Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh začíná tím, že se obyčejný chlapík, který zoufale hledá práci, začne chovat jako násilník, když se dá dohromady s vůdcem kultu, strýčkem Davem. Jejich prvním skutkem je vloupání do zábavního parku, ale zjišťují, že totéž plánuje i Taliban. Nastává chaos a Postal Dude se teď musí postavit nejen teroristům, ale také významným politickým osobnostem. (Filmbox)

(více)

Recenze (258)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě až zajímavý film:) Málokdy se sejde tak obdivuhodný režijní antitalent s tak pramalou soudností, ohromnou drzostí, arogancí a ještě k tomu poměrně solidním rozpočtem (přeci jen je vidět, že to nestálo deset tisíc dolarů). Postal je fascinující už z toho hlediska, že v něm Boll prvně ve své kariéře není jen filmařsky neschopný, ale současně je i okatě namyšlený. Na druhou stranu se mu v Postalu čas od času skutečně podaří vstřelit nějaký povedený vtip (třeba hledání klíčků mi přišlo jako roztomilý nápad). Samozřejmě většinu času vládne trapnost a naprosto nesmyslný průběh děje, je to ale (i na Bolla) tak přepálené a absurdní, že to vlastně docela dobře uteče… 30% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oceňuju tři věci: hudbu, kočku jako tlumič a fakt, že si Boll dokázal udělat legraci sám ze sebe. Jinak je to jeho typické dílo, ve kterém svou zmatenou režií zanechal jemu tak vlastní bordel. Uznávám, vymyšlené to měl dobře, ale ta nekorektnost je dost laciná a první půlka natolik zbrklá, až jsem musel ovladač hodit pryč, abych to neposunoval dopředu či úplně nevypnul. Docela to zachraňuje závěrečná půlhodina, která je takovým koncentrátem absurdity a absolutních ‚wtf momentů‘, až budete uvažovat nad tím, jestli to náhodou není schválně. Korunuje to závěr, který už je prostě z jiné dimenze diváckých zážitků. Ale nutno uznat, že je to zábavné. Nakonec slušné dvě hvězdy, možná taky za to, že Zack Ward je absolutní sympaťák a hraje stylem, že moc sakra dobře ví, o co běží. Dost dobře možná jako jediný na place. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Dungeon Siege už druhý film od Bolla, kterému s čistým svědomím dávám dvě hvězdičky. Chtěl jsem tři, ale nakonec jsem si rozmyslel. Přecijen je to Uwe Boll, a ten film je dost velká sračka, na to aby se mohl srovnávat s lecjakým jiným filmem, u mě ohodnoceným právě na tři hvězdičky. Postal možná není ani trochu podle hry, ale zato má v sobě něco, čím by se mohl chlubit i kdejaký solidnější film, má sílu v hlavní roli, kterou ztvárnil Zack Ward, herec, který přesně věděl co točí a sympatičtěji na diváka vystřelit nemohl, úžasně to všecko zahrál, s přehledem, v klidu a hlavně s rozmyslem pro vtip. Jestli koukáte na obaly k tomuto filmu, tak se neděste že se Georgie s Usámou drží za ruku a za nima vdáli svítí atomový hřib, takový tento film prostě je. Uwe Boll nesnáší ameriku, přestože mu to koprodukovala, a dává to svým pozérstvím jasně najevo. Ukáže se i ve filmu, a teď se podržte, tvůrce hry Postal ho tam bude chtít zabít. Rozhodně si troufám tvrdit, že tohle by se vidět mělo, když už ne kvůli tomuhle, tak určitě kvůli konci...Postal je prostě něco, co člověk vidí jednou za pár let, možná desítky. Něco co možná nikdy neviděl a ani nikdy neuvidí. Kupodivu to není po zpracování zas tak strašné, scénář je příšerný, to se dalo čekat, ale účelně, nejspíš, to by Uwe asi měl říct sám, a ještě bych rád dodal, že hudba do filmu překvapivě zapadá a ještě jednou podotýkám, že v závěru je s ní dokonalá souhra s dějem. Prostě pokud neuvidíte neuvěříte, že něco takového se ve světě může vůbec točit. Zack Ward a jeho smířená tvář je jasným důvodem, proč tento film vidět, když už nic jiného. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Za závěrečnou, uměleckou, satirickou, ironickou, šílenou, ale také geniální scénu prostě nemůžu dát méně než 1*. Uwe Boll dokazuje, že celý jeho filmový život je jen vtip. On chce točit filmy tak šílené a hrozné jak točí, pro něj to jsou klenoty a dokazuje to znovu a znovu. Tentokrát si i jako velký herec zkusí jednu roli, která je ironická až to není pěkné a možná se z něj pro někoho stane i "ten fašistický sympaťák, co se umí přiznat a udělat si ze sebe srandu", ale má jinou možnost? Dyť ho ve světě nebere vážně už snad nikdo a nevnímat jeho filmy jako absurdní komedie ani nejde:). Jinak je Postal plný nejšílenějších výmyslů, které povětšinou moc nerozesmějí a některé jsou až přehnaně kruté... Mimo to má tohle něco společného s hrou? Tento film je v 2% času vtipný a ve zbytku jen umírá největší počet lidí (především největší počet dětí) v historii filmu (Charlie Sheen teď musí natočit Žhavé výstřely 3: Topper na Harleyi :)) a je předváděn slepenec postav bez většího smyslu krom pochybné zápletky. Přesto ten konec... musíte vidět. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvy Uweho film, ktory ma dokazal miestami aj rozosmiat. A naozaj sa tu obcas objavia ako tak inteligencii zdialky mavajuce naznaky premyslenej ironie.... :) 3/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po HOTD nejlepší Uwe!! Chvílema to je opravdu docela vtipné a troufám si říct, že tam i je ta nihilistická atmosféra totálního ujetýho chaosu jako ve hře. Samozřejmě že film je o hodně mírnější a Uwe si myslí bůhvíjak to všechno neni hrozně cool a nekorektní a jak na všechny vyzrál. Je to sice blbost, ale oproti jeho jiným skvostům má Postal ohromnou přednost a to je hlavní hrdina. Ten zrzáč v hlavní roli je prostě dobrej. Sympaťák co by utáhl i mnohem lepší film. Je to celkem paradox, že Uwemu prospělo snížení rozpočtu a tudíž bezmoc najmout si všechny ty Slatery, Stathamy a Lokenový. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hru Postal2 miluju, takže na film jsem byla docela dost zvědavá, na režiséra nehledíc. Před tímhle opusem jsem od Uweho viděla jen übersračku Bloodrayne, ale na předsudky jsem se tentokrát vykašlala a vyplatilo se - Postal je vtipný, dokonale nekorektní nářez, který téměř nepřetržitě baví (v rámci Uweho schopností a ještě daleko za ním). Trochu zamrzí nevelký počet odkazů na konkrétní události/hlášky/věci/zvuky ze hry, ale těch pár zas o to víc potěší (kočička!) a navíc, když si Zack Ward nasadí brejle, je to Postal Dude jak vyšitej (jen ten kabát chybí). Výborný je i cameo Vince Desiho "cos to kurva udělal s mojí hrou?!" a vůbec celá ta část v "Malém Německu" (dětičky šup pod kytičky!). Závěr je pak už dokonalost sama a já, popuzena tak nízkým celkovým hodnocením, zaokrouhlím o jednu hvězdu vejš - Uwe si to za tohle svý "nazigold" rozhodně zaslouží. ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Boll pochopil, že když už musí Postal adaptovat, tak v silně satirickém duchu. Průšvih ale je, že se snaží zesměšnit všechno, točit krvavou akci a ještě pomrkávat na hráče. Zapomíná přitom, že to zvrácené kouzlo herní předlohy bylo ve volnosti. V rozhodování, zda si poklidně dojdu za zadaným úkolem nebo nasadím kočku na brokovnici a občasné podružné strefování se do Američanů jenom podpořilo atmosféru. Ale tady je právě tohle nenápadné pošťuchování dovedeno do extrému a tím pádem ztratí veškerou zábavnost, nemluvě o Bollově zdánlivě sympatickém, ale ve skutečnosti až trapně samolibém zviditelňování sama sebe. Jediným pořádným plusem je tak Sammy Bin Ládin a to je málo. Některé věci zkrátka pro film určeny nebyly. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak priserny to nebylo, ale porad to je dost slusna kokotina. Nejvetsi problem je, ze to krome par drobnosti nema s hrou vubec nic spolecnyho a pribeh je proste dementni. Aspon, ze tu sem tam padne naka slusna hlaska nebo se odehraje naka vtipna scena. A vsechny prestrelky jsou sice natoceny nic moc, ale jsou zabavny, strili se tu naprosto po vsem a ve velkym, takze skoda, ze jich tu je tak malo. Jinak herci jsou az na par vyjimek priserny. A hudba je docela slusna. Skoda, ze se Uwe nedrzel predlohy, mohlo to bejt zabavnejsi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Taková neškodná blbost. Překvapivě se tomu nedá moc co vytknout, snad jen až moc velká lehkomyslnost. Z Postalu se dalo vymačkat mnohem víc... Je tady všechno to 'šokující' - masakr harantů, přejetí mimina, headshot šikmooký babky, Bush, Usama a tak dál. Ale pořád v takový decentní míře, žádný vetší efekt z toho. Naopak skoro žádný gore a žádný kozy. Takže podprůměr. Tak ale hlavně, že si to Uwe užil. (screeny) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už nikdo nechce umírat umírat, pokud nedostane panny." Chudák Usáma a jeho kamarád G. W. Bush. Tohle si nezasloužili. Oni přece chtěli jenom válku, ropu a peníze, ale lidstvo to nedokáže ocenit. Ještěže to dokázal ocenit Uwe Boll a přihodil k tomu pochybující sebevražedné atentátníky, sexy nacistky z Malého Německa, mňoukající tlumič a Postal Duda, který v tričku s nápisem Peace dokázal rozstřílet cokoli. Já se u této hovadiny skvěle pobavil a kdyby přitom zemřelo o několik desítek dětí méně, tak bych tomu snad ještě jednu hvězdu přihodil. ()

EdaS odpad!

všechny recenze uživatele

Tak Uwe Boll nám natočil satiru na Ameriku. Postal by chtěl být strašně kontroverzní a černohumorný, takže nám hned na začátku servíruje svou verzi útoku na Dvojčata, pak taky osvětlí vztah Bin Ládina a George Bushe, odhalí nám, odkud bere Boll peníze na své filmy (poprvé a naposledy, co jsem se zasmál), nechá zabít spoustu dětí atd. Výsledek možná bolí víc, než co Mistr kdy natočil. Uwe Boll se nikdy nestane novým Edem Woodem prostě proto, že u jeho filmů se nebavíte tím, jak jsou špatné, ony jsou jen zoufale špatné. ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Postal to prostě posral... Že je to dějově absolutní nesmysl a scenáristický odpad, to už je u Bolla snad nepsané pravidlo, udivuje mě však, že člověk s doktorátem z literatury, jako je Uwe, nedokáže ani vymyslet příběh, který by držel pohromadě něčím víc, než jen sledem všemožných pokusů o vtip. Film nemá žádnou pointu, nemá dokonce ani nic společného s herní předlohou, dialogy jsou naprosto dementní s nevhodným a nevtipným používáním sprostých slov a celkově je to obrovská a zdlouhavá nuda. Postal není svěží komedie, neoplývá vtipnou ironií, trefnou satirou, ani úsměvnou absurditou, prostě ničím, vše je jen trapný a vtíravý pokus o vtip ala "člověče, teď se směj". American Pie dokáže alespoň z malé části svou přetaženou nechutností sloužit jako odpočinková zábava po těžkém dni v kamenolomu, Postal nikoliv. Symbolický jeden punťík dávám za úvodní "rekonstrukci" 11. září... 1/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bollův doposud asi nejlepší a nejzábavnější film (z těch, co jsem viděl, stále mi chybí jeho novější kousky, jako Tunnelrats, Rampage, nebo Blubberella)... Oproti předchozím filmům zde hraje důležitou roli jeden zásadní fakt, totiž že Boll k adaptované látce evidentně má vztah a přistoupil k ní s čímsi, čemu se s přimhouřenýma očima dá říkat "úcta". Pravda, pojem je to značně relativní, mluvíme-li o filmu, kde se střílí do dětí, rozjíždí se kočárky a popravují se zmatené čínské babičky za volantem. Všechna ta zběsilost, nahodilost, absurdita a brutalita ale k fenoménu Postal patří a je příjemné vidět Bolla, který si utahuje sám ze sebe a ještě zvládá kupit odkazy, které fanoušky hry prostě musí potěšit. Mimoto se mu daří pointovat gagy a kupodivu i předvádět řemeslně slušné sekvence, které představují v kontextu dosavadní Bollovy tvorby vysoký nadstandard. Bavil jsem se mimořádně. Zack Ward jako Postal Dude sedne jako prdel na hrnec. Uwe Boll je možná bezvěrec, ale natočil velmi zábavný film! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pozerateľné, dokonca v niektorých momentoch aj veľmi vtipné. Je však veľká škoda, že podstatnú časť stopáže zaberajú úplne (s prepáčením) jebnuté scénky, ktoré sa snažia byť prehnane vtipné, ale čo i len kúsok vtipu postrádajú. Inak odkazov na hru sa tu pár nájde (mačka ako tlmič, karavan, pojašenie obyvateľov a aj veľká podobnosť filmového hrdinu s tým herným). Hru som hrával (rád som v nej šťal na ľudí) a atmosféru hry v podstate film vystihol. Nosnejší príbeh sa však určite vymyslieť dal, ale čo už. Za ten parádny koniec a streľbu detí si to 2* zaslúži. Ku koncu som sa bavil náramne (ach, ak by bol taký celý film...). 30%..........singin ooooooh ooooh ooooooooooh ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle je první film Uweho Bolla, jaký jsem kdy viděl, a nebylo to tak hrozné, jak jsem čekal. Je to hezky politicky nekorektní, občas i vtipné, a sám velký Uwe ve svém cameu ukázal, že si umí udělat legraci i ze sebe. Flim mi místy připomínal dokonce..Pink Flamingos!:) Tak, a teď k těm podstatnějším a záporným věcem. Uwe skutečně neumí vůbec režírovat, film nemá žádný pořádný děj, a je to jen pásmo více či (častěji) méně vtipných scének. Stejnojmenou hru jsem sice nehrál, ale film toho s ní taky asi moc společného nemá... Uwe Caesar! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zack Ward je nehorázny drsňák, ale Uwe sa stále nenaučil točiť a písať niečo o deji nemá zmysel. Musím však aspoň oceniť, že na rozdiel od svojich predošlých filmov sa vôbec neberie vážne, vďaka čomu sa konečne dočkáme aj priamych pokusov o útok na bránice a nielen nechcene smiešnych scén ako je väčšinou u neho zvykom. Lenže na dobrý film to stále nestačí. ()

Reklama

Reklama