Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neal Down (Aaron Stanford) pracuje jako manažer v cereálním baru (můžete si vybrat klasické corn-flakesy nebo něco stylovějšího, pročež vám budou naservírovány v misce zalité mlékem). Neal Down je však také nadějným muzikantem, který se pořád jaksi nemá k vydání své první desky. K inventuře jeho životních priorit ho přiměje až kompilace dvou faktorů – konkurenčního cereálního baru a extravagantní šatstvo jako na běžícím páse měnící přítelkyně Miss Pussy Katz (Zooey Deschanel). Kapitalismu, láska a umění - to jsou hlavní témata této lehce bizarní romantické komedie. (Matty)

(více)

Recenze (17)

Matty 

všechny recenze uživatele

Protikonzumní konzumní komedie, lehčí než miska ovesných vloček zalitých mlékem. Zooey Deschanel mě opět fascinovala roztodivnostmi, jež na sebe navlékla, nikoliv svým herectvím, což jí nezazlívám. Ten pohled vždy stojí za to. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No co Vám budu vykládat. Jediný důvod, proč jsem si film pustil, je Zooey Deschanel. A jelikož ji, řekl bych, z jiných filmů už docela znám, tak moc dobře vím, že ona tu nehrála Miss Pussy Katz, což je mimochodem absurdní a přesně to k ní sedí, ale že si tu střihla sama sebe, v což jsem vlastně i doufal. Ulítlá anti-komedie, která z bláznovství dělá přednost. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Falkes je komédia, ktorá nedokáže nikoho uraziť. Flakes je romantická komédia o tom, ako silná láska pretrvá aj po neúspechoch v práci. Flakes je film o tom, že šéfovať svojej polovičke nieje veľmi dobrý nápad. Nemusím nejak americký životný štýl, a to je dôvod prečo som nedokázal preniknúť do každej skrytej myšlienky do každej narážky. Čo ma však upútalo najviac bola moja obľúbenkyňa copatá Zooey, ktorá je tu k zožratiu. Konkurenčný boj medzi dvoma cereals-barmi, kde ľudia prebehujú z jednej strany na druhú, fanatizmus do histórie cereálií, či pár vydarených fórikov s filmu spravili príjemné prekvapenie. Avšak nie každému tieto cereálie zachutia. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si pomoct, ale tady musím lehce nadhodnotit. Kvůli okouzlující Zooey Deschanel (jejíž postava mě ovšem část filmu iritovala snad ještě víc než ta v 300 days of Summer), kvůli atmosféře malých zapadlých klubů a krámků, kvůli panoptiku méně či více zajímavých postav a hlavně kvůli tomu ničím nezkaženému pohledu na svět, s kterým bych se v mnohém rád ztotožnil. Nezabíjejte v sobě originalitu, ať si myslí kdo chce co chce. // 70% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Takový ten rozespalý "cool" filmeček, kde vše se děje jakoby jen tak mimochodem, lidé se neberou příliš vážně, nekazí legraci (a baví je trička s nápisy, že intelektuálové ji kazí), nosí vytahané svetry a užívají si tu svoji romantiku skromného štěstí kdesi ze zapadlého rohu Francouzské ulice. No prostě klišé ve stylu klipů od Green Day, ale s příběhem (který mne však nijak nezaujal). 30% ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nezabudnuteľný film (prvý krát som pozeral film s anglickými titulkami), v ktorom sa objavila Zooey Deschanel. V celku netradičný námet, premenený na skvelú komédiu o cereáliách. Zooey sa nám tentoraz predstavila ako Miss Pussy Katz, extravagantne obliekajúca sa priateľka manažéra cereálneho baru a nádejného muzikanta. Toho však postavila pred vážne rozhodnutie – buď konečne vydá svoj prvý album alebo… ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

„ZASRANÝ KAPITALISTA!“ Nerdi od cereálií. Milá, ľahkonohá komédia so sympatickými hercami a dobrým nápadom. Možno by celý ten koncept lepšie vynikol v sit-come, kde by sa dali jednotlivé prvky/situácie dali vyťažiť viac na dreň. Ale u mňa spokojnosť a pohodový filmík, pri ktorom som vypol a dobre sa bavil. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

