Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opuštěná domovnice Toni Collette se snaží přijít na to, proč zrovna ona musela najít tělo mrtvé dívky na svém prahu. Bezradně chodí po bytě a sleduje se v rozbitých zrcadlech. I na dalších sedm lidí čeká lehká životní změna, když se dozví, že jejich příbuzná, kamarádka či náhodná známá zemřela. Právě ona je spojovacím článkem pro náhledy do života sedmi žen. Pomocí jejich putování potemnělým městem utváří dojem, jak asi žila, co ji bavilo a proč vlastně skončila mrtvá na silnici. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To víte že Vám tu kvalitu budu žrát...vždyť se tu najdou uživatelé, kteří tomu pět hvězdiček vrazí...ale až někdy jindy, jo? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Karen Moncrieff film nezvládá a všechny části jednoho velkého příběhu o mrtvé dívce působí odtrženě a nesourodě. Není tam žádná vnitřní myšlenka a film pouze ukazuje, co se stane, když zemře neznámá dívka. Občas je nějaký příběh zajímavý a divák se dozví něco nového, ale je mu to k ničemu, protože postávám se nedokáže dostat pod kůži, protože se velmi rychle střídají. I když obsazení zní zajímavě, taková Briittany Murphy se ve filmu spíše jen mihne a James Franco taky není zrovna v celém filmu. Celkově je to zklamání, které zachraňuje jen občasná slušná atmosféra. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy mám slabost pro filmy, které mě svým způsobem vyvedou z míry a tenhle k nim rozhodně patří. Ta čtvrtá hvězda je za ženské role.......vynikající předváděčka. A režie v rukou taktéž ženy:-) Znám jednoho uživatele, který by na to řekl : " TO NEMÁ CHYBU". ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

film.. pět příběhů.. pět žen.. jedna tak trochu mrtvá.. a jedna konsternovaná myšička.. sice ví moc dobře, co viděla, ale neví, jak to má říct.. není recenzent.. jen člověk, co se snaží dívat a vnímat všemi smysly, a tak režii, kameru, střih, sbírku ocenění, tržby i jídlo z cateringu opět vynechá.. jak to jen říct..? a tak sedí a pročítá vaše názory, vaše postřehy a narazí na koment jednoho z vás.. "na to, aby byla žena mrtvá, nemusí být nutně po smrti"... není potřeba hledat dál.. stačí jedna jediná věta.. díky za ní! všem ostatním přeju méně plytké životní příběhy, případně řádně dramatické pointy...:o) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený look nezabrání tomu, aby se nesourodé epizodky nějak zásadněji propojily a sic je právě pojí úmrtí mladé prostitutky, nemají dostatečný vnitřní náboj, který by diváka hlouběji oslovil. Myšlenkově sice zajímavé, takže to, že skončil jeden život a jiné možná někde lépe „znovu“ začnou, je sice fajn věc, ale ony kritické okamžiky jednotlivých postav prostě nefungují. Režisérka Karen Moncrieff nezvládá v divákovi vyvolat touhu po dalším střípku skládanky, ze které se stává tak trochu „módní“ vlna. Pod kůži se tak dostanou leda slušivé herecké výkony, zejména pak Toni Collette, Rose Byrne či (ne)mrtvé Brittany Murphy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mozaika príbehov, ktorá priamo či nepriamo spája nájdená mŕtvola, je pokus, ako zhodiť z trónu majstra týchto príbehov A.G.Iňarrita (21gramov, Babel...). Z veľkej časti sa to režisérke darí, film má slušné herecké obsadenie a miestami aj dobrú atmosféru. A to "miestami" je hlavný problém. Príbehy nie sú vyvážené, niektorý je zaujímavý viac, iný menej a dohromady nedokážu vytvoriť nejaký nezabudnuteľný celok. Celkovo ale ide o celkom vydarenú psychologickú drámu, kde prevládajú dlhé zábery s minimalistickou hudbou, čo môže pripomenúť film 21 gramov. Film rozpráva smutný príbeh, ktorému sa oplatí naslúchať, pretože je hodnoverný. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mozaika pěti životních příběhů spojených jednou mrtvou ženou. Celkem chápu, že od homo sapiens s chromozomy XY film převážně dostává po čuni, on je holt nastaven na citlivější ženské vnímání, co nepotřebuje kvílení pneumatik, praskání kostí, frenetickou střelbu, ba dokonce ani údernou pointu. Každého nemusí bavit sledovat, jak se ušlápnutá puťka nechá terorizovat vlastní nemohoucí matkou, jak laborantka z pitevny trpí kvůli dávno zmizelé sestře, jak si hajzlova manželka poradí s novými poznatky o svém muži, co prožívá matka oběti... a kdo vůbec byla ona oběť? Střípky informací se složí do smutného obrazu, který má v mozaice pár nevzhledných, špatně padnoucích kamínků, ale jako celek se mi líbil a dostal se mi pod kůži. 73% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná. Některé příběhy jsou lepší, některé zase horší, ale nutno říci, že jsou velmi emotivní. Povedené drama, které stojí za to, ale nic mysteriózního jsem tam teda neviděl. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film sestavený z pěti příběhů, z kterých se máme vše dozvědět. Neříkám, že to nebyl zajímavý nápad, jenže.... jenže vše je tak zdlouhavě bezdějové, čekám, že se stane něco převratného a ono nic. Na začátku stejně víme co se stane a ostatních 80 minut je prakticky zbytečných. každopádně 50%. Hudba Adam Gorgoni. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 2/10/// +obsazení, herecké výkony -zpracování/// Velká očekávání se proměnila ve velké zklamání. Hodně jsem se na tento film těšil. Především na Brittany Murphy a vlastně i další známé tváře. Bohužel je film dějově silně roztříštěn a nesourodý. Mnohdy mě jednotlivé scény splývali do sebe nebo jsem hned nepoznal, že už se odehrává děj někde jinde s někým jiným. Rovněž vyprávění od konce k začátku je v tomto případě hodně zmatečné. Nejpodstatnější je, že jsem se nudil a nevytrhli to ani skvělé herecké výkony./// Celkem 29%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná depka. Bohužiaľ, tá vec s mŕtvym dievčaťom v konečnom dôsledku moc nefunguje a výsledkom sú nie úplne dotiahnuté príbehy, ktorým tak trochu chýba spoločný menovateľ. Výborné herečky to ale sčasti vynahradzujú. Poviedka s Toni Collette sa mi páčila najviac. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani vďaka super nabitému obsadeniu hviezd a známych ksichtov nie je film Mrtve dievča žiadnou nezávislou bombou, ktorá by spôsobila niekde v Sundance zemetrasenie. Pekne vymyslené to je, je na konci nad čím rozmýšlať, ale pocit nejakej katarzie, alebo hlbokého emocionálneho zážitku sa bohužial nedostavil. Deň pred Dievčaťom som videl The frozen river a tá mi pripadala profesionálnejšia a uveriteľnejšia. Keď sme teda pri tých nezávislákoch. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Mozaika potemnělých příběhů, v nichž vystupují do popředí především ženy, do jejichž života zasáhne vražda jedné dívky, kolem níž se vše točí. Žena, kerá ji najde, patoložka, která ohledává její tělo, manželka muže, který ji zavraždil, její matka, ty všechny si projdou kritickým životním okamžikem, se kterým se vypořadají podle svých osobních předpokladů, vlastností a morálního kreditu. Těžko lze nějakou z nich odsoudit, spíše jim lze vyseknout poklonu, jak s prekérní situací naloží. Mužské postavy jsou zde opravdu jen téměř kulisy, ani samotná postava vraha není nějak rozebrána, můžeme se jen domnívat, proč se toho zločinu dopustil. Závěrečná povídka z pohledu zavražděné vše osvětlí a dovysvětluje jednotlivé nejasnosti. Byl jsem překvapen, jakou roli dostala Toni Collette, v takové poloze jsem ji dosud neviděl. Rose Byrne ty narušené a depresím podléhající dívky už má zažité pod kůží. Moje oblíbenkyně Brittany Murphy ční nade všemi. Je škoda, že ještě nedostala příležitost v nějakém velkém filmu, věřím, že by se jí zhostila na výbornou a zařadila se mezi elitu, určitě do první ligy patří. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dvě z linek mi tu příliš neseděly. Dejme tomu, že ta s Toni Collette se ještě dala s přivřenýma očima akceptovat, ale linie s Rose Byrne tu byla jen proto, aby film neskončil po hodině. Fajn je místy depresivní a špinavá atmosféra a samozřejmě se tu sešla slušná řádka výborných hereček, takže nakonec se na to dalo víc než jen koukat. Ale mohlo to dopadnout lépe. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Príbehové "puzzle" sa v súčasnej kinematografii tak trochu zvrhlo do samoúčelnej "módy", ale Mŕtve dievča by som zo samoúčelnosti nepodozrieval. Komentáre niektorých kolegov sa obúvajú do nesúdržnosti a nepreviazanosti jednotlivých častí mozaiky, lenže presne takto to Karen Moncrieff podľa mňa chcela. Jej príbeh totiž nie je lúštením detektívnej krížovky, kde nás má každé ďalšie vyplnené políčko priblížiť k tajničke. Dúfam, že ma nikto neosočí zo spoilerovania keď poviem, že každá jedna kapitola filmu hovorí inými slovami to isté: na to, aby bola žena (dievča, matka, dcéra etc...) mŕtva, nemusí byť nutne po smrti. Samota, odcudzenie, strach - to všetko sú len iné tváre smrti - a ten karneval masiek sa, žiaľ, deje za nášho života. Aj preto je Mŕtve dievča najsilnejšie a najpresvedčivejšie práve v nedopovedaných etudách a zdanlivo ničnehovoriacich, často useknutých náčrtoch . Najprekreslenejší a najdoslovnejší je práve posledný príbeh venovaný samotnej "mŕtvej" hrdinke - a je žiaľ aj najslabší. (Keď Krista, šľapka z ulice, utešuje po telefóne svoju čerstvo zmlátenú "kolegyňu" a zároveň milenku a sľubuje jej, že spolu utečú z toho skurveného sveta - na otázku kam, odpovie, že tam, kde sú oblaky a stromy - v kontexte celého filmu toto vypasené klišé doslova zasviní celý zvyšok filmu.) Za normálnych okolností by to boli tri hviezdičky, tou štvrtou len pomáham tej mŕtvej babe z blata nepochopenia... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem teda cekala vic. Neprisel zadnej zvrat, zadny propojeni (krome postavy zemrele). Film nenabizi nic, co bychom uz nevideli jinde. Herci jsou ale fajn a jako filmova vypln na sobotni pulnoc u telky, to docela slo. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý zlepenec príbehov, ktorý sledujeme prakticky od konca(nájdenie tela) až po začiatok(ako sa to stalo). Päť príbehov, ktorých sa osud mŕtveho dievčaťa určitým spôsobom dotýka. Herecké obsadenie je vynikajúce - a aj keď herci veľa priestoru nedostali, dokážu zaujať. Najmä Toni Collette opäť potvrdila, že je taká herecká "chameleónka", ktorá dokáže zahrať naozaj všetko. Smutný film. A také nízke hodnotenie, ako má zatiaľ tu-na čsfd(54 %), si nezaslúži. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Už proto,že je vlastně herečka Britt Murphy skoro celý film mrtvá se mi to nechtělo pouštět.Neskutečným šokem pro mě bylo vidět její "mrtvolu" nesnáším takový pohled.Samozřejmě abych mluvila k věci tak tento film nebyl přímo špatný, ale vadil mi konec,který vlastně objasnil jak mladá slečna zemřela-čekala jsem něco pořádně šokujícího, něco co mě uplně posadí na židli jak se říká a ono nic...Líbilo se mi herectví již zmíněné herečky asi jako ve všem kde kdy hrála a neskutečně mě pobavila ve scéně s malou holčičkou - jak okouzlující.A abych dodala na závěr-nedokážu si představit hroznější pocit než ten ,který musela cítit matka mrtvé dívky...už po té době kdy vlastně zjistila,že má vnučku,kterou nikdy neviděla a sbližovala se s dcerou až po její smrti.. ()

Reklama

Reklama