Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Potencionálně silný, v momentech okouzlující, ale v celku roztřesený film, který postrádá sebevědomější tah na bránu. Costner je sice fajn "maniak", ale to skutečné požitkářství mi v jeho režii uniká, Demi je pro změnu otrokem malé charakterizace a tak jediný skutečně uvolněný part připadá Williamu Hurtovi, který si Brooksovo druhé já patřičně užívá. Tvůrci zřejmě viděli seriál Dexter a chtěli se mu přiblížit, ale k tomu jim chybí jak 1) rafinovanější vraždění, tak 2) lepší dialogy a především 3) lepší postavy. Rozhodně jsem se nenudil, ale právě proto, že je Dexter dle mého nejlepším seriálem nové vlny, nemůže být v mých očích Mr. Brooks ničím víc, než pouhým dalším zabijákem z řady… i když má Costnerův šmrnc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Distingovaný průvodce vraždou pan Brooks svou vstřícností, věcností a trpělivostí připomíná zubaře, co vysvětluje pacientovi před zákrokem, jaký bude postup. Teď už jen záleží na tom, jestli máte rádi svého zubaře.. Inspirace literárním Dexterem přiznaná, Dr.Costner a pan Hurt docela přesvědčiví a má to v sobě něco, co vás už od začátku čapne, ale chtělo to některé motivy lépe rozvést, spojit či úplně vypustit. Demi Moore se přestěhovala panenská blána na obličej? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že za chvíli bude s vrahem jezdit celý autobus diváků, aby mohly být u "toho" a zažít tak netradiční pocit vzrušení. Živě si to představuji, jak na Florenc přijede autobus s vrahem, řidič nechá nastoupit nedočkavý diváky toužící po vzrušujícím zážitku, pak nastartuje zcela zaplněný autobus a všichni společně vyjedou za obětí. Autobus dojede na místo činu, vrah nejdříve umožní divákům slušně vystoupit z autobusu a pohodlně je usadí v místě, kde hodlá zavraždit svou oběť. Nechá diváky hlasovat smskama, jaký způsob vraždy by nejraději viděly. Vyhlasí vítězný způsob mordu a ten následně provede na své oběti. Diváci začnou nadšeně tleskat, mnozí se z tak vzrušujícího zážitku zřejmě i udělají, pak vybere pan vrah za svou show penízky a všichni společně nasednou do autobusu a dojedou zpět na Florenc, popřejí si hodně zdravý a rozejdou se. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vydarená žánrová hračka, ktorá iba prešumela našimi kinami. Nekorektný film, ktorého hlavný hrdina je psychopat a vzbudzuje u nás zvrhlé sympatie. Možno odkazuje na Langovo M, ale je oveľa ironickejší. William Hurt je vždy geniálny, ako Costnerovo alter ego je najvýraznejšou postavou filmu. Tvorcovia našťastie na konci nevymekli a ponúkli vydarenú, cynickú pointu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film s velkým potenciálem, kterej ale zůstal někde na půli cesty. Na to aby to bylo o mnohonásobným vrahovi, tam je málo vražd a na to aby to bylo drama o závislým člověku na zabíjení, to zase neni dostatečně dobře podaný. Nicméně ke konci to konečně začne nabírat trošku směr, kterým se to mělo ubírat hned od začátku a tak si člověk aspoň trochu užije Mr. Brookse. Co se týká hereckýho obsazení, tak velkým kladem filmu je skvělej Kevin Costner, takhle dobře hrát sem ho neviděl už dlouho a to nemusel dělat ani žádný dramatický scény, druhá hvězda filmu Demi Moore na mě ale zas moc dobrej dojem nezanechala, protože její příliš inteligetně instinktivní vyšetřoveatelka mi moc neseděla, ale je to spíš druh postavy, než že by mi vadila přímo ona. Celkově bych to rozhodně jako špatnej film neviděl, ale trochu přtvrzení v prvních 100 minutách by nebylo na škodu ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Největší inspirací filmu je kniha "Drasticky dojemný Dexter", podle které také vznikl úspešný televizní seriál. (xjane)
  • Mr. Brooks je teprve druhým filmovým počinem režiséra Bruce A. Evanse. Svůj debut přitom natočil už před dvanácti lety. (Rafik)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama