Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Recenze (283)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

McLeanův předchozí projekt se mi sice moc nelíbil, ale Rogue není tak špatný film, jak by se z posteru, který naznačuje další z mnoha zabijáckých orgií pana krokodýla požírajících nebohé lidi, mohlo na první pohled zdát. Pochválit lze především pěkné prostředí, hutnou atmosféru a slušný krokodýlí teror, ve kterém hlavní monstrum, v našem případě po zuby ozbrojený krokouš působí celkem přesvědčivě a dokazuje to i svým chováním. Zatím co v jiných případech, kde se monstrum prochází mezi potencionální svačinkou a je odhaleno v celé své kráse nebo hnusu špatné CGI animace, zde se McLean snaží až do poslední chvíle většinu skrýt a hraje spíše na divákovu strunu napětí, strachu z neznáma a zoufalosti lidského plemene bojujícího o svůj holý život. Svým zpracováním se tak jedná o slušný filmový zážitek, který si zároveň i vychutnáte a může se vám i stát, že si vzpomenete na atmosféru, která panovala při sledování takových snímků, jakým byly např. Jaws. (6/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na kolik dobrých hororů o krokodýlovi si vzpomenete? Já teda skoro na žádnej a už jenom proto musím dát tomuto nadprůměrné hodnocení. Narozdíl od předešlého McLeanova filmu zde na nějakou akci nemusíme čekat celou hodinu, postavy jsou sympatické a i krokodýl působí celkem uvěřitelně (v rámci možností). Nejlepší scéna je podle mne lezení přes lano, závěr v brlohu už mi tak skvělý nepřišel, ale ke spokojenosti stačil. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $10,452Tržby Celosvetovo $7,930,000Tržby za predaj DVD v USA $2,349,594 //počet predaných kusov 151,852║ Nejde o nič prevratné v tomto žánri ale aspoň že to je celkom zručne natočené, nemá to výhradne zlé momentky, ktoré by kazili budovanie napätia, aj keď naivite sa ani tu nevyhneme. Trikovo zvládnuté, herecké obsadenie tiež fajn, kde to tiahne hlavne sympatická Radha Mitchell a poteší aj Sam Worthington aj keď na malom priestore, škoda že hrdinskú úlohu nepricapili práve jemu. Úrovňou porovnateľné s Jazerom. /50%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Obyčejný scénář, pár neobyčejných pěkných obrázků, celkově né úplně poctivý průměr (byť ve společnosti ostatních zvířecích zabijaček možná nakonec i docela poctivý). Každopádně za song při závěrečných titulcích musim zaokrouhlit nahoru. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, skvělé barvy a zvuk. Taky na výběr herců si nemohu stěžovat.A po obsahové ztránce? Dobrý příběh, napětí, .... žádná nuda! A horrory s maxi zvířaty prostě miluji. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Francois Tétaz : 1. Violence Of Nature ,2. The Terrortory ,3. Gathering ,4. River Suite ,5. Katherine Gorge ,6. The Flare ,7. Stranger Come Here ,8. Fright ,9. The Island, pt. 1 ,10. Bite ,11. The Island, pt. 2 ,12. Cracking The Tinny ,13. The Island, pt. 3 ,14. Crossing, pt. 1 ,15. Crossing, pt. 2 ,16. Crossing, pt. 3 ,17. 'My Arm!' ,18. Trapped ,19. Drowning ,20. Swimming ,21. Alone ,22. The Forest ,23. The Lair ,24. Dead Meat ,25. Kevin ,26. The Croc ,27. The Attack, pt. 1 ,28. The Attack, pt. 2 ,29. The Attack, pt. 3 ,30. Requiem, pt. 1 ,31. Requiem, pt. 2 ,32. Nature Of Violence , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Animal Horor hned po Burning Brightu.. Tohle byla prostě Parááda.. Krokodýl Velký jako Kráva sežere snad vše, co mu příjde do Cesty.. Hned po ztroskotání Lodi se na malém přílivovém Ostrůvku objeví Kolik 10 Lidi? Zbývá 5 hodin a ostrov Zmizí.. Kolem nich plave Masožravý Krokodýl.. Ach ta Napínavá Jízda a Pokusy se dostat na Druhou stranu.. Skvělé! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od základnej školy, kedy som hltal fušky ako Aligátor a Killer Crocodile, čakám na kvalitný krokohoror. Na tento kúsok som sa tešil, lebo sa ho chopil režisér naturalistických Vrážd vo Wolf Creek. Do titulnej úlohy sprievodkyne obsadil Radhu Mitchell a príbeh zasadil do Austrálie, uchvacujúcej diváka svojským naturelom obyvateľstva, exotickou flórou a svojráznou faunou, kde dokáže človeka drasticky zavraždiť všetko v čele s medvedíkom koala. Režisér sa (zasa raz) predviedol ako talent. Nevýnimočne, ale uspokojujúco buduje atmosféru, spoliehajúc sa na všímavosť diváka (postrehli ste „dve hviezdičky“ alebo to, že Sama Worthingtona v minulosti napadol krokodíl?). Scenár je síce klišé (nefungujúca vysielačka), ale zachraňujú to sympatickí herci, fascinujúca Austrália a realistický krokodíl. Sťahovanie ešte živej obete do vodného brlohu (aby zhnila a ľahšie sa mu žrala), či vyskakovanie do vzduchu (pomocou silného chvosta), to všetko sú veci, ktoré krokodíl naozaj robí, hoci to laikovi môže pripadať ako sci-fi. Tvorcovia odvážne podriaďujú realite skoro všetko (prvý útok na človeka prebehol tak rýchlo, že som si ho nevšimol). ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně o atmosféře, která byla dost dobrá a taky o krokodýlovi, který byl hodně nenažraný parchant. Začátek byl tedy pomalý a příliš dlouho dost nezáživný, ale já tomu trochu přilepším, protože jsem byla opravdu tak od půlky dost napjatá. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší a vyváženější snímek než nedávný žánrový a typově podobný kolega Black Water. Kamera je velmi dobrá, vyvážená, v některých pasážích bezchybná, drží napětí po celou dobu snímku a zvyšuje o dost kvalitu. Triky jsou dobré, většinou zanikají ve tmě, pár se mi jich zdálo zbytečně rychlých. Krásná byla okolní příroda a celé prostředí kolem krokodýlu. Herecky je film kvalitní, Radha Mitchell (Silent Hill) hraje dobře, stejně tak Michael Vartan který hraje svou klasikou pózu (stejně jako v Alias). Nakonec příjemné překvapení a jeden z nejlepších filmu v „krokodýlím“ hororovém žánru. 7+/10* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Najlepší krokodílí horor všetkých čias! (ehm, zasa až tak obrovskú konkurenciu nemá) Konečne normálny, rozumný príbeh s naozajstným napätím a s poriadnym krokodílom. Atmosféra je dusivá, trápnosti sa tu nenachádzajú a správanie nenažraného plaza je reálne. Pochváliť musím aj hudbu, kameru, hercov a skvelú gradáciu. Milé zubaté prekvapenie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No rozhodně zajímavej hororovej pokus, kterej nemá ani náznaky nějaký béčkovosti a po celou dobu působí napínavě, i když o nějaký opravdu vypjatý atmosféře se zase moc mluvit nedá, ale ve svým hororovým druhu přírodních monster se jedná o velkou kvalitu a velice šikovně zpracovanou, kdy celkem dost viditelně animovanej krokodýl působí po většinu doby realisticky díky kvalitnímu střihu bez snahy ukázat zblízka vnitřnosti turistů. McLean umí ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné jednání postav, které až na M.Vartana nevypadaly jak z modelingové agentury, solidní konec v Croco doupěti a zajímavé hudební podbarvení (song při closing credits mohl nahradit snad už jen "Schnappi Das Kleine Krokodil").. V žánru zabijácké fauny rozhodně nadprůměr, v subžánru "lidožravý materiál na kabelky" se Rogue nebojím označit za Vládce.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

