Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Recenze (78)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, na které se člověk netěší ale z nudy se na něj podívá, protože nic jiného po ruce nemá. Rozhodně potěší na obálce Richard Gere ale to je v tu chvíli tak asi všechno. V tu chvíli, protože jakmile začne film, veškeré očekávání se stejnak vyplní, takže dokoukat tento film bude značně nad moje síly a mám co dělat abych u toho neusnul, protože takovou hrůzu s nudným scénářem občas chytnu, ale co mám dělat. Tohle je prostě hrůza hrůz. Nechápu jak někdo může natočit tak nudný a nezajímavý film. To ti tvůrci nevidí nebo co? Absolutně to nechápu. Bohužel jsem se na jejich hru nachytal a na film se podíval. Tak můžu maximálně dodat: Ruce pryč od týhle kraviny. Unudíte se u ní k smrti. Já měl co dělat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby Celosvetovo $7,119,846║ Fraška ako vyšitá. Strašne samoľúbi film, ktorý ponúka jednú nezmyselnú scénu za druhou. /20%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nech si kazdy vravi co chce, ale tento film ma atmosferu. Ja som len obycajny divak, ktory caka od filmu, ze si na konci povie..uf...a v tomto pripade sa tak stalo...main tema filmu je otrasna, nechutna a ked si predstavim, ze sa tie zverstva deju, je mi na bliti...Nevadila mi ani ta sialena kamera, ani ta depresivna hudba, patrilo to k tomu. .. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V USA je registrováno půl milionu sexuálních deviantů. Každé 2minuty je zneužita žena nebo dítě….. Filmy na takováto témata mi nejsou příjemný. Může se to zvrhnout v neustálé zobrazování utrpení a to nemusím. R.Gere zde působí jako dobrý průvodce. Jeho postava ,,služebníka veřejnosti“, který nás a svoji nástupkyni seznamuje s prací, která je jako každá jiná, provádí ,,své“ terapie a zatahuje do místy zajímavého pátrání mi vyhovuje víc, než u leckterých rádoby romantických komedií. Kvituji také vizuální stránku, ale samozřejmě, že vše tu již bylo. A jistě i lépe. Ovšem zase taková tragédie to není a jedno zhlédnutí nikomu neublíží. Lepší ***. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

To, že Gereovi podobné snímky pristanú minimálne rovnako ako sladké romantické výplody, som sa uistil už dávno, a aj v tomto filme podáva slušný thrillerový výkon. Jeho výkon, podporený kamerou a strihom však brzdí hlavne vlažný scenár a nudná hudba. Počas celého filmu sa len chodí okolo horúcej kaše, občas nejaký náznak zvratu, alebo napätia a nebyť svižnej záverečnej polhodinky, nie je film ani v priemere. Úchylnými fotkami zneužitých dievčat treba vedieť narábať (viď '8MM') a nie ich len sproste hádzať do záberov s cieľom upútať aspoň nejakú pozornosť. A Andrew Lau Wai-Keung nech pekne točí ďalšie pecky, len nie v Hollywoode. 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mnohem více sluší Gereovi drsní klaďasové, než kontroverzní psychouši s horkou hlavou. Režie je naprosto neznámá a je to bohužel na snímku vidět. Rychlé střihy, nervní kamera a brutální filtry aliaz mladší Scott, ovšem vše asi tak o dvě třídy horší a méně promakanější. Gere nemá dost prostoru a Claire Danes to sama nezvládne. Otřesně nudná detektivka s prakticky žádnou akcí. Dvě tři scény stojí za zvýšenou pozornost, ale to mají na svědomí spíše skvělí maskéři a výprava. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Niels Mueller se etabloval jako velice slušný režisér už svým debutem (Zabiji Nixona), zde je však uváděn coby spolurežisér, nicméně ani on nezabrání podprůměrnosti chaotického thrilleru. Dobrý režisér (hongkongský specialista Wai Keung Lau prokázal své kvality všemi třemi Volavkami) zvládne napumpovat napětím i čekání ve frontě na banány, tady se však několikrát šláplo vedle. A zejména u samotného námětu. Dynamiku úvodu rozmělní odkrývání nepříliš zajímavé zápletky a slušný vizuál á la Scott mladší záhy omrzí, ba začne dokonce vadit. Richard Gere se tu coby federální úředník chystá do penze (teda, vlastně dostal padáka za své rázné metody), musí ale ještě zaučit svoji nástupkyni. Jeho specializací jsou totiž sexuální delikventi, jejich evidence a průběžná kontrola jejich životních kroků. Ne vždy ale jeho „klienti“ sekají dobrotu. Celý thriller má zvláštní koncepci, parazituje na jiných povedenějších snímcích, dialogy jsou prosté, bez života a duo Gere/Claire Danes působí asi tak, jakoby je jejich postavy přímo otravovaly. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nehľadiac na to že scenár filmu nijak extra nestojí ani za sfilmovanie, naviac jeho spracovanie dáva pojmu chaos nový význam. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hypnotikum s kamerou, která by určitě získala respekt v soutěži o nejhorší kameramanskou práci. Nic jiného zajímavého na filmu neshledávám. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak som sa teda dozvedel pár nových vecí o sexuálnych nechutnostiach, ale naozaj som to chcel? A Richardovi toho drsňáka s revolveríkom v pozícii nabudeného štátneho úradníka ťažko uveriť... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

