Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudem půvabné Hadassah bylo stát se královnou Persie a spasitelkou svého lidu. Snímek natočený dle starozákonní Knihy Ester je právě jejím příběhem.  Byla to náhoda, že se Hadassah narodila obdařena nadlidskou krásou, byť byli její lidé pouhými otroky v nejmocnější říši světa? Byla to náhoda, že se po smrti svých rodičů dostala do výchovy strýce Mordechaje, muže požívajícího úcty, jaká náleží jen královskému písaři? Byla to náhoda, že právě v té době perský král Achašveroš alias Xerxes nechal popravit svoji královnu a brzy se začal cítit osamělý? Byla to náhoda, že právě do jeho harému se nakonec dostala Hadassah, která i přes všechny nemilosrdné palácové intriky králi brzy učarovala natolik, že si ji nakonec vzal za ženu? A byla náhoda, že právě tato dívka se nakonec stala spasitelkou svého národa, a ve své době zachránila židovstvo od pogromů a násilného útlaku? Starozákonní Kniha Ester říká, že ne. A výpravný epický historický snímek, natočený v roce 2006 režisérem Michaelem O. Sajbelem, je její adaptací. V úloze mladé Hadassah, které byl předurčen osud královny Ester, se blýskla osmadvacetiletá hvězdička Tiffany Dupontová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $13,395,961Tržby Celosvetovo $13,728,450Tržby za predaj DVD v USA $20,429,003 //počet predaných kusov 1,110,965 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné a věrné zpracování biblického příběhu o Židovce Hadassah, která pod jménem Ester dokázala svým půvabem a hlavně přirozenou inteligencí okouzlit samotného vládce Perské říše. Ovšem ne každý souhlasil s její korunovací, někteří jako princ Haman to nesli těžce a kuli pikle, spřádali plány a chystali jedy. Tady je třeba vyzdvihnout nejen Ester, ale také Mordechaje, kdy oba díky své moudrosti a odvaze dokázali zvrátit osud židovského národa od pogromy. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších příběhů Knihy, kde kromě krásné statečné Ester, moudrého Mordechaje, zlého lstivého Hamana (ale hraje ho velký fešák, takže ho člověk nemůže tak úplně nenávidět, aspoň ne od začátku) a lidsky pochopitelného krále, můžeme vidět i parádní velbloudy. Mám tenhle příběh ráda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotí, keď nosná dejová linka sa vliekla ako kurací sopeľ. Trocha biblie, trocha ponaučenia, no spolu to vôbec nespolupracovalo. Asi ten najnudnejší film s biblickou tématikou čo som videl. Podpriemer. 40/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Biblický příběh pojatý jako výpravná pohádka plná intrik, nebezpečí, nenávisti, ale také lásky a ušlechtilých myšlenek. Tiffany Dupont je nejen krásná jak se na královnu sluší, ale také přijemně svěží, James Callis správně padouchovsky úlisný, kulisy jsou pohádkově nablýskané, režisér nevsadil na módní filmařské kejkle, ale spíš na poklidně plynoucí vyprávění, kterému křestané jistě odpustí nepřesnosti (možná až příliš razantní časové deformace nebo lásku místo vynuceného manželství) a ostatní si mohou užít příjemně netradiční orientální pohádku. Nejpůsobivější scénou filmu pro mě byl Esteřin rozhodující vstup do jednání, který současně pobavil tím jak věrně napodobuje Aragornův vstup do Hlásky v Helmově žlebu, nejzajímavější postavou pak pro mě byl král, na rozdíl od ostatních jasně daných rolí pojatý jako nerozhodný muž zmítaný mezi svou vrozenou vlídností, královskou mocí a našeptávači sledujícími vlastní cíle, jako muž váhající mezi vnitřní touhou budovat a vnějšími tlaky, které ho nutí jít do války, po které příliš netouží. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Na tento biblický příběh jsem se těšil, ale po shlédnutí jsem trochu na rozpacích, prtže film se drží Biblické předlohy jen hodně "zhruba"... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lacná historická brečka, ktorá u mňa takmer žiadne sympatie nezíska. A ani nehovorím o tom hlúpom a trápnom slovenskom distribučnom názve, ktorým sa jeho tvorcovia chceli priživiť na vtedy práve uvádzanom kino snímku PRINC Z PERZIE : PIESKY ČASU. Ako by ho nazvali keby sa u nás uviedol prípadne o nejaký ten rok skôr, 300 NOCÍ S KRÁĽOM ? ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda pro mě šílená nuda. Kdyby na to přítelkyně nekoukala, tak bych to určitě nedokoukal. Ty kecy co postavy mleli byli místy hodně v smíchu. Postavy nic moc až na hlavní hrdinku, jak byla naivní, tak byla i pěkná. Za ní a za pěkné exteriéry dávám aspoň 5% :) ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Výpravný historický film, který spojuje příběh Knihy Ester a půvab orientální pohádky. Možná by se slušelo hledat nějaké historické nesrovnalosti, jistě by se našly, ale nevidím v tom žádný smysl. Pro mne to bylo nečekané, příjemné překvapení v dnešním deštivém odpoledni. Kromě krásné podívané i starozákonní poselství, že Bůh svůj lid nikdy neopouští! - - - DAVIDOVO VÍTĚZSTVÍ NEPŘIŠLO PROTO, ŽE DOBŘE BOJOVAL, ALE PROTO, ŽE OPRAVDU VĚŘIL! ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Příběh starozákonní Ester založen na velkofilmovém formátu. Scénář se upřímně drží biblické předlohy (až na tu mluvenou angličtinu, ale co s ní naděláte)…Nádherně ztvárněnou postavu Ester trochu kazí „škaredý“ král Achašveróš...Těžko bych si zvykal, kdybych je viděl jako krále a královnu...Ale budiž…Lidé, kteří neznají Bibli, tento příběh neosloví, křesťanům připomene boží lásku a vedení izraelského národa... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

2-hodinova nuda o nejakej legende z perzie. koho zaujimaju sproste intrigy na kralovskom dvore? snad len tych najzarytejsich historikov, ale to bolo natocene podla nejakeho romanu, tak aj ti historici pokrutia len hlavou....ak sa, ale uz totalne nudite a chcete vidiet aj ineho xerxesa ako v 300, tak podpiste zmluvu s diablom. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorická pohádka. Volná (velmi volná) historická inspirace z Bible posloužila k vytvoření standardní hollywoodské slátaniny s krásnou Tiffany Dupontovou v hlavní roli. Pomalý rozjezd filmu poskytne dost času, aby si divák povšiml kýčovitých triků a kulis. Po chvilce zjistíte, že kýčovité je naprosto všechno od současných dialogů až po stejně tak moderně pojatý židovský úděl. Ale nebojte se. Popelka Dupontová svůj úkol zvládne, zlo bude po zásluze potrestáno a dobro zvítězí. Taková červená knihovna, na kterou se hezky kouká a naštěstí také rychle zapomene. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu jednoduché spracovanie jedného z biblických príbehov a v porovnaní s televíznym filmom Biblické příběhy: Ester vyznieva o čosi horšie. Herci sú v pohode, teda vo väčšine prípadov, ale celé je to smerované skôr ku romantickej dráme, než ku historickej. V tej romantickej línii mi to silne pripomínalo indickú megalomanskú historickú "telenovelu" Jodhaa Akbar. Napriek minimálnym zvratom či zlomom v deji a slabšej výprave som sa ale nenudil. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

"Slávou Boží je skrýt podstatu věcí a ctí králů je, znovu ji najít" úžasný příběh:-) jen ty herce měli vyměnit Hamana s králem, ale to bych už asi chtěla moc, ale i tak dávám čtyři hvězdy i když ve filmu jich bylo mnohem víc... ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Je to velmi výpravný a hvězdně obsazený film i o věčném nepřátelství vůči židům. Palácové intriky, špehování, skrytá nenávist a nad vším vítězí čistá láska. Je to biblický příběh a svým zpracováním mu i odpovídá. Tichý, klidný, zajímavý. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z nejznámějších biblický příběhů, který je připomínán židovským svátkem. V řadě jednotlivostí je příběh přesný a věrný, jindy zas zvláštně fabuluje - postava Hamana- spojením období panování Saula až k období zajetí Židů pod perskou nadvládou po pádu Babylonu, ač to chvílemi vypadá, že mezi Saulem a Ester uběhlo pouze pár desítek let. Že by na perském dvoře stále vzpomínali na slávu Šalamounova, Davidova či Saulova dvoru, je pochybné. Překvapivě přesvědčivý je portrét židovské dívky Ester/Hadas. Ač film nedisponuje oslnivě přesnými či velkolepými kulisami, neokázale předvádí dívku, která svou krásou, pokorou a svěží inteligencí získá přízeň pyšného krále a díky své odvaze a víře je jí dána možnost zachránit svůj lid. Postava Ester i Mordechaje se mi moc líbila. Adaptace ale disponuje řadou klišé. Např. Davidova hvězda - už by to mohl filmařům někdo vysvětlit, jak a kdy se tento symbol zjevil jako dodatečně propagovaný symbol židovství......Celkově jsem si to ale užila. Vzhledem k tomu, že jsem očekávala podobnou slátaninu jako byla Noemova archa s Voightem, tak velké a milé překvapení. Na digitální slátaniny, které tam vrazili, aby ušetřili, kašlu. ()

Reklama

Reklama