Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaké příšerné béčko, ale byl jsem příjemně překvapen jak atmosférou, tak i sympatickými výkony obou hlavních představitelů. Je sice pravda, že by si to zasloužilo trošičku upravit formu, protože občas to působilo poněkud zmateně, ale i tak to patí na hororové scéně k tomu lepšímu průměru. 65% ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Když to začínalo a já viděl v titulcích-Produkce:Soderbergh,Clooney-říkal sem si ''hm,to nemusí být zlé''.Když to skončilo,říkal sem si ''no jo vlastně...Soderbergh a Clooney''.Ne že by to bylo nějak špatné.Jen je to totální průměr,který několikrát něco naznačí,aby se na to vzápětí vybodl a zas naznačoval něco jiného.Jediné štěstí je,že uvíznout v průměru s Emily Blunt (které to tu móc sluší) nijak nebolí.A že tady ze záběru skoro nesleze.Tak takhle 3 no. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Je sice pravda, že se ve filmu mnoho neděje a napětí je zde minimální ale oba herci předvadějí slušné výkony a zimní atmosféra filmu také dost pomáhá. Jen závěr mi přišel nějaký divoký a dost nelogický a hudby mohlo být také více, jelikož byla kvalitní (hodně připomínala Fontánu). ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se ke komentu AngelAngie; a ktomu od J*A*S*M dodávám: poslouží i těm, kteří si chtějí vychutnat opravdu hojnou a téměř neutuchající přítomnost překrásné Emily Blunt. Ta byla jediným důvodem, proč jsem shlédl tenhle film, který opravdu nebyl tak špatný, jaké je jeho hodnocení na CSFD. To na IMDB je mnohem blíže pravdě (alespoň podle mě). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ak po sebe postavy vo filme hodinu a pol hystericky vrieskajú, štekajú, skáču si do reči, neustále sa hádajú. Irituje ma to. Závanu smrti pomáha snežná výprava, sympaťáčka Emily Blunt a scenár obsahujúci viacero prekvapivých, zaujímavých momentov. Niektorí užívatelia Závan smrti prirovnávajú k istému hororu, obsahujúceho bielu farbu v názve, ale ja by som to nerobil, daný film mal podľa mňa inú pointu. Režíroval prekvapivo Gregory Jacobs, dvorný spolupracovník Stevena Sodebergha. A Soderbergh mu to pekne krásne produkoval. Spolu s Georgeom Clooneym. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)

Reklama

Reklama