U mňa osobne tento snímok splnil svoj účel. Maximálne ma znechutil a donútil ma zamyslieť sa nad touto problematikou. V niektorých okamžikoch mi bola Claire Danes nesympatická, ale všetko zachraňoval Richard Gere. Ide o nízkorozpočtový snímok, avšak s myšlienkou a zaujímavým prevedením... Nedostalo sa mi zadosťučinenie, ale aj napriek tomu 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silné téma, slabé zpracování. Opravdu to zamrzí když se dívate na film a po celou dobu si říkáte o kolik mohl být lepší. Richrad Gere se opravdu snaží ale nezachrání to co zkazil režisér a scénaristé a co se týká Claire Danes tak ta mi zde přišla úplně zbytečná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý thriller, ve kterém jasně vévodí výkon R. Gerea nad vším ostatním. Charakteristika jeho postavy mě zaujala mnohem víc, než samotný příběh. Ten samozřejmě stojí za pováženou, protože sexuálních deviantů a různých psychopatů žije na světě spousta. Líbily se mi jeho nekompromisní praktiky, které používal na své ovečky. Atmosféra je zde hodně nevyrovnaná, ale dalo se zde najít několik momentů, při kterých mě opravdu lehce zamrazilo. Škoda že jsme neviděli live co udělali s Avril Lavigne, protože tuhle zpěvačku vážně nemusím. Za povšimnutí určitě stojí i hudební doprovod, který měl opravdu depresivní účinky. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale že by mě to dostalo svou ,,napínavou" stránkou? To ne. Chybí tomu větší propracovanost. Sázka na Richarda nevyšla, přestože hraje víc než dobře. Hodnocení: 55% ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

eroll je zamestnancom verejnej spravy a zaobera sa sex. delikventami. je vsak trosku nad limit investigativny a nosi pri sebe minirevolverik, co sa nepatri na statneho zamestnanca takej nizkej sarze...avsak dostava do opatery bazantku, ktora ho svojim sposobom kroti a zabranuje, aby sa nakoniec on sam nestal bestiou...viete co? mna tento thriller miestami riadne vystrasil, ale dostali ma (negativne) zrychlene sceny a tych tam bolo neurekom a zaverecne rozhresenie:D....o jojoooj, ale co cakat od film rovno vedeneho na dvd...40% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Aby som pravdu povedal, tri štvrtiny filmu ma neskutočne iritovali. Celý čas som sa tešil, ako filmu naparím odpad a zvozím ho pod čiernu zem... Nakoniec to taká katastrofa nebola, v závere ma vyvrcholenie tých úchylností aj celkom zaujímalo. Vyzdvihnúť musím vynikajúci strih a slušnú kameru, no to je asi tak všetko. Nič to nemení na veci, že scenár je neskutočne deravý a postavy až giganticky dementné (s výnimkou postavy Claire Danes). Gere je sympatický možno tak v poslednej 10-minútovke a to je setsakramentsky málo. So zaujímavého námetu sa nepodarilo vytĺcť ani utešiteľný priemer, škoda. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Když někdo nahlédne do pekla, tak peklo taky vidí do něho...absolutní pravda, se kterou se potýká agent Richard Gere v temném filmu, jehož nízké hodnocení absolutně nechápu. Možná to bude tím, že se každý na to dívá z pohledu FILMU, a ne toho, že kdesi , třeba za vaší zahradou...výborný Gere i Danesová, viděno se skvělým dabingem. ()

Reklama

Reklama