V rámci krokodýlích i jiných zvířecích filmů vysoko nad ostatními čnící král. Rogue je napínavý, neklišoidní a uvěřitelný (v rámci žánru, of course) film s fajn atmosférou, i když zrovna nikdo není požírán (záběry na zvířata, krajinu, hudba...), i herci. 7/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po úděsné Krvavé laguně, která s sebou přinesla velkého, hladového krokodýla, ale také především kupu špatných a laciných dialogů, přichází pokračování, které je kvalitativně rozhodně na mnohem vyšší úrovni. Vlastně se s prvním dílem nedá ani srovnávat. Z obsazení mě nejdřív mile překvapila Mia Wasikowska, pak si to tam přikvačil Sam Worthington a já si pomyslela, jak dlouho asi vydrží, než se mu vydá vstříc ozubený predátor:) Michael Vartan do australské divočiny připutoval až z daleké zámořské velmoci, coby novinář. Ještě netuší, jak silnému protivníkovi bude muset ten den čelit. Sestava výletníků je docela sympatická a byla jsem ráda, když se občas najde i snímek z kategorie "animal attack", kde většina přežije. Závěr mi připomněl Netvora z Černé laguny:) "Nejsi tak blbej, jak vypadáš." - "Doufám, že ty taky ne.", "To zvíře je jako ozubená parní lokomotiva a tenhle pitomec si myslí, že ho udržíme na blbém kousku zubní nitě." :) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po Čelistech a Útoku z Hlubin konečně další vydařený thriller o zvířeti zabijáku, který hlavně není trapný a ten krokodýl vypadá v rámci možností realisticky, i když je krapet znát animace, ale není to až taková hrůza. K dobru navíc vydařené herecké obsazení a napínavý závěr, jinak škoda toho klišé za klišé. Já hodnotím tento průměrný thriller 3 hvězdičky, ale pořád mám z toho filmu dobrý pocit... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jednička na stromě měla nepochybně mnohem lepší vibe absolutní bezmoci. Upřímně jsem nečekal, že by mne pokračování mohlo jakkoli překvapit. O to silnější pak byla závěrečná scéna v jeskyni. Občas dokáže jediná scéna vylepšit i podprůměrný film, což platí i zde. Již zmíněná čtvrt hodina vyšperkovala jinak vcelku průměrné a nepříliš zajímavé dílo o krokodýlu zabijákovi. 52% PS: Cením i fakt, že divák jen s velkými obtížemi dokáže odhadnout, kdo bude kdy napaden a nebo umře. ()

Reklama

Reklama