Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

akisha 

všechny recenze uživatele

Western nic moc teda... Renée byla hrozná, chudák, to jsem teda nečekala. Základní myšlenka jako ze Sedmi statečných byla OK, Ed s Viggem podávají standartně "tvrďácký" výkon plný dlouhých pohledů a krátkých vět, našlo se i pár pěkných scének a přestřelek a sem tam padne i nějaká ta hláška. Aspoň že si tam zahrál Jeremy, jeho bad-ass byl klasicky perfektní. 3:10 to Yuma se mi líbilo rozhodně mnohem víc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dva headhunteři s šerifskou hvězdou, přátelé na život a na smrt přichází do města, kde vládne zločinecká banda Jeremyho Ironse. Pozvali je sem radní města poté co banda popravila předchozího šerifa a jeho pomocníky. Bragg a jeho banda hned od počátku tuší, že od teď to bude jiné, že Virgil a Everett jsou jiná káva, navíc je předchází pověst pistolníků s pevnou rukou. I když je banda v přesile, nechce si s dvojicí strážící zákon hned tak někdo něco začít obzvláště po první potyčce, která bandu stála 3 muže. Situace se mění příjezdem René Zellweger, která šerifa okouzlí a on se do ní zamiluje. Jenže René je mrcha a jak řekl sám Everett ,,ojede všechno co není mršina''. A tak přátelství obou mužů zákona je zkoušeno ženou a i následnými událostmi k nimž její přítomnost výrazně přispěla a značně je zkomplikovala (jak už to tak chodí). Film má vskutku hvězdné obsazení a Harris, Vigo i Irons si své pistolníky zahráli s gustem. René nám k tomu navíc nabídla holou bílou zadnici při koupání v potoce... Interiéry i exteriéry byly krásné a pouštnímu městečku, železnici i klasickému americkému union expresu nebylo co vytknout. Jen ten děj se mírně vleče a celé je to takové spíše konverzační ... I když vám u toho srdce divoce v kruku tlouci nebude, přesto můžete s tímto psychologickým westernem strávit vcelku příjemné odpoledne. Tři záclonky s květinovým vzorem - průhledné. * * * ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí, staromódní a elegantní western. Western, ve kterém se správní muži nepotřebují ohánět bouchačkama, aby si dokázali vybudovat respekt a ve kterém slovo "čest" ještě neztratilo svoji váhu. Výborně napsaný, labužnicky zahraný, režijne pevně vedený, s krásnou hudbou a kamerou, která i ze zaprášené prérie dovede udělat ten nejkrásnější kousek země. A že se příliš nestřílí ?A když už, tak nehezky rychle? O tom to přece je... V podstatě nemám výtek... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Western dle mého gusta potřebuje spoustu chlapáckých hlášek z charizmatických úst, kosmickou rychlost tasených koltů a děvu vlhnoucí v hrdinově náruči. Z Appaloosy se ke mně dostavily charizma i hlášky ve velmi slušném balení, ale s kadencí střelby by patrně nebyl spokojen ani zarytý pacifista a děva by taky nemusela padat do všech náručí, které po cestě potká. Také bych ocenil, kdyby si děj občas odskočil ze zaběhlé šablony k nějakému překvapení, ale na druhou stranu mne hrozně potěšila upřímná chvilka, kdy chlap přiznal své vyvolené, že věří spíše svému parťákovi, než jí. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Podle mě opravdu zbytečný film, i když jsem se na něj těšil a to především díky hereckému obsazení. Ed Harris a Viggo Mortensen to sice táhnou, ale vypadají přitom, že jdou v teplákách koupit chleba do sámošky. Chybí tomu atmosféra a film postrádá něco, čím by uchvátil. Renée Zellweger je křečovitá, jako by se jí chtělo každou chvíli na záchod a Jeremy Irons vystupuje taky průměrně. Zápletka je nudná a dialogy jsou většinu tupé a někdy doslova stupidní. Ed Harris film natočil podle pravítka/manuálu, ale nějak zapomněl, že tohle na dobrý film nestačí. Nic zvláštního se tak nakonec nekoná a i přes herecké obsazení si na tento film už zítra nikdo nevzpomene. 3:10 to Yuma nebo The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford jsou oproti tomuto snímku nebe a dudy. Ed Harris mě tentokrát jako režisér zklamal. (6/10) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Ed Harris původně chtěl, aby jeho postava měla vlasy. Vybral si paruku a dělal s ní kamerové zkoušky, ovšem nakonec se rozhodl raději hrát holohlavý. (HappySmile)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama