Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Co to kurva mělo být? Aha, českej film! Na tom bylo strašný snad úplně všechno. Cha, ta angličtina, cha! Co ty prostřihy s budoucím dějem? Co ta tepelná hudba (zněla jak od Dalibora Jandy, ale byl to Bende, já mu dám, co se do něj vende)? Ta kamera, ty příběhy! Nechápu, komu byl tento film vlastně určen. Děckám ne, protože cenzoři by nedovolili mladejm slyšet tolik sprostejch slov. Dospělej se nad tím musí poblejt. Že by pro puberťáky? No blbí jsou na to dost. Nebyla to komedie, nebylo to nic. Byla to ta největší sračka, co jsem za poslední rok, možná desetiletí, viděl. A bacha - můj názor nesouvisí s předpojatostí k českejm filmům. Je to prostě sračka už tak obecně, mezinárodně. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Snad pokus udělat české Pulp Fiction, se vyvedl v neskutečnou šílenost, jež nemůžeme nazvat jinak než totální úlet. Ovšem nezlobte se na mne, neuvěřitelný homosexuální koncert skvělého Tomáše Turka a Jiřího Vohnouta si tři hvězdy zaslouží :-)!!! Tahle scéna, od kavárny až po postel, totiž nemá konkurenci :-)! ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Teď budu chvilku sprostej a hrubej. Nic jinýho si totiž film, kterej na mě už pouhým názvem útočí sprostotou a jednoduchostí, nezaslouží. Po hlavě byste zasloužili vzít všichni do jednoho (nejlíp něčím fakt velkým a fakt těžkým) a do prdele byste potom zasloužili všichni do jednoho nakopat (nejlíp nějakou fakt velkou a fakt těžkou botou). Tohle je absolutně to nejhorší, opakuji; absolutně to nejhorší, co jsem viděl od té doby, co rozeznám hovno od bonbonu. Důkazem jsou, mimo jinýho, čtyři hvězdy verbala. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Tak české Pulp fiction se rozhodně nekoná, do toho mají tvůrci ještě hooodně daleko. Nemůžeme ale Bystroňovi upřít originalitu a snahu o invenci v dnes tak zachmuřelé české tvorbě. Bohužel se ale hrozně tlačí na pilu za účelem být co "nejhustější" a "cool", což ve výsledku produkuje opravdu trapné dialogy a scénky, které ještě umocňují toporné herecké výkony prakticky všech zúčastněných (Snad jen ten Jákl je opravdu drsňák). Nudil jsem se, kroutil hlavou, koukal na hodinky, ale přesto jsem rád, že se někdo pokusil přijít v tuzemsku s něčím novým a ačkoli se to absolutně nepovedlo, neházel bych flintu do žita. Nikdo učenej v tomhle ohledu z nebe nespadl (Snad až na Tarantina, ale ten je nejspíš z Marsu) a hold se musí párkrát šlápnout vedle, než se kterákoliv invence dostane do malíku. Takže příště lepší herci, scénář, režie a to by v tom byl čert aby to nebylo koukatelné. ()

trebeka 

všechny recenze uživatele

Když jsem četla komentáře, nedokázala jsem si udělat o tom filmu obrázek. Měla jsem pocit, že každý mluví o jiném filmu. Pak jsem film viděla s několika známými a každý z nich měl jiný názor - ne dva tábory, ale deset táborů. Každá scéna měla zastánce i odpůrce, tohle jsem dlouho nezažila. Největší slabinou tohoto filmu je, že těch filmů je v něm více. Nedokážu to srovnávat s jinými, protože to srovnat nelze. Pak jsem si uvědomila, že tento film reflektuje tuto dobu ze všech nejvíce - chaos, nekomunikace, chladný vztah k postavám, žádné citové vydírání... Jako metafora dobrý, jako film nevím -kouknu na to za deset let a udělám si názor... Prozatím plný počet za to, že něco to bourá (jen si nejsem jistá, zda i něco staví). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)

Reklama

Reklama