Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Fr 

všechny recenze uživatele

Bože dopřej mi klid, abych se srovnal s věcmi, které nemohu změnit.... PŘÍBĚH:**** klidně by to mohla být Akta X. Z Costnera jde strach, Hurt je perfektní a D. Moore se mi zde moc líbí. Musím přiznat, že jsem to ani nečekal. Výborný je, že nesledujeme jen linii Mr. Brookse, která je (velmi) zajímavá, ale také pestré soukromí D.Moore. Inu, co by život bez překvapení byl.../ HUMOR:0 když už, tak ,,černej", nebo škodolibej./ AKCE:0 ne, když to přeženu, vše se odehrává v naprostém poklidu. Napětí je to, oč tu má jít/ NAPĚTÍ:***** možná trochu nadhonoceno, ale mě se to líbilo. Provází nás celým filmem. I když se třeba jen mluví, tak nenápadný hudební doprovod vykoná své.. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Rodinné problémy sériového vraha v praxi. Aneb zabíjej pro potěšení, zabíjej pro svého potomka, zabíjej v rámci sebeobrany. Nebo snad kumulace úchyláku na entou ... Mr Brooks, Mr Smith, odbarvený Steroidman, brunetka s tváří andílka v rouchu dceřiném. Plus pár trablů paní vyšetřovatelky s tučným kontem a mladším nastávajícím exmanžílkem. Wow, to se jen tak na ploše dvou hodin nevidí. A navíc ten propletenec. Zní to šíleně, ujeté je to nejspíš proto, že to celé takhle dohromady funguje a dokonce to nevyvolává salvy smíchu. Divné ... dvě hodiny sledovat řádění vrahů, s nikým nesympatizujete, spíš "hrdiny" nenávidíte a přemýšlíte, co to sakra má znamenat, zda za tím vším visí něco "víc". A pak přijde zajímavě strukturovaná střílečka na chodbě hotelu a jste najednou úplně jinde, vedle z toho, že tohle jste opět nečekali. Pravda tohle tedy opravdu ne. 60% PS Mr. Brooks je zajímavý jen a pouze ve své překombinovanosti, která nabízí široké spektrum hypotetických teorií, co by kdyby. Vzbuzuje tím značné rozpaky pohybující se někde mezi 20% až 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Distingovaný průvodce vraždou pan Brooks svou vstřícností, věcností a trpělivostí připomíná zubaře, co vysvětluje pacientovi před zákrokem, jaký bude postup. Teď už jen záleží na tom, jestli máte rádi svého zubaře.. Inspirace literárním Dexterem přiznaná, Dr.Costner a pan Hurt docela přesvědčiví a má to v sobě něco, co vás už od začátku čapne, ale chtělo to některé motivy lépe rozvést, spojit či úplně vypustit. Demi Moore se přestěhovala panenská blána na obličej? ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

To mě poser na holý záda, jakou já měla mezeru na zacpání. 11 let starej film, bo už skoro 12, a já o tom neslyšela ani hovno. Každopádně konečně se ke mně Mr. Brooks dosral a já tak měla možnost sledovat Kevina Kostěje jako osekanou verzi Dextera, kterýho nahání stále šukézní Dejmi, More! Film má tolik zvratů, že sem z toho byla zvrácená taky páč pana A, kterej je i panem B vidí pan C, ale nechce donášet paní D, po které jde pan E a paní F, které využije pan A+B, zatímco se musí kámošit s panem C, kterej chce zabít pana G, ale nakonec má jít po panu H, kterej prcá paní CH a rozvádí se s paní D, která začne jít po panu C a pan A+B toho chce využít kvůli divce I, která.....No do prdele !!! Tam se to střídá častějc než v bordelu ve dne otevřených dveří. Všechno to má zvrácenou logiku a tak člověk ty watafak momenty bere s nadhledem. Co na tom, že krásná holka rozsekává lidi sekerou páč se potatila a koho sere, pochcat se na místě činu a to ještě před činem. A kterej Muž Roku, kurva v dnešní době nevlastní hřbitov, že? To Vám pak nějaká milionářka, co dělá policajtku páč táta chtěl dicka a ne škvíru, přijde naprosto v pohodě stejně jako celej tenhle film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film s velkým potenciálem, kterej ale zůstal někde na půli cesty. Na to aby to bylo o mnohonásobným vrahovi, tam je málo vražd a na to aby to bylo drama o závislým člověku na zabíjení, to zase neni dostatečně dobře podaný. Nicméně ke konci to konečně začne nabírat trošku směr, kterým se to mělo ubírat hned od začátku a tak si člověk aspoň trochu užije Mr. Brookse. Co se týká hereckýho obsazení, tak velkým kladem filmu je skvělej Kevin Costner, takhle dobře hrát sem ho neviděl už dlouho a to nemusel dělat ani žádný dramatický scény, druhá hvězda filmu Demi Moore na mě ale zas moc dobrej dojem nezanechala, protože její příliš inteligetně instinktivní vyšetřoveatelka mi moc neseděla, ale je to spíš druh postavy, než že by mi vadila přímo ona. Celkově bych to rozhodně jako špatnej film neviděl, ale trochu přtvrzení v prvních 100 minutách by nebylo na škodu ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Dane Cook se rozhodl vzít roli pana Smithe, už když byl v polovině čtení scénáře. (Othello)
  • Napriek pôvodným plánom trilógia natočená nakoniec nikdy nebola. V roku 2020 Bruce Evans prezradil, že v pláne bolo dostať Brooksovu (Kevin Costner) rodinu do nebezpečia, psychopatizmus jeho dcéry Jane (Danielle Panabaker) sa mal stále viac prehlbovať, Brooks sa mal zbaviť Marshalla (William Hurt), ale ten sa mal vrátiť "nahnevanejší a zvrátenejší". Okrem toho Evans prezradil, že tretí film, v ktorom by boli Brooks a Jane vo vzájomnom spore, by skončil tak, že by Brooks zabil seba aj svoju dcéru, pretože by si uvedomil, že ani pre jedného z nich neexistuje žiadna nádej. (Arsenal83)
  • Po úvodní scéně – „Muž roku“ si paní Brooksová sundává v šatně z pravé ruky prsten a dává do šperkovnice, v dalším záběru si sundává opět ten samý prsten, který má už ale být ve šperkovnici. (Pavlínka9)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama