Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

Fr 

všechny recenze uživatele

USA a Saudská Arábie. Dva světy propojené ,,černým zlatem". Asi víc, než by sami chtěli. A také teroristy. USA a KRÁLOVSTVÍ. Světový spotřebitel a světový producent ropy číslo 1..... Úvodem je nám naservírováno několik informací - ,,kdo je kdo", že J.Foxx je rodinej typ, ale hlavně, že NENÍ BOHA JAKO BOHA A MUHAMMAD JE POSEL BOŽÍ. Prostě Berg hraje na city. Tajná mise začíná..... PŘÍBĚH:***** nechci hledat chyby. Jednotlivé postavy, styl vyprávění - moc dobré. Trošku mne ruší kamera, ale to přejde. Je zajímavé sledovat pobyt ,,bezvěrců" v KRÁLOVSTVÍ./ HUMOR:** nedostává mnoho prostoru. Já se od srdce zasmál asi 2x. Jestli poznáte kdy?/ AKCE:***** děje se toho dost. Střelivem se nešetřilo a nepolemizujme o tom, kdo všechno může být nesmrtelnej. Ovšem není to jen o střílení./ NAPĚTÍ:**** když pyrotechnik řekne ,,už se to rýsuje" jsem si jistej, že budete zvědaví. A co teprve, když..... Takže: vcelku dobrý film, kterému asi hodně pomohla závěrečná věta (dvě). Navzdory tomu, co si všichni šeptají. P.S. ,,ZNAL JSEM TVÉHO OTCE. BYL TO MŮJ VELMI DOBRÝ KAMARÁD... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Maximální nářez, ve kterém jde především o chytré řeči a až poté o G-E-N-I-Á-L-N-Í akci, jež mě donutila zapustit tělo do sedačky a 15 minut ani nedutat. Berg dokáže přinést na stůl drámo ze staré školy (především díky schopnému scénáři), dokáže se (pokud chce) vyhnout klišé a navrh celý monstr dlabanec okořenit svým neotřelým vizuálním stylem. Je to dravé, drásavé, posmutnělé a plné emocí, které jak vidím radary některých uživatelů nezaznamenaly. ;) Jamie Foxx je Bergovým okem takový masér, že by mohl bourat baráky pohledem, Jason Bateman by uhláškoval i o dva metry vedle stojícího cápka s kulometem a Jennifer Garner se rozhodně nemá za co stydět. Sečteno a podtrženo, Království je jeden z nejsilnějších zážitků roku, který rezonuje s každou minutou do astronomických výšin. Není to dokonalé (akční finále by tam vůbec nemuselo být), ale Berg opět potvrdil, že je na čase vyšvihnout se mezi hollywoodskou smetánku. P.S.: Jeremy Piven jako obvykle ruluje. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na který straně dveří je Alláh?" Tak to vím úplně přesně - na té druhé, než stojím já. My se totiž vzájemně respektujeme, ale nenavštěvujeme se a kamarádi rozhodně nejsme. Také bych chtěl uvést, že nehodlám jet do Saudské Arábie cokoli vyšetřovat, protože mě poněkud děsí místa, kde je v každé rodině Korán, satelit, Mercedes a RPG. Nicméně mě dost bavilo sledovat kluky a holku z FBI, jak se pokoušejí vyšetřit teroristický útok i proti vůli Alláha. Ovšem vzhledem k nesmrtelnosti amerických agentů nyní musím spálit nějakou tu vlajku s hvězdami a pruhy, aby ve světě mohla zavládnout rovnováha. A samozřejmě si musím přečíst Úplného idotova průvodce Koránem, abych zvolil správnou ráži munice určené k vítání výbušných allahakbaraků. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Staré klingonské príslovie hovorí : Ak uplácaš z hovna umelecké dielo, bude to estetika, ale smrdieť neprestane. Zlí Arabi vyhodili do vzduchu piknikujúcich Nevinných Američanov a preto musia prísť štyria americkí Hrdinovia aby za pomoci Dobrých Arabov zlikvidovali Zlých Arabov. Áno, takto zjednodušene Kingdom pôsobí. Bez ohľadu na to, že i mňa rozčuľuje moderný trend ručnej epileptickej kamery, musím uznať že Berg je fajn remeselník, bohužiaľ sa snaží podať politicky nekorektnú tému politicky korektnou formou. Každopádne je fajn, že sa tu už objavujú aj Dobrí Arabi , hoci sú to len tí, ktorí si uvedomujú, že americká národná bezpečnosť závisí od pravidelných dodávok Saudskej ropy. Tí čo to nejak nechcú pochopiť, resp. nechcú pochopiť, prečo má profitovať z nerastného bohatstva kráľovstva len malá časť obyvateľstva a cudzí národ sú samozrejme Zlí Arabi . Ja už chcem konečne vidieť film, ktorý rozoberá nezjednodušujúcim prístupom príčiny terorizmu , nie jeho následky a ukáže obom stranám rovnako, že bez vzájomnej tolerancie a úcty všetkých majoritných kultúr to táto planéta môže zabaliť. Veta na konci by bola fajn keby sa nedala chápať dvojako. A síce, že v lepšom prípade sme rovnakí, v tom horšom že to neprestane kým jedna strana definitívne nevyzabíja druhú. 4/10 najmä za výborné titulky ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Alah je veľký a doprial mi vidieť tento film deň po strašnom útoku na Benazir Bhuttovú, takže to celé pre mňa získalo stopercentnú autenticitu. Napínavé po celý čas a záverečná polhodina je väčší adrenalín ako Bournova Moskva, fakt že hej. Berg je skvelý režisér a jedného dňa to pochopia aj ľudia ako Adrian ;-). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Film je zakázaný v Bahrajnu a Kuvajtu kvůli nepřesnému vyobrazení bombového atentátu na Khobar Towers (1996). (Nick321)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama