Reklama

Reklama

Maeumee

  • Jižní Korea 마음이... (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sourozence Chan-yi (Yoo Seong-ho) a So-yi (Kim Hyang-gi) opustila matka, proto žijí na vlastní pěst. Chlapec Chan-yi má 11 let a jeho sestra So-yi necelých 6. K narozeninám jí daruje psa a splní tak její přání. I přestože jsou chudí, žijí šťastně. Vše se však mění po tragické nehodě... (Denila)

Recenze (7)

May 

všechny recenze uživatele

Jestli neco opravdu nenasnim, tak jsou to filmy pro deti, kde je zazracne inteligentni pes, kteremu se nekdo po celou dobu snazi co nejvice ublizit. Takovych filmu je spousta a jeden je hloupejsi nez druhy. Maeumi (Srdce - prekvapive jmeno psa) mozna neni az tak hloupy jako jeho americke klony, ale strasnejsi film ve svem zanru tezko pohledat. Rodinne drama cilene zamerene na male deti, ktere je tak katastroficke a plne nasili a smrti naprosto nevinnych zviratek a deti, s koncem, kdy se vekere nadeje rozplynou, protoze vsechno dopadlo naprosto spatne, bych detem opravdu v zivote nepoustela, protoze jsem si jista, ze by z neho mely hruzu, nocni mury jeste pekne dlouho a cely zbytek dne by probrecely nad hruzami a nespravedlnosti toho, co videli. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si původně v blízké době nehodlal vůbec pouštět, jelikož obrázky k němu slibovaly infantilní slaďárnu pro nejmenší, z které by mi bylo akorát trapně. Leč koment korejské kolegyně vzbudil mou zvědavost. Bohužel... Nevím, zda-li je Maeumi hloupé jako americké snímky pro nejmenší, jelikož všechny ty Lassie a Beethoveni dávno milosrdně zmizeli z mé paměti, ale jistou dávku přiblblosti mu nelze upřít. Spolu s prvoplánovým a křečovitým citovým vydíraním, které se naprosto míjí účinkem, a na dětské drama příliš nekorektními nechutnostmi (scéna, kdy děcka jásají na horské dráze, se střídá s pohledem na klec, kde jeden pes zakusuje druhého ad.) má na svědomí, že na Maeumi po zhlédnutí raději hned zapomenete. Jestli je takový film v Koreji opravdu určený pro děti, tak pochybuji o soudnosti distributora a filmové komise, která tam dohlíží na přístupnost. Pro Asie chtivé děti je tisíckrát vhodnější třeba taková hongkongská hovadina s mluvícím broukem, Bug Me Not. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Již na počátek musím poznamenat, že nevím, kde kolegové nabrali že jde o film pro děti. Jestli se film podobá jinému snímku, mnohem spíše než Beethoven jde o japonské Grave of the fireflies. Celý příběh je místy sice poněkud přetažený, jak je v novější korejské tvorbě běžné, nicméně hluboký a ve své kráse velice zdrcující. Obvzláště koncem na mne snímek velice zapůsobil. Viděl jsem podobné snímky s lidmi, viděl jsem podobný snímek s koněm - proč by nemohl být se psem? **** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na zaciatok je asi dobre si ujasnit, co mozete od tohto filmu cakat. Nejedna sa o prizemnu detsku komediu typu Beethoven. Aj ked trailer sa snazi tento dojem vyvolat. Pritom je svinsky zostrihany z prvych par minut filmu.Dokonca ani o srdcerivny pribeh typu Hačiko. Asi najviac mi to pripomina film Slumdog Millionaire. Len si odmyslite tu sutaz a pozitivnu atmosferu toho filmu. Toto je cistokrvna depka. Hlavna dejova linka teoreticky nie je zla. Pribeh o tom ako chlapec znova najde lasku voci svojmu psovi po tom, co kvôli nemu prisiel o poslednu dobru vec, ktoru v zivote mal a o psovi, ktory sa rozhodne obetovat hoci aj svoj zivot za to, aby jeho lasku znova ziskal. Problem je, ze scenarista si na hlavneho detskeho hrdinu vymyslel vsetky mozne rany osudu, ktore ho napadli. Smrt jedneho z rodicov, bezcitnu matku, ktora sa o neho nestara a kopu dalsic veci, cim prepiskol mieru unosnosti. Po chvili som si uz len hovoril s akom dalsou pohromou scenarista este prekvapi. Neprestal prekvapovat az do konca. Reziseri (hm, dokonca dvaja) sa tiez nevytiahli. Niektore sceny sice dokazali vybalancovat akurat, takze ma dokazali dojat, ale ine totalne prepiskli a vysledkom bolo, ze som zostal znechuteny. Takymto typickym prikladom je scena v ktorej zaspineny pes potom, co presiel desiatky kilometrov, aby nasiel svoj pana, smutne hlada zradlo a do toho zabrnka na husliach neskutocne dojemny motiv. Takze pocas celeho filmu sa u mna stredali pocity absurdnej trapnosti, znechutenia a dojatia. Nakoniec film hodnotim neutralne 5/10, ale ten film nie je po ziadnej stranke neutralny, ale prave naopak. Ide az prilis za hranu. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Skutečně nemám ráda filmy se psy. Jediné co mi to dá, tak smutnou náladu. Film vám nabídne pohled na chlapce, který nakonec nemá nic jiného než svého psa. Věrný přítel, bez kterého by se neobešel. Ovšem co se nestane, pes zemře. Takových filmů je mnoho a mě nikdy tyto typy nepadnou. ()

L-wyz 

všechny recenze uživatele

Jen bych doplnil komentář uživatele tombac: Raději než Bug Me Not doporučuji třeba filmy Hinokio, Fan Chan, Lovely Rivals, When I Turned Nine, The Great Yokai War, A Tale of Mari and three puppies, Světlušky nad řekou nebo Paco and the magical picture book. ()

Reklama

Reklama