Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (418)

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že Sandler nabízí divákům humor, který zažili o přestávkách na prvním stupni základní školy. Ukamenujte mě, ale humor, který Sandler v posledních době předkládá (Klik, Zkus mě rozesmát i Larry s Chuckem) jsou spíš hodně veselými pauzami mezi přednáškami těsně před státnicemi někde na vysoké. Tahle sandlerovka je vcelku vkusná a místy skutečně vtipná jízda od začátku do konce (ten je tedy v soudní síni zbytečně patetický, kdy všichni vstávají a dělají věci, kvůli kterým mnozí nesnášejí americké happy-endy – i když jsme v komediálním žánru). Sandler má navíc docela talent na výběr svých hereckých kolegů. Přes stálice (Rob Schneider) se sešel s řadou hereckých es (bravurní Steve Buscemi, spolehliví Ving Rhames, Dan Aykroyd i hlavní parťák Kevin James), vybral i slušné dětské herce a opět si přivzal nádhernou společnici, která se díky bohu zase ráda projde před kamerou ve spodním prádle (Jessica Biel). Napočítal bych hned několik momentů, které si mohli tvůrci odpustit, ale těch povedenějších je výrazně víc.. *** až ****, budeme se lišit, takže 4*.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Může to fungovat když dva dlouholetí nejlepší kamarádi a především heterosexuálové uzavřou registrované partnerství kvůli tomu, aby jeden z nich měl na koho přepsat své životní pojištění? Fungovat to může jako výborná komedie a jako perfektní základ pro gejzír super hlášech a vtipných scének, ale rozhodně to nemůže fungovat jako seriózní fyzický a milostný vztah. Ale protože zde jde o tu komediální část společného soužití Chucka a Larryho, tak je vše v naprostém pořádku a film rozhodně směřuje tím správným směrem a já jsem se u toho opravdu hodně dobře bavil. Na to, že jsem příliš netušil, co od toho mám očekávat, jsem se dokonce bavil přímo královsky, nápad to byl vynikající a není zde prakticky žádné hluché místo, při kterém bych se neměl čemu smát, pokaždé se něco vtipného našlo. Ať už to je bitka ve škole během rodičovského dne (jak se v těchhle situacích může hodit, když člověk umí udělat rozštěp) nebo například svatební obřad v Kanadě, tak pokaždé jsem se hodně bavil. A to je u komedie to hlavní, takže v tomto směru byl účel splněn na sto procent. Adam Sandler byl možná až překvapivě příjemný, Kevin James mě pobavil už v Policajtovi ze sámošky a i tady byl okouzlující, a vůbec všichni herci měli něco do sebe. Tohle je hodně příjemná komedie, která utekla až neuvěřitelně rychle a na kterou budu asi ještě hodně dlouho vzpomínat, a z toho důvodu vyzdvihuji tenhle film do nadprůměru a uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec nebylo špatné. Tato komedie totiž dokázala něco, o čemž si řada jí podobných může jenom nechat zdát. A to, i přes zvolené téma, zachovat si určitou úroveň a vtipy celkem obstojně zabalit do smysluplné a ucelené formy. Až na pár slabších míst jsem se celkem dobře bavil. Taková oddechovka jednou za čas nemůže uškodit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedie se Sandlerem nevyhledávám, ale tady mně zaujal náhodně viděný úvod (asi díky těm hasičům). Komedie bohužel značně osciluje mezi hodně vtipnými a kupodivu inteligentními dialogy a fekálním humorem, který si Amíci nějak prostě neumí odpustit. Klasickou ukázkou je prdnuvší si zachráněný tlouštík ležící zadnicí velikosti menší lednice na Sandlerově hlavě. Největší překvapení mně však čekalo v půlce filmu a to překvapení se jmenovalo Jessica Biel. Z té jsem paf už od komedie Lekce neslušného chování a tady byla opět skvostná! Sandlere! Jak já ti záviděl!!! :-). No, zpět k tématu... jinak komedie nijak nevybočuje z amerických mainstreamových komedií. nakonec zlí spláčou nad výdělkem a hodní zvítězí a řekne se při tom i nějaké to moudro po americkou vlajkou. Prostě tak jak to mají Amíci rádi. Za mně je to za 3 sežehnuté krysy. * * * ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Sandlerovych filmov, kde počet trápnych momentov nejako extra neprevyšuje počet tých vtipných. Bol som prekvapený, že sa to držalo na celkom solídnej úrovni a nezmenilo sa to na typickú Sandlerovskú taškařicu. Za Roba Schneidera opäť palec dole, no za Vinga Rhamesa palec hore a samozrejme aj za Jessicu. Na Buscemiho si už pomaly začínam zvykať v takýchto blbých úlohách. Páčil sa mi aj ten výchovný motív, pretože zadubenosť niektorých ľudí nepozná hraníc, snáď to padne na úrodnú pôdu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se v čase 19:02 jedna s dívek ptá Chucka (Adam Sandler), zda má něco k pití, že má žízeň, můžeme vidět, že z pokoje vychází 5 dívek, ale o pár sekund později, když jsou dívky u lednice, jsou jen 4. V dalším záběru je však zase dívek 5. (DanielW94cz)

Reklama

Reklama