

gstudio odpad!

všechny recenze uživatele

Pseudomoralita z období normalizace. SPOILER Protisocialistický rozvratný živel a chuligán se skrývá ve srubu na samém dně (i morálním, pochopitelně) starého lomu kdesi v pustině nedaleko velkoměsta, kam za ním ovšem dochází dva členové jeho "bandy". Jeden tam chodí, aby ho mohl chuligán pokaždé zbít (jiný důvod z děje nevyplynul) a druhý aby chuligánovi přinesl peníze (za prodej milovaného psa či učební literatury). Na oplátku je pak chuligán "protáhne" do kina na "mládeži nepřístupnou" kovbojku. Zní vám to jako blbost? Je to blbost... A hrozná. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný dětský film o chlapci co se chytne špatný party a udělá klukovinu, která stojí málem jednu dívku život. Pak se samozřejmě bojí, parta ho vydírá. Naštěstí jeho kamrádi či sousedi něco tuší a snaží se mu pomoc ač se brání. Za zmínku stojí scéna s umírajícím psem docela hodně smutný. Jinak film je docela nevýrazný, zvláště hlavní hrdina vypadá jak trouba. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s podmanivou hudbou. Pan Hrušínský v nezvyklé roli vůdce party, který přivádí hlavního hrdinu filmu do velmi svízelné situace. Pod velkým tlakem se málem dopouští domácí krádeže peněz, ale díky svým dobrým kamarádům nakonec je problém vyřešen. Kdybych snímek sledoval v době, kdy byl natočen, myslím, že bych prožíval stejné nervy, jako Pavel Brabec v hlavní dětské roli. ()

Zajímavosti (1)

  • Poslední film Jarmily Kurandové. (M.B)

Reklama

Reklama