Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh patnáctiletého chlapce Dolfa, který se čirou náhodou přenese v čase ze současnosti do 13. století. Dolfova maminka je vědkyně a poté, co se s ní jednoho dne pohádá, zneužije Dolf její nejnovější vynález – stroj času – k tomu, aby se dostal včas na fotbalový zápas. Ale místo toho se ocitne ve středověku. Zde se snaží vyhnout tzv. Dětské křižácké výpravě, jež se podle historiků uskutečnila v roce 1212. Narazí na skupinu osmi tisíc dětí, které se vydávají po staré římské silnici směrem k Jeruzalému, aby pomohli Svaté město „osvobodit“ od muslimské nadvlády. Dolf se stává jedním z těchto dětí. Kdyby nenarazil na dívku Jenne ve svém věku, byl by naprosto ztracen. S její pomocí však postupně přichází na způsob, jak se vypořádat s nástrahami života ve středověku. Dolf se dokonce proti vlastní vůli stává jedním z vůdců celého tažení. Kněz Anselmus je přesvědčen, že tohoto chlapce seslal sám Bůh. Ale měl by Dolf vložit své úsilí do náboženského snažení? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (43)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Neznášam príbehy o konforntácii histórie a reality a križiacke výpravy sú mojim obľúbeným dejinným úskom. Ale na námet tohto filmu fakt nemám dôvod nadávať. Križiak v džínsoch by sám o sebe nebol zlým filmom, keby sa do neho investovalo viac peňazí na lepšie kostýmy a výpravu, na známejšie herecké tváre s presvedčivejšími výkonmi a keby ho spravili dospelejším. Ono poslať teenagera zo súčastnosti za detskou križiackou výpravou a konfrontovať ho so stredovekými rovesníkmi je riešenie dostatočne nosné len na slabučký rodinný filmík. Čím Križiak v džínsoch je. (50%) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Aktivuji cestu časem s 48 hodinovým cyklem návratu. 15-07-1212.. ,,Ahoj, hledám fotbalový stadion“.… Po římské silnici k branám Jeruzaléma kráčí armáda nevinných, jejichž modlitby přinesou mír. A tu mezi nimi borec s trikem od Nike a peněženkou plnou kreditek. Ten se zákonitě v časech, kde ,,vůle Boží je vše a nikdo nezná vůli Boží“ musí stát rytířem. Zapomeňte na jakýkoliv ,,butterfly effect“. Prostě si jen někdo chtěl udělat prdel z minulosti. Jo a jestli si myslíte, že budou odvázaní alespoň děti, tak zapomeňte! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Středověké prameny popisující dětské křížové výpravy jsou zpochybňovány? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak ano, čekal jsem to výrazně horší a Nizozemci celkem překvapili, ale samozřejmě je to film hlavně pro děti. Kdo má rád cestování časem, jistě ho tento snímek potěší. * * ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám rád silne kyslé utopence, chladné pivo a dobré historické filmy. Náladu mi vie pokaziť, ak jedno očko z tejto reťaze vypadne. Pre včerajší večer zlyhal ten film. Vyberal som len podľa názvu (ktorý ma zaujal) a čakal som kvalitne spracovanú tému krížovej výpravy. Bohužiaľ filmári z Beneluxu sa rozhodli spracovať tú pre mňa najmenej zaujímavú - detskú a aj to spôsobom vyslovene infantilným. Film teda prenechávam dorastencom a ja idem hľadať ďalej. (WTF 60%?) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už len názov napovedá o akú hatlaninu ide. Spojiť fantasy, sci fi a históriu, to je menej chutné ako rómsky psí guláš. