Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Recenze (283)

weetya 

všechny recenze uživatele

Proč v tom filmu nebyla proboha použita nějaká hororová hudba? Vždyť by to mělo daleko lepší atmosféru! Jinak pěkné a jako bonus spousta krásných záběrů po krajině. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, zábavné a místy docela mrazivé. Převrácení lodě bylo hodně slibné, když se mihnul stít a prásk :) Konec, no, dejme tomu :D Napětí zde bylo, což je velkým kladem, ale chování postav, spíš těch, co tam hrají druhé housle bylo fakt tupé. Ale já se bavil, protože filmů o zvířatech moc není, spíše není takových slibných, jako tento :) ()

Deacon59 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, pěknej krokodýl, dobře budovaná atmosféra. Uvěřitelné postavy a jejich chování. Můžu doporučit. ()

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to zhruba od půlky, takže jsem stihl asi jen posledních 5 minut Sama Worthingtona, ale i během těch minut stihl spolehlivě zastínit a přehrát toho takzvaného "hlavního hrdinu", který mě po zbytek filmu iritoval svým naprosto nesympatickým chováním a dementním počínáním proti krokodýlovi. Nicméně atmosféra byla celkem hutná a krokouš byl na rozdíl od jiných filmů celkem drsný a budil značný respekt. Ale vážně bych mnohem raději viděl v závěrečném fightu Sama! ()

wendy221 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený působivý film o pár lidech na "ostrově", odkud nemůžou ven. Ale na druhou stranu to má pár nedokonalostí a nedomyšleností. Například jsem se trošku divila, proč když Neil (Sam Worthington) šel do vody, aby ji tiše přeplaval, tak ji mohli takhle tiše přeplavat všichni a nebo už teď použít záložní plán v podobě kachen. Tu ženskou na laně, která nechtěla nebo spíš nemohla dál, bych nejradši shodila do vody, ale to je vedlejší. Dobré herecké výkony, ale tak trochu předvídatelné některé scény. Jinak docela dobře vymyšlená strategie, kdo přežije atd. Čtyři hvězdy za nádherné scény přírody a herce. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

je to z vacsej casti o psychologii postav, ktoré su pre mna vcelku sympatické, rôznorodé - to bol hned prvy signál ze sme v zóne trocha kvalitnejsej tvorby (absencia tupých uvrešťaných blond silikónov). Film má dobré napätie, príjemné plynulé prepojenia s reálnym wildlife; v závere evidentne prevzal taktovku americký producent, ale ani to az tak drasticky neposkodilo naturálnej austrálskej duši filmu. Pozoruhodný kúsok. ()

RebeccaLynn 

všechny recenze uživatele

Vcelku docela dobré, až na tu těžko uvěřitelnou scénu v jeskyni. Tou film dost ztrácí a pak ještě ten připitomělý závěr v americkém stylu. To docela kazí chuť. První 3/4 jsou dobré a vcelku realistické. Bohužel divák si odnáší spíš to, co přijde na závěr, takže slabé 2 hvězdičky. ()

Milabusek 

všechny recenze uživatele

No celkem dobrý horor se Samem Worthingtonem, ale škoda jen že tam pak chcípne no podle mně ho mněl umlátit tou lampičkou kterou mněl kousek od sebe a byl by klid ale to né to by pak nebylo podle scénře škoda že se to více nedoté¨áhlo do konce jinak by to mohlo být opravdu cool filmeček na večer. 65% ()

tommco 

všechny recenze uživatele

Dobre spravený krokodíl (to je veľké plus), krásna príroda, v pohode ubiehajúci dej a potom to prišlo... záver tak gýčový, že som si musel zakrývať oči od hanby. Už chýbala len svadba a povyberanie živých obetí z brucha krokodíla. ()

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Má to lehce béčkový odeur, ale to už k tomuhle žánru tak nějak patří. Podstatný je, jak se zpracuje napětí, jak je zobrazená příroda a nějaký ten predátorek. Já byl - v rámci tohoto žánru - celkem spokojen, ani jsem moc nepřetáčel. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá záležitost. Když jsem viděla úvod, přišlo mi to jako nějaký lepší ale přece tuctové béčko, ale je to kupodivu velmi dobrý film. Akorát teda toho psa ke konci, to si mohli odpustit, to mě hodně zklamalo. ()

randalll 

všechny recenze uživatele

S trochou opatrností a nedůvěry jsem šel do tohoto snímku a přiznávám, že mé obavy byly zcela a naprosto zbytečné. Film mě vtáhnul do děje velmi rychle, výkony herců byly celkem důvěryhodné a střihy na krásnou přírodu vůbec nerušily - naopak jen podkresně doplňovaly dojem z celkem povedeného filmu, o kterém si troufám tvrdit, že pokud by jeho rozpočet byl o něco větší a v hlavní by se ukázala profláklá herecká starr, stálo by to za víc hvězdiček. Ale i tak - spokojenost :-) ()

Postradateln 

všechny recenze uživatele

Děj je jednoduchý což není na škodu. Když ale někdo řekne že krokodýl odplaval do svého brlohu s kořistí a nějakou chvíli se neukáže. Zůstanou všichni stejně sedět pak je jasné s jakým filmem má divák tu čest. Je to škoda trikově je natočený pěkně. ()

typa 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor se povedl. Byly tam scény, kdy se člověk neudrží a říká hercům "tohle nedělej" nebo "rychle". Opravdu jsem film prožívala. Scény s krokodýlem byly naprosto přesvědčivé a herci hráli skvěle. Také se mi líbila nádherná příroda. Viděla jsem i předchůdce filmu - Krvavou lagunu, která byla o jednu hvězdičku lepší, napínavější. ()

Tossico 

všechny recenze uživatele

Tak když srovnám toto s Krvavou lagunou (kde sice krokodýl je pravej, ale ty útoky kdy oba týpky stáhne bez boje a když už čapne typku tak mu uteče a když čapne druhou tak taky vyvázne a když ji čapne podruhý opět přežije a nemá ani škrábanec - blbost) a pak srovnání s Honem na krokodýla (kde je obrovskej krokodýl sice pěknej ale pohyby byly vzhledem k jeho velikosti nesmyslně rychlý, ještě ke všemu na souši - nesmysl), tak tento film co se krokodýla týče je nejlepší, sice je krokodýl počítačovej ale za to alespoň dobře udělanej a HLAVNĚ se správně pohybuje vzhledem k jeho velikosti, takže za to dávám vyšší hodnocení + příběh byl taky zajímavej a nenudil jsem se. Jen jediná věc mi přijde trochu nesmyslná a to je krokodýlí "spižírna", nevím o tom že by si krokodýli dělali zásoby a ještě ke všemu měli doupě, ne-e to je blbost, krokodýl se často nacpe co nejvíc pokud má možnost a pak dokáže vydržet i rok bez potravy, takže nějaké zásoby si určitě neschovává ;) Jinak hodnotím vysoko. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Ale jo, já se bavil. Baví mě horrory a thrillery, kde jedno monstrum postupně loví chudáky lidičky a tím se projevují různé charakterové vlastnosti postav. Většina herců spíš béčkových, ale na hlavní kočku se dobře dívá a Worthington je nemožně sympatickej. 70% ()

matko2351 

všechny recenze uživatele

Taky lepsi priemier. Musim pochvalit efekty, hercov a krasnu prirodu. Scena kde krokodil zerie psika ma bude este poriadne dlho strasit. Pre mna 3* ()

Reklama

Reklama