V základu velice milá, příjemná a kouzelná podívaná, plná voňavých a křupavých vloček s příměsí varovného poselství nejen před konzumním způsobem života, ale i upozorňující na nelad v pořadí našich životních hodnot i priorit a s tím souvisejícími zcela zbytečnými konflikty našich zájmů, vztahů a komplikacemi v naplňování snů. Filmu Flakes chybí určitý náboj, který by diváka účinně zasáhnul, a je tak postaven pouze na poměrně originálním námětu a sympatickém obsazení, což funguje dobře. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Marně hledám, co bych filmu vytknul... Snad možná ta Zooye mohla .. no .. být míň divná :). Film mi hrozně moc sednul. Žádné hloupé hrdinství, žádná trapná romanťárna. Obyčejný příběh, obyčejných lidí na pozadí problému naprosto neobyčejného obchůdku. Kouzelné! Strašně moc to na mě zapůsobilo. Ten krám neměl chybu a je metaforou pro tolik vnitřních pocitů, že mi během filmu několikrát vypovědělo srdce. Nemůžu nedat 5*. Nejde cokoliv vytknout.. Ano, je to film jiné kategorie a tak ho taky hodnotím, ale na to, o co jde, mi nikdy z hlavy asi nevypadne.. a až se tak stane, hodnocení snížím... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Taková hezká komedie o malých křupavých věcech zalitých mlékem s příjemnou hudbou. Vlastně všechno, co potřebujete vědět už napsal Matty. Film od Freakies pro Freakies. ()

muskcz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to v základu potěšilo. Bohužel, jak už to tak u podobných komedií bývá, 65% narážek na americkou popkulturu jsem prostě nepochopil a přišel tak o značnou část vtipu, který film nabízí. Proto dávám jenom 3*. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Z přesně tohodle typu filmů jsem vždycky strašně nasranej. Obří agitátorská nesmyslnost, která na plnou hubu vyřvává svoje zaměření, že peníze jsou špatný, republikáni jsou svině, bejt chudej hippiesák je super a bejt pozér a na všechno nadávat je to nejlepší co se může dělat. Hlavně pak ta hlavní postava jakéhosi Aarona Stanforda. Ztroskotanec, kterej se plácá jako prodavač v cereálním baru, CEREÁLNÍM BARU !!!, ze všeho nejvíc nesnáší kapitalismus a nejradši by navíc nahrál svoje stupidní cd, což je mimochodem straašně originální nápad. Jako pravicového konzervatistu mě to pěkně nasralo. Jedna ubohá * za Zooey. ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, zábavná a značne odľahčená komédia, ktorú si je naozaj najlepšie dať ráno popri raňajkách, ideálne cereáliách. Film nemôže nikoho uraziť, no bohužial ani nadchnúť. Tu sa nehrá na kadenciu gagov či neobvyklých situácií. Práve naopak, téma je taká malicherná ako samotný názov a celý film si udržuje uvoľnenú atmosféru. Scenár sa nikam neponáhľa, postavy sú príjemne svojské a „feel-good“ pocit kaviarne s ceráliami cez tú obrazovku doľahne aj na vás. ()

walsidal 

všechny recenze uživatele

Rok 2007 byl pro Zooey Deschanel herecky mimořádně plodný: Hrála například v „Most do země Terabithia”, „Go Getter“, „Good Life“, malou roli měla i v „Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem“ a taky hrála ve filmu „Flakes“. Je to lehce absurdní komedie o hudbě, o lásce, o konkurenci, o oddělování práce a soukromého života, ale hlavně o cereáliích. Bizarnost obchodu s cereáliemi včetně jeho svérázného personálu i zákazníků tak trochu připomíná obchod s gramodeskami ve filmu „Všechny moje lásky“ s Johnem Cusackem… ()

Reklama

Reklama