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem hodně podprůměrný youth-time-travelling film a ono to zatím vypadá na guilty pleasure. Po třetí projekci dodávám: Ultimátní guilty pleasure :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stroje času nemám rád a pokud se jejich prostřednictvím aktéři vydávají do středověku, jenž patří k mým oblíbeným historickým epochám, rvu si vlasy. Jediní cestovatelé, které snesu, jsou pan Brouček a Yankee z Connecticutu. Rytíř v džínách se vzhlédl spíše v tom druhém, ale bohužel to obalil americkou klišé mastnotou, ačkoliv snahu o jakous takous věrohodnost mu nelze upřít. To a několik celkem působivých scén z dětského tažení jsou tím kladným, co jsem si tu našel. Bohužel ten zbytek je bída, včetně hereckých výkonů. Nepomohly ani dvě známější jména Emily Watsonové a Udo Kiera. Navíc si pořád lámu hlavu s tím, pro jakou věkovou skupinu je tento film vlastně určen. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč ta hudba připomíná Piráty z Karibiku, moc se do tohoto filmu nehodila. Mám rád cestování časem, ale todle se zdálo být moc náboženské. Čekal jsem jak to dopadne a nepřekvapilo to. Jo, a režisér je fanda do fotbalu, nebo ne? ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Je třeba si uvědomit, že ne víra, nýbrž zneužití víry je špatné. Už už to osmdesát procent filmu vypadalo jako kritika víry ("je vůle boží dát 25 dětí do otroctví, je vůle boží, když jsou nemocní a umírají", ale vůle boží už nebyla, když měly děti hlad a nebylo pro ně dostatek potravy: "chceš-li, nakrm je"), která ale sama o sobě nemůže za to, že je zneužitelná. Tak jako fotbal nemůže za to, že se fanoušci na stadionech rvou. Každému musí být jasné, že víru zneužívají jen "ti výše postavení" vůči lidem, kteří nejsou vzdělaní - neumějí číst a psát (čímž pádem jsou odkázáni jen na "moudrost" druhých, těch vzdělaných). Proto musí být jasné i dospělým, kteří se dívají na tento film se svými dětmi, že je o tomto musí poučit. Proto děkuji závěru filmu, který udělal z mnicha vedoucího dětskou křížovou výpravu odporného zneuživatele moci, jenž chtěl tisíce dětí prodat do otroctví. A to prosím pod rouškou církve a jménem Boha. Bůh a víra v něj není nijak špatná, špatná je zneužitelnost víry - a to pod jakýmkoli ospravedlněním. PS: Kdybych měl teenagerovský věk, dal bych tři, ale faktem je, že film Timeline byl daleko lepší a propracovanější. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek na zkouknutí, který v sobě zobrazuje pro mě zajímavou věc - cestování v čase. Je zde kontrast mezi myšlením ve středověku a v současnosti. Navíc tu funguje stroj času - BOMBAAA :-) Jen tak na okraj se sluší napsat, že je to určeno spíše dětským divákům.. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějná dějová kostra (nijak převratná, ale cestování v čase má pro mne neodvratně neodolatelnou příchuť), potažená peklem televizní výpravy a toporného herectví. Známější tváře Udo Kiera i Watsonové nepochopitelně bez využití. Pokud někdo při produkci tohoto filmu usiloval o atmosféru 13. století, těžkým způsobem selhal. 40% ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

No, je to skutečně pro děti ... ale přesto - tak úplně naivní by to být nemuselo (klasickým zákonitostem typickým pro cestování časem se tvůrci na míle vyhnuli). Hlavně posledních pět minut, to je fakt utrpení. V rámci žánru a cílové skupiny za 5/10 ()

7trpasliku 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy viděli film, kde by byla spojena všechna filmová klišé? Mně se to povedlo, ve Student Agency, z Prahy do Brna :-) Kvůli hlavnímu hrdinovi prohraje jeho tým zápas ve fotbale. On jde ke své matce, která zrovna pracuje na stroji času :-) Chlapce nenapadne nic jiného, než že se vrátí o den zpátky, aby v zápase neudělal tu stejnou chybu. Omylem se ale přenese do 13. století. Zde ho napadne banda pobudů, ale našeho hrdinu zachrání jistá dívka. Jak se dá čekat, tito dva se nakonec dají dohromady, ale ještě předtím stihne náš chlapec zachránit všechny účastníky dětské křížové výpravy. No prostě jsem nevěřila vlastním očím! Jednu hvězdu dávám za tu neuvěřitelnou kýčovitost. ()

Reklama

Reklama