Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roxana (Ester Geislerová) je studentkou sportovního gymnázia a přes své romantické jméno má zatím k životu i obdivným pohledům spolužáka Honzy velmi prozaický vztah. Protože její rodiče žijí na statku mimo město, bydlí Roxana se svou pratetou, moudrou a zkušenou paní, která má pro svou neteř dostatek pochopení. Navíc je spojuje láska k šermu, ve kterém byla kdysi teta velkou přebornicí. Na gymnasium nastupuje nový profesor. Většina chlapců obdivuje jeho šermířské schopnosti, většina děvčat obdivuje jeho samotného, protože je mladý a hezký. Roxana se s ním při své otevřenosti a přímosti, nebo možná trochu i drzosti, hned napoprvé tvrdě střetne. Ale pomalu se ukazuje, že ne každá hádka musí končit ve zlém, a ne každý profesor musí být nepřítelem - zvlášť když umí zacházet s kordem a být galantní jako opravdový Cyrano. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příběh o puberťácích je ozvláštněný proměnlivými fantaziemi hlavní hrdinky, trochou šermu a Rostandovými verši. Není to špatné, ale obě režisérky mají přece jen na kontě mnohem zajímavější tituly (50%). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ptám se vás Romano Slepičková, jestli si zde přítomného Petra Holoubka berete z lásky? -Ano, konečně nebudu Slepičková.“. Televizní film o puberťácích a jejich intrikách, v němž chvilkami probleskuje lyrika Věry Plívové-Šimkové (Roxaniny představy). Základem je trojúhelník: Roxana – Holoubek – Honza. Skvělá Jana Štěpánková v roli tetičky. Scénář: Květa Kuršová. Hudba: Václav Zahradník. Režie: Drahomíra Králová. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení asi nebude úplně objektivní, protože zjevně nespadám do věkové kategorie, pro kterou byl tenhle film určen. I když, těžko říct, jaká měla být cílová skupina. Já vidím jen trapný příběh a naprosto amatérské výkony neherců, k nimž se nechali strhnout i osobnosti s letitou divadelní praxí. A podle mě byl Filip Blažek dívčím idolem naposledy tak v Nesmrtelné tetě, od té doby dost vypelichal. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V podstate najslabší Královej film, aj keď Plívová natočila aj horšie. Prekvapuje ma, že po vydarenom Artušovi a Merlinovi, nastal u oboch takýto regres. Konzervatívna réžia typická pre koniec 80. rokov, je v 99-om už anachronizmom a ten scenár tiež dosť mimo. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Mít Blažka za učitele, taky bych ho určitě milovala... Pár "milých a přejících" slečen už jsem taky poznala... Myslím, že je to celkem reálný příběh... Ovšem hodně hodně slabě zpracovaný... ()

Reklama

